دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1394 - 14:33
یک فلوشیپ ناباروری:

از هر 6 زوج ایرانی یک زوج نابارور هستند

یک فلوشیپ ناباروری با بیان اینکه 11 الی 13 درصد زوجین ایرانی نابارور هستند،گفت: آمارها نشان می‌دهد از هر 6 زوج ایرانی، یک زوج صاحب فرزند نمی‌شوند.
کد خبر : 64857

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر ساغر صالح‌پور در نشست خبری که به مناسبت نخستین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی برگزار شد، گفت: در کل دنیا 15درصد از زوج‌هایی که ازدواج می‌کنند، نابارور هستند که این آمار در کشور ما حدود 11 تا 13 درصد است، یعنی از هر 6 زوج یکی صاحب فرزند نمی‌شود.


دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی،زنان و نازایی افزود: ناباروری مربوط به زوج‌ها است اما به طور کلی در کشور ما 40درصد از مشکل ناباروری مربوط به آقایان و 60درصد مربوط به خانم‌ها است که البته در برخی از موارد یعنی حدود 10 الی 16 درصد علت عمده ناباروری متوجه خانم یا آقا نمی‌شود. یعنی زوجین دچار مشکل ناباروری نیستند، اما نمی‌توانند صاحب فرزند شوند.


وی با بیان اینکه تکنولوژی‌های پیشرفته درمان نازایی در کشور ما وجود دارد، گفت: متخصصین زنان و نازایی کشور ما پیشرفت‌های چشمگیری در درمان ناباروری‌ها و استفاده از تکنولوژی‌های نوین داشته‌اند.


این فلوشیپ ناباروری در ادامه افزود: با وجود تکنولوژی‌های موجود تنها 40 الی 45 درصد ناباروری‌ها درمان می‌شود. بنابراین این آمار نشان می‌دهد ما با چالش‌های فراوانی در حوزه درمان نازایی مواجه هستیم.


وی درباره چالش‌های نازایی در کشور گفت: افزایش سن ازدواج، عدم‌پاسخ به درمان، داشتن تخمدان‌های ضعیف و یا تخمدان پلی‌کیستیک و زوج‌هایی که به درمان‌های مکرر پاسخ نمی‌دهند و یا آن دسته از افرادی که در لانه‌گزینی دچار مشکل هستند از جمله مهم‌ترین چالش درمان نازایی زنان در کشور محسوب می‌شود.


این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه امکان حفظ باروری در زنان و مردان مبتلا به سرطان امکان‌پذیر است، اظهار کرد: با توجه به شیوع سرطان و کاهش سن ابتلا به آن و پیشرفت‌هایی که در حوزه درمان صورت گرفته، افراد جوان بسیاری به سرطان مبتلا می‌شوند که یا ازدواج نکرده‌اند و یا قصد بارداری دارند که با کمک تکنولوژی‌های موجود می‌توان قدرت باروری افراد را حفظ و پس از درمان به افراد بازگرداند.


صالح‌پور عنوان کرد: درمان‌های سرطان از قبیل رادیوتراپی و شیمی‌درمانی موجب اختلال در تولیدمثل افراد می‌شود، به همین دلیل به بیماران مبتلا به سرطان توصیه می‌شود قبل از آغاز روش‌های درمانی حتما به مراکز درمان ناباروری مراجعه کنند و با روش‌های مختلف قدرت باروری خود را حفظ کنند، زیرا پس از شیمی‌درمانی ممکن است افراد در باروری دچار مشکل شوند.


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، نخستین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی 28 الی 30 بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب