دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1400 - 00:14
مسعود اقبالی در گفت‌وگو با آنا:

تمام تیم‌های پرطرفدار در دنیا سهام باشگاه‌ها را خریداری می‌کنند

مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: در همه جای دنیا سهام تیم‌های مطرح و پرطرفدار توسط تماشاگران خریداری می‌شود.
کد خبر : 645982
استقلال و پرسپولیس



مسعود اقبالی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره ورود استقلال و پرسپولیس به فرابورس گفت: اول از همه باید بدانیم ورود به فرابورس چه پارامترهایی دارد و آیا این دو باشگاه ویژگی‌های فرابورس داشته یا خیر. این سوال را باید یک اقتصاددان جواب بدهد و من از آن اطلاعی ندارم. اما فکر می‌کنم دلیل اصلی بحث خصوصی‌سازی و آمدن این دو باشگاه در فرابورس به خاطر تأکید کنفدراسیون فوتبال آسیاست که تأکید دارد باشگاه‌های فوتبال ایران به ویژه استقلال و پرسپولیس باید خصوصی شود و مالکیت دولتی در فوتبال وجود نداشته باشد.


وی گفت: من فکر می‌کنم حضور این دو باشگاه در فرابورس بیشتر به این خاطر است که از جیب مردم بدهی‌هایی این دو باشگاه جبران شود و مسئولان بتوانند بخشی از مشکلات مالی خود را برطرف کنند؛ وگرنه مسئولان سازمان خصوصی‌سازی خودشان اعلام کرده‌اند تراز مالی این دو باشگاه منفی است، با این شرایط چطور این دو باشگاه به فرابورس آمده است و اصلا چرا مردم باید سهام این دو باشگاه زیان‌ده را خریداری کنند؟! به اعتقاد من ورود این دو باشگاه به فرابورس و بحث خصوصی‌سازی فقط بازی با کلمات است و آنها به فرابورس آمده‌اند تا با پول مردم برخی از مشکلات را برطرف و بدهی‌های خود را تسویه کنند در غیر این صورت کاربردی ندارد.


مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا عنوان کرد: در همه جای دنیا سهام تیم‌های بزرگ و پرطرفدار توسط طرفداران خریداری می‌شوند و آن‌ها در تصمیمات مربوط به تیم‌های خودشان دخیل هستند و حتی انتخابات آن‌ها بالاتر از ریاست جمهوری است؛ حتی طرفداران تیم‌ها در جایگاه تماشاگران با وجود اینکه فاصله اندکی با بازیکنان دارند اما برخوردهای نامناسبی نشان نمی‌دهند به این خاطر که روی سهام آن‌ها تأثیر نگذارد. در فوتبال ما هیچ یک از این موضوعات وجود ندارد. در حالی که تیم‌های مطرح دنیا طرفدارانی که سهام باشگاه را خریداری و به سن قانونی هم رسیده باشند، در انتخاب مدیران باشگاه سهم حداقلی دارند. به اعتقاد من حضور این دو باشگاه در فرابورس تنها برای حل کردن مشکلات و بدهی‌های این دو باشگاه است و هدف دیگری ندارد.




بیشتر بخوانید؛


بلوکه شدن سرمایه سهامداران سرخابی‌ها پس از پذیره‌نویسی


نحوه خرید سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس


اعلام جزئیات واگذاری سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس


رویای واگذاری سرخابی‌ها به حقیقت می‌پیوندد


واگذاری استقلال و پرسپولیس اتفاق حرفه‌ای بزرگی است




اقبالی تأکید کرد: باشگاه‌های مطرح دنیا براساس یک ساختار تشکیلاتی شکل گرفته‌اند و افراد دولتی، غیردولتی ، خصوصی و غیرخصوصی آن را تحت کنترل و نظارت قرار می‌دهند. در این باشگاه‌ها بلیط فروشی، حق پخش و تبلیغات دور زمین دست خودشان است اما در این هیچ یک از باشگاه‌های ما نتوانستند حق پخش تلویزیونی را بگیرند. اگر حق پخش تلویزیونی، بلیط فروشی و تبلیغات محیطی این دو باشگاه در اختیارشان قرار می‌گرفت آن‌ها نیازی به پول مردم نداشتند و خیلی از مشکلاتشان حل می‌شد. در حال حاضر از فروشگاه‌هایی که لباس دو باشگاه را می‌فروشند یا از پارکینگ درآمدزایی می‌کنند اما هیچ کدام به باشگاه‌ها تعلق نمی‌گیرد. آن وقت چطور سهام دو باشگاه زیان‌ده در فرابورس می‌رود و آیا سودی هم به طرفداران می‌دهد؟! قطعا برای اینکه سهام باشگاه‌ها به سود برسد باید برخی پارامترها مثل حق پخش، تبلیغات محیطی و بلیط فروشی وجود داشته باشد که هیچ کدام در اختیار این دو باشگاه نیست. یک زمانی قرار بود استقلال تبلیغات محیطی را در اختیار داشته باشد و به این باشگاه هم چک دادند اما در نهایت برگشت خورد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب