درخواستکنندگان مهریههای سنگین هدفی جز مالاندوزی ندارند/ ازدواج با روشهای سنتی کمتر به فروپاشی منجر میشود
جواد اکبری در گفتوگو با خبرنگار حوزه خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا با بیان اینکه براساس گزارشها و تحقیقات موجود، حدود ۷۰ درصد از بانوانی که مهریه خود را به اجرا گذاشته و طلاق میگیرند، بعد از این اقدام پشیمان میشوند، اظهار کرد: همه موضوعات که مالی نیست و بههمین دلیل بانوانی که طلاق میگیرند بعد از گذشت مدتی از لحاظ روحی و روانی با مشکل مواجه میشوند، لذا اکثر آنها از اقدام خود پشیمان میشوند. افرادی که به دنبال طلاق هستند باید به تمام عواقب این کار فکر کنند و اگر این افراد فرزندی هم داشته باشند که وضعیت به مراتب بدتر است.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از دختران مقوله ازدواج را شغلی برای کسب درآمد میدانند، بهطوری که اگر به دادگاههای خانواده بروید شاهد حضور افرادی خواهید بود که بیش از ۴ مرتبه ازدواج کردهاند. این افراد با هر فردی که ازدواج میکنند، مهریه خود را طلب کرده و بعد از دریافت سکه از وی جدا میشوند لذا پسران در شرایط فعلی نباید فریب دختران را بخورند و طبیعی است که اگر به نصیحتهای خانواده خود گوش کنند، قطعاً با مشکلات مختلفی بعد از ازدواج مواجه نخواهند بود. به همین دلیل است که گفته می شود اکثر ازدواج هایی که با روش های سنتی شکل می گیرد احتمال فروپاشی آن به مراتب کمتر از سایر روش هاست، چراکه در این روش، نقش خانواده ها پررنگ است. از طرفی برخی از پسران امروزی برای رسیدن به دختر موردعلاقه خود دست به هر کاری می زنند و همین طرز تفکر آنها را در باتلاق فرو خواهد برد.
این جامعهشناس گفت: در گذشته اگر یک نفر در روستا یا قبیلهای قصد طلاق گرفتن داشت، تمام روستا بهویژه ریشسفیدان جمع میشدند تا از این اقدام جلوگیری شود و گذشتگان موضوع طلاق را امری ناپسند میدانستند اما با تغییر فرهنگ و البته اعتماد بیدلیل برخی جوانان به طرف مقابل، سالانه شاهد طلاق هزاران نفر هستیم و این امر امروز به کاری عادی بین مردم و جامعه تبدیل شده است که جای تأسف دارد. بنده معتقدم که رسانه ملی میتواند با تولید برنامههای آموزشی در حوزه ازدواج، خانوادهها و بهویژه جوانان را آگاه سازد تا در دام افراد سودجو گرفتار نشوند و رسانه ملی تاکنون در این حوزه آنطور که شایسته است اقدامی انجام نداده و امیدواریم با توجه به افزایش زندانیان مهریه، شاهد حضور پررنگتر رسانه ملی در این زمینه باشیم تا به امید خدا آمار زندانیان مهریه کاهش پیدا کند.
۷۰ درصد ازدواجهایی که منشأ انها فضای مجازی است به طلاق منجر میشود
اکبری گفت: البته نقش فضای مجازی نیز در این حوزه نباید نادیده گرفته شود و براساس تحقیقات موجود، حدود ۷۰ درصد ازدواجهایی که منشأ آنها در فضای مجازی بوده است به طلاق کشیده است و تجربه نشان داده که دوستیهای فضای مجازی که به ازدواج منجر میشود، به شکست منجر خواهد شد. از طرفی دخترانی که در اعلام مهریه های سنگین پافشاری می کنند باید به این اقدام آنها شک کرد و این طور به نظر می رسد که این افراد، هدفی جز مالاندوزی ندارند.
وی درباره تغییر رویه دستگاه قضا نسبت به زندانیان مهریه گفت: قوه قضائیه در راستای اقدامات تحولی خود، نسبت به موضوع مهریه نیز ورود کرده است و خوشبختانه امروز کمتر زندانی مهریهای در زندان است. عقل هم می گوید فردی که در زندان باشد چطور می تواند بدهی خود را به همسر سابقش بدهد. این درحالی است که اگر این فرد بیرون از زندان باشد این احتمال وجود دارد که به دنبال پرداخت مهریه باشد. درحال حاضر افرادی که توانایی پرداخت مهریه را ندارند هرگز به زندان نمی روند و این رویه خوبی است که قوه قضائیه پی آن را گرفته اما طوری هم نباید باشد که مهریه اصلا پرداخت نشود، چراکه مهریه حق بانوان است.
انتهای پیام/۴۱۷۴/
انتهای پیام/