آییننامه ارتقای هیات علمی از ماه آینده اجرا میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، فرهادی با اعلام این مطلب که در امر ارتباطات علمی بینالمللی بسیار جدی هستیم، گفت: «به تازگی در رتبهبندی تایمز هشت دانشگاه ما در بین هشتصد دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته است».
فرهادی گفت: «اگر دانشگاهها قصد دارند در حوزه بینالملل وارد شوند باید زیرساختهای لازم را برای ورود به این حوزه فراهم کنند و تغییراتی در روند فعالیت خود داشته باشند».
وزیر علوم درباره تفاهمنامههای مشترکی که میان دانشگاهها و مراکز پژوهشی با مراکز آموزش عالی دیگر کشورها منعقد میشود، گفت: «باید این تفاهمنامهها بررسی و در راستای اجراییشدن آنها تلاش کنیم».
فرهادی با اشاره به اینکه پذیرش دانشجوی خارجی یکی از شاخصهای بینالمللیشدن دانشگاهها است، گفت: «باید شاخصهایی چون استادان، پروژهها و مقالات مشترک نیز در حوزه بینالمللیشدن دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد».
او افزود: «ایران باید در پروژههای بزرگ بینالمللی حضور پیدا کند که روز گذشته طبق نشستی که با رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور داشتیم مقررکردیم تا ایران در پروژه شتاب دهندهها عضو شود».
وزیر علوم با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: «در برنامه ششم توسعه احکام خوب و متناسبی با حوزه فعالیتهای آموزش عالی پیشبینی شده است که به چالشها توجه میکند و سعی در بینالمللی شدن دانشگاهها و ارتقای سطح علمی آنها دارد».
وزیر علوم ادامه داد: «مجموعه برنامه ششم توسعه یک برنامه حجیم است که نیازمند فراهمکردن زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری است و در این راستا باید دانشگاهها در این زمینه تغییراتی داشته باشند تا بتوانند برنامههای خود را در عرصههای بینالمللی راحتتر دنبال کنند و پاسخگوی نیازهای استادان و دانشجویان باشند».
او در ادامه با بیان اینکه آئیننامه جدید ارتقای اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از اسفندماه سال جاری اجرائی میشود، گفت: «دانشگاهها تا آن زمان میتوانند نظرات خود را در خصوص این آئیننامه به وزارت علوم اعلام کنند».
فرهادی افزود: «کار ارزیابی و رتبهبندی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی نیز انجام شده و نتایج آن به زودی اعلام میشود که براساس این ارزیابی دانشگاهها در چند گونه تقسیمبندی خواهند شد».
انتهای پیام/