فارغالتحصیلان زیستشناسی شرکتهای خدماتی و فناور راهاندازی کنند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ سیدمرتضی سیفتی استادیار و عضو هیئت علمی گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر با حکم دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه دانشیاری ارتقا یافت.
سیفتی دارای مدرک دکتری تخصصی زیستشناسی سلولی و مولکولی و عضو هیئت علمی تمام وقت گروه زیستشناسی و نخستین عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر دارای بیش از ۵۵ مقاله ISI و علمی پژوهشی در مجلات معتبر خارجی و داخلی، بیش از ۷۰ مقاله ارائه شده در کنفرانسهای خارجی و داخلی، یک جلد کتاب و چهار طرح پژوهشی است.
بیشتر بخوانید:
کشف پروتئین p53 مؤثر در ایجاد برخی بیماریها از قرآن کریم
نخستین دانشجوی رشته زیستشناسی سلولی دانشگاه آزاد اشکذر فارغالتحصیل شد
وی تاکنون سه بار در سالهای ۹۴، ۹۷ و ۱۴۰۰ به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر و سال ۹۷ به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد انتخاب شده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت ارتقای علمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر به مرتبه دانشیاری درباره جایگاه رشته زیستشناسی در دانشگاهها، آینده شغلی دانشآموختگان، چالشهای رشته زیستشناسی و ... گفتوگو کرده است.
رشته زیستشناسی به عنوان یکی از رشتههای مهم علوم تجربی، رشتهای پایه و پژوهشی است، فردی که میخواهد در این رشته موفق و شاخص باشد باید از قدرت حافظه، تجزیه و تحلیل و درک بالا، اراده قوی و صبر و استمرار کافی برخوردار باشد. موفقیت در رشته زیستشناسی با قدرت حافظه، تجزیه و تحلیل و درک بالا
سیفتی با بیان اینکه رشته زیستشناسی یکی از رشتههای پرطرفدار در گروه علوم تجربی بهخصوص در گرایشهای زیستشناسی سلولی و مولکولی، میکروبیولوژی و زیست فناوری است، عنوان کرد از این رو این رشته در بسیاری از دانشگاههای کشور دایر بوده و با توجه به تحقیقات سالهای گذشته پیشرفته بسیار درخور توجهی در این رشته در سطح جهانی صورت گرفته است.
وی افزود: برای فردی که در رشته زیستشناسی مشغول به تحصیل میشود در مرحله اول داشتن علاقه بسیار مهم است؛ زیرا رشته زیستشناسی به عنوان یکی از رشتههای مهم علوم تجربی، رشتهای پایه و پژوهشی است، فردی که میخواهد در این رشته موفق و شاخص باشد باید از قدرت حافظه، تجزیه و تحلیل و درک بالا، اراده قوی و صبر و استمرار کافی برخوردار باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر در پاسخ به این پرسش که آینده شغلی دانشآموختگان رشته زیستشناسی در بازار کار را چگونه ارزیابی میکنید؟ به آنا گفت: با توجه به افزایش فارغالتحصیلان دانشگاهی، پیداکردن شغل برای فارغالتحصیلان تمام رشتهها سخت است. رشته زیستشناسی هم از این قاعده مستثنی نیست؛ اما چنانچه فرد از دانش و مهارت کافی برخوردار باشد، جذب بازار کار خواهد شد.
توصیه به فارغالتحصیلان توانمند رشتههای زیستشناسی
دکتری تخصصی زیستشناسی سلولی و مولکولی و عضو هیئت علمی دانشگاه توصیه کرد که با توجه به شرایط موجود و شعار سال، ترجیح این است که فارغالتحصیلان توانمند رشتههای زیستشناسی با کنکاش، مطالعه و جستوجوی فرصتهای موجود در بازار به راهاندازی شرکتهای خدماتی و فناور مبادرت کنند.
سیفتی استقبال داوطلبان از رشته زیستشناسی را یادآور شد و بیان کرد: این رشته همچنان جزء رشتههای مورد علاقه دانشجویان است و هر سال تعداد زیادی دانشجو جذب این رشته میشوند. با این حال گرایشهای سلولی و مولکولی، میکروبیولوژی و زیست فناوری طرفداران بیشتری دارند؛ زیرا بازار کار بهتری نسبت به بقیه گرایشهای زیستشناسی داشته و علاقهمندی بیشتری برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر این گرایشها وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که چالشهای رشته زیستشناسی را چه چیزهایی میدانید و راهکارهایتان برای رفع چالشها چیست؟ اظهار کرد: چالش مهم پیش روی رشته زیستشناسی، نبود تناسب بین فارغالتحصیلان این رشته و نیاز جامعه است که باعث شده بسیاری از آنان با مشکل بیکاری روبهرو باشند؛ البته توضیح داده شد که حرکت به سوی راهاندازی شرکتهای فناور و دانشبنیان برای رفع نیاز کشور- چنانکه در سالهای اخیر اتفاق افتاده است- تا حدی مشکل را حل خواهد کرد.
لزوم بازبینی و اصلاح سرفصلهای درسی و آزمایشگاهی رشته زیستشناسی
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر ادامه داد: چالش مهم دیگر نبود تطابق بعضی از سرفصلهای درسی و آزمایشگاهی با نیازهای مهارتی دانشجویان و کارفرمایان بوده است که با تغییر سرفصلها در سالهای اخیر تا حدی مشکل مرتفع شده اما نیاز به بازبینی و اصلاح مجدد دارد.
سیفتی عنوان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی با بهرهمندی از اعضای هیئت علمی توانمند، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی باکیفیت و مناسب در بسیاری از واحدهای دانشگاهی، جایگاه ممتازی در رشته زیستشناسی کشور دارد و آثار و فعالیتهای علمی استادان و دانشجویان این دانشگاه گویای این واقعیت است. علاوه بر این حضور بزرگان و چهرههای ماندگار زیستشناسی کشور به عنوان اعضای هیئت علمی، افتخار بزرگی برای رشته زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی است.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/