دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1401 - 00:13
خضری در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

توسعه طرح‌های زراعی با اجرای دانشگاه آزاد اسلامی

ثمردهی طرح گلخانه‌ای زعفران و کشت علوفه به‌صورت هیدروپونیکرئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز گفت: با همکاری مدیر پژوهشی و رؤسای باشگاه پژوهشگران و مرکز رشد، موضوع توسعه طرح‌های زراعی در برنامه و دستور کار این دانشگاه به‌عنوان مجری قرار دارد.
کد خبر : 646280
عبدالعزیز خضری



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز با وجود شرایط بحرانی کرونا در دو سال اخیر در حوزه‌های فرهنگی، دانشجویی، آموزشی، پژوهشی و ... فعالیت‌ها و اقدامات چشمگیری داشته است و مسئولان این دانشگاه برای سال ۱۴۰۱ نیز در حوزه‌های مختلف برنامه‌های متعددی را در دستورکار خود قرار داده‌اند.




بیشتر بخوانید:


تخصیص رشته به دانشگاه آزاد اوز


۲ طرح در دانشگاه آزاد اسلامی اوز به بهره‌برداری رسید




خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با عبدالعزیز خضری رئیس دانشگاه آزاد اوز درباره برجسته‌ترین و مهم‌ترین فعالیت‌های این دانشگاه در سال گذشته و اهم برنامه‌های در دستور کار گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


کمبود بارز رشته‌های تحصیلی کاربردی


آنا: سال ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اوز را چگونه ارزیابی می‌کنید.


خضری: این دانشگاه در سال ۱۴۰۰ با چالش‌های زیادی با وجود استمرار بیماری کرونا و در شرایط کاهش دانشجو مواجه بود؛ اما با این وجود می‌توان سال گذشته را سال تجزیه تحلیل مسائل دانست و در عین حال از روشن‌بودن چشم‌انداز با توجه به برنامه‌ریزی‌های دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان و سازمان مرکزی سخن گفت.


یکی از علل کمبود دانشجو در مرکز آموزشی اوز، کمبود بارز رشته‌های تحصیلی کاربردی و متناسب با منطقه بوده و بدیهی است با تخصیص رشته‌های تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و به‌ویژه تحصیلات تکمیلی به مرکز نه تنها از نظر جذب دانشجو؛ بلکه در بخش اقتصادی و با توجه به وجود امکانات و ظرفیت‌های خوب می‌تواند عملکرد راهبردی داشته باشد.


در این زمینه با توجه به دیدار و گفت‌وگوها با مقامات دانشگاه آزاد استان فارس و سازمان مرکزی برای تحول فنی در سال ۱۴۰۱ خوشبین هستم.


آنا: برجسته‌ترین و تاپ‌ترین فعالیت دانشگاه آزاد اوز در حوزه فرهنگی دانشجویی در سال ۱۴۰۰ و برنامه‌های این حوزه در سال ۱۴۰۱ را تشریح کنید.


خضری: با وجود شرایط کرونا در سال گذشته، بخش‌های اداری، کلاس‌های عملی، فرهنگی، پژوهشی و رسانه‌ای دانشگاه در هر شرایط فعال بوده است و از نیمه دوم سال، فعالیت‌های هنری، تئاتر، سینما نیز فعال شده‌اند.


برگزاری مسابقات کتابخوانی در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی، اجرای نمایش تئاتر در تالار خیام، به نمایش درآوردن فیلم‌های سینمایی در تالار فردوسی، به‌روزبودن خبررسانی در پایگاه خبری و انتشار به موقع فصل‌نامه «پیام دانش»، ارتباط نزدیک با خبرگزاری آنا، ارتباطات با مردم و مسئولان، مشارکت در برپایی کلاس‌های آموزش خبرنگاری و نیز راه‌اندازی خانه مطبوعات شهرستان ازجمله برنامه‌ها و فعالیت‌های مرکز اوز بوده است.


تحقیقات در برداشت محصول کشت گلخانه‌ای زعفران


آنا: فعالیت‌های برجسته‌ دانشگاه در حوزه تحقیقات، فناوری و نوآوری در سال ۱۴۰۰ و برنامه‌های این حوزه در سال ۱۴۰۱ چیست؟


خضری: به نتیجه رسیدن تحقیقات در برداشت محصول کشت گلخانه‌ای زعفران و کوشش در این مورد برای تولید انبوه، مهم‌ترین و تاپ‌ترین فعالیت دانشگاه آزاد اوز در حوزه تحقیقات، فناوری و نوآوری است. در زمینه کاشت درختان پالونیا، علوفه به روش هیدروپونیک در دستورکار قرار دارد تا در صورت موفقیت روی تولید انبوه آن کار شود.


همزمان با روز درختکاری و سالگرد بهره‌برداری از پردیس دانشگاه آزاد اسلامی اوز، کاشت ۱۰۰ درخت نخل خیریه کلثوم رحیم‌پور از محل خیریه ۱۰۰ میلیون تومانی عبدالقادر فقیهی، بانی دانشگاه و اصلاح خاک و ساخت مخزن آب در دست انجام است. با همکاری مدیر پژوهشی و رؤسای باشگاه پژوهشگران و نخبگان و مرکز رشد، موضوع توسعه طرح‌های زراعی در جاهای دیگر به‌عنوان مجری در برنامه دانشگاه بوده و اقداماتی نیز صورت گرفته است.


سال ۱۴۰۱ برنامه‌ها به سمت معرفی هرچه بیشتر و بهتر رشته‌های دانشگاه و نوع نگاه آنها به بازارکار پیش می‌رود.آنا: فعالیت آموزشی مرکز اوز در سال ۱۴۰۰ چگونه بوده و برنامه‌های این حوزه در سال ۱۴۰۱ چه خواهد بود؟


خضری: سال ۱۴۰۰ تلاش شد دوره‌های کوتاه‌مدت، وبینارها و کارگاه‌های آموزشی در طول ترم‌های تحصیلی برگزار شود تا علاوه‌بر حفظ ارتباط استادان و دانشجویان با فضای کلاس و درس، ارتباط با دانشگاه نیز استمرار داشته باشد. بسیاری از فعالیت‌ها و برنامه‌ها به آموزش ختم می‌شود و حجم کار در این بخش و فشردگی ترم‌های تحصیلی توان و انرژی بسیاری را می‌طلبد. شیوع کرونا و تشکیل کلاس‌ها به‌صورت آنلاین و مجازی، تجربه و توانمندی دانشگاه آزاد اسلامی را در عبور از شرایط و موقعیت‌های خاص نشان داد و در واقع فرصتی بود که از داشته‌های‌مان مطلع شویم و در آینده نیز به نحو شایسته از این قابلیت‌ها بهره ببریم.


کلاس‌های آنلاین برخلاف کلاس‌های حضوری تلاش‌ها و پیگیری‌های شبانه‌روزی را می‌طلبید تا همه دانشجویان بتوانند در شرایط برابری با هم‌کلاسی‌های خود از آموزش‌ها بهره ببرند.


سال ۱۴۰۱ برنامه‌ها به سمت معرفی هرچه بیشتر و بهتر رشته‌های دانشگاه و نوع نگاه آنها به بازار کار پیش می‌رود. آموزش‌های کاربردی همچنان در حوزه‌های مختلف در دستورکار قرار دارد. از دانشجویان و استادان علاقه‌مند در هر رشته نیز دعوت می‌شود با تشکیل انجمن‌های علمی گام را فراتر از مباحث کلاسی قرار دهند و علاوه‌بر برگزاری جلسه‌های گروهی درون‌رشته‌ای در فضای دانشگاه از امکانات کتابخانه و کتاب‌های موجود برای بازخوانی مطالب تخصصی، دعوت از کارشناسان برای سخنرانی درباره موضوعات مختلف و آموزش مهارت‌های کاربردی برای حضور در بازار کار استفاده شود.


وجود و حضور دانشجویان علاقه‌مند و پرشور، انگیزه مجموعه را برای همراهی در برنامه‌هایی که پیشرفت و موفقیت آنان را به همراه دارد، دوچندان می‌کند. خوشحالیم که دانش‌آموختگان نیز در برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف، دانشگاه را با انرژی و علاقه فراوان همراهی می‌کنند و در سال پیش رو کانون دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اوز را برای بهره‌گیری از استعداد، مهارت و توانمندی فارغ‌التحصیلان خود راه‌اندازی خواهیم کرد تا آموزش محدود به فضای درس نباشد و ارتباطات زمینه تعالی و رشد شخصیت و افزایش توان و قابلیت دانشجویان را فراهم کند. امیدواریم فرصتی فراهم شود تا با توجه به حضور بسیاری از همشهریان در خارج از کشور، امکان جذب دانشجو با شرایط خاص را در بعضی رشته‌ها به‌صورت بین‌المللی نیز داشته باشیم.


توسعه طرح‌های زراعی با اجرای دانشگاه آزاد اسلامی


غلبه دانشگاه بر محرومیت‌های جغرافیایی


آنا: با توجه به برگزاری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در خرداد ۱۴۰۱ سهم مرکز اوز در این رویداد را تشریح کنید.


خضری: مرکز اوز در منطقه خشک و کم‌بارش قرار دارد که از ظرفیت‌های طبیعی چندانی برخودار نیست و از سویی با کمبود جمعیت روبه‌روست و اینها سبب شده است از شاخص‌های مهم توسعه محروم باشد و نبودن راه مواصلاتی زمینی، درمانی و ریلی به این محرومیت دامن زده است.


دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز با فعال‌کردن باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و مرکز رشد سعی در غلبه بر محرومیت‌های جغرافیایی دارد و در این راستا همگام با رویداد گام دوم، فراخوان ایده نو را داشته و طرح‌های مختلفی را دریافت کرده است و تلاش می‌شود با بهره‌گیری از ایده‌ها مسیر تحول پژوهشی و تجاری‌سازی علم را هموار کند. راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها و حمایت از آنها نیز در برنامه قرار دارد و سمینارها و همایش‌هایی نیز در این راستا برگزار می‌شود که هم آموزشی و هم جذب سرمایه‌گذار و کارآفرینی را به‌دنبال داشته باشد.


ثمردهی طرح گلخانه‌ای زعفران و کشت علوفه به‌صورت هیدروپونیک


آنا: بهترین رخداد دانشگاه در سال ۱۴۰۰ چه بود و چه موضوعات و برنامه‌هایی باید در رأس کار و فعالیت واحدهای دانشگاهی در مسیر پیش رو قرار بگیرد؟


خضری: در پاسخ به سؤال قبلی و محرومیت‌های جغرافیایی منطقه عنوان شد که پشتیبانی فنی استان و سازمان مرکزی، مرکز اوز را قادر می‌سازد از چالش‌های خاص منطقه عبور کند. با این حال مرکز اوز، امیدوارانه برنامه‌های خود را در عینیت‌بخشی به تحقق کارکرد اقتصادی و کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای به پیش می‌برد و در این راستا همکاران با همراهی دواطلبانه اهتمام خود را برای کاربردی‌کردن ساختار اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز به خرج می‌دهند تا از قِبل آن برنامه‌های بی‌وقفه به نتیجه برسند و دانشگاه بتواند در مسیر تأمین هزینه‌های جاری حرکت کند.


تداوم حمایت و بازدید مردم و مسئولان از دانشگاه و جذب نیت‌های خیر در کنار برگزاری جلسه‌های کارآمد و سازنده با خروجی مثبت، ملاقات با مسئولان سازمان مرکزی و همچنین ثمردهی طرح گلخانه‌ای زعفران و کشت علوفه به‌صورت هیدروپونیک از بهترین رخدادهای سال ۱۴۰۰ بود. امیدواریم در سال جدید نیز تحقق وعده‌ها و حمایت سازمانی بیشتری را از مرکز رو به رشد اوز داشته باشیم.


آنا: و سخن پایانی ...


خضری: با توجه به همراهی نیکوکاران هیئت امنای مردمی و حتی پشتیبانی مراکز دولتی از دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس، انتظار است مرکز با تخصیص رشته‌های کاربردی و مورد تقاضا بتواند در راستای خودکفایی حرکت خود را تنظیم کند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب