هدف ناتو تحریک اوکراین برای راهاندازی جنگ جهانی سوم با استفاده از سلاح هستهای است/ روسیه بهدنبال دفع شر آمریکا
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، عبدالسلام بن عیسی در گزارشی به بررسی بحران اوکراین از زاویهای دیگر پرداخت و نوشت: بحران اوکراین و شباهتها و تفاوتهایش با دیگر تحولات جهان ما را به دنیای قیاس میکشاند. اکنون آنچه را که چند دهه پیش آمریکا در حمله به عراق انجام داد، با آنچه روسیه در حال حاضر در اوکراین انجام میدهد، مقایسه میکنیم. حامیان آمریکا میخواهند اقدامات روسیه در اوکراین را شبیه اقدامات نیروهای آمریکایی در عراق جلوه دهند، درحالیکه مخالفان آمریکا این مقایسه را رد میکنند و جنایتهای آمریکا در بینالنهرین را بسیار بزرگتر و گستردهتر از آنچه روسیه در اوکراین انجام میدهد، میدانند.
طبق این گزارش، جنگ از سوی هر کشوری رخ دهد؛ چه آمریکا و روسیه باشد یا فرانسه، انگلیس یا چین فی نفسه محکوم است و وحشت حمله همچنان باقی است؛ چه تعداد قربانیان عملیات نظامی یک، دو یا دهها نفر باشد. عملیات نظامی میتواند میلیونها نفر را تا مدتها تحت تأثیر خود قرار دهد، همانطور که در عراق این اتفاق افتاد یا هزار و 10 هزار نفر را آواره کند، همانطور که در اوکراین رخ داد. بنابراین حمله نظامی بهخودی خود زشت و مردود است و باید برای جلوگیری از وقوع آن تلاش کرد تا هیچ دولت و ملتی در جهان قربانی آن نشود.
این تحلیلگر مراکشی مینویسد: نفس محکوم بودن حمله و عملیات نظامی ما را از مقایسه حمله آمریکا به عراق و حمله روسیه به اوکراین و دلایلی که به هر دوی آنها منجر شد، با هدف جلوگیری از گسترش و روشن کردن واقعیتها، بازنمیدارد. آمریکا با ادعای اینکه عراق سلاح کشتار جمعی در اختیار دارد، حمله به این کشور را بهانه کرد؛ اما وقتی وارد خاک عراق شد، همهجا را جستوجو کرد و هیچ جا از ادعای خود اثری نیافت. این نشان میدهد حمله آمریکا به عراق بدون دلیل بود، زیرا حمله به کشوری هزاران کیلومتر دورتر از آمریکا انجام شد و عراق در عمل توانایی تهدید امنیت ملی آمریکا را نداشت.
برخلاف مسکو، آمریکا در جنگ با عراق شعار بازگرداندن عراق به عصر حجر را مطرح و وزیر امور خارجه وقت آمریکا در زمان جنگ کویت و حمله آمریکا آن را به صراحت اعلام کرد
وی افزود: درباره روسیه، اوکراین کشور همسایه مسکوست و روسها بارها به همسایه خود پیشنهاد دوستی و همکاری در همه زمینهها دادند و خواستار حفظ حاکمیت اوکراین بودند. همچنین مسکو خواستار این بود که دو طرف روابطی برابر و سرشار از احترام متقابل داشته باشند. روسیه همچنین از همسایه اوکراینی خود خواست درقبال درگیری میان خود و غرب بیطرف بماند، به حقوق اوکراینیهای روسی الاصل احترام بگذارد و با آنها بهعنوان شهروندان درجه دوم رفتار نکند.
بن عیسی افزود: روسیه خواستار رفتار مناسب کییف با اتباع روسی بود که پیوندهای خانوادگی و فرهنگی با اوکراینیها دارند و این را در نظر داشته باشند، این روابط حسنه دو ملت همسایه را در تاریخ مشترکشان متحد میکند. مسکو خواست اوکراین با پیوستن به ناتو به پایگاهی برای تجاوز به روسیه تبدیل نشود و با دشمنی، مردم اوکراین را علیه مسکو تحریک نکند و اینکه اوکراین به پایگاهی برای ناتو و موشکهای هدایت شونده هستهای آن با هدف حمله به قلب روسیه تبدیل نشود.
بن عیسی نوشت: نخبگان حاکم بر اوکراین بهجای پاسخگویی به خواستههای سادهای که بر قوانین حسن همجواری منطبق است، در برابر تحریک آمریکا سر خم کردند و بهدنبال پیوستن به ناتو بودند؛ به عبارت دیگر روسیه را دشمن اوکراین و حتی اعلام کردند آمادهاند از خاک خود اقدامات مخربی علیه روسیه انجام دهند. حتی نیکولای آزاروف، نخستوزیر سابق اوکراین اعلام کرد ناتو درحال برنامهریزی برای راهاندازی جنگ جهانی سوم با استفاده از سلاح هستهای علیه روسیه است و نقش اصلی در راهاندازی جنگ به کییف محول شده است.
بیشتر بخوانید:
اوکراین خواستار کمک مؤثر و نامحدود از ناتو شد
روسیه: به استفاده از سلاح اتمی فکر نمیکنیم/ راهی شدن ۷۸ تروریست از ادلب سوریه به سوی اوکراین
تحلیلگر مراکشی در گزارش خود آورده است: حمله روسیه به اوکراین، اقدامی بود که مسکو مجبور به انجام آن شد و هدف از آن دفع حمله احتمالی آمریکا با هماهنگی ناتو بود که از اوکراین آغاز می شد. روسیه بر مبنای منطق و برای دفع خطر احتمالی عمل کرد، برخلاف آمریکا که به کشوری فرسنگها دورتر از مرز خود (عراق) حمله کرد؛ آن هم درحالیکه هیچ دلیلی برای انجام آن نداشت تا از خود در برابر انتقادات دفاع کند.
بن عیسی نوشت: نمیدانیم عواقب حمله روسیه به اوکراین چه خواهد بود و گذشت زمان باطن آن را بر ما آشکار خواهد کرد، اما اکنون میتوان ثبت کرد که رهبری روسیه به نیروهای مسلح خود دستور داد از بمباران غیرنظامیان خودداری کنند و اعلام کردهاند روسها کاری با مردم عادی ندارند و حتی قصد ندارند تا ابد همچون اشغالگران در خاک اوکراین باقی بمانند. مسکو به صراحت اعلام کرد خواسته آنها به این موارد محدود می شود؛ اتخاذ سیاست بی طرفی به وسیله اوکراین و کنار گذاشتن تسلیحات هسته ای.
پس از خرابکاری آمریکاییها در عراق، آنها قانون برمر را بر عراقی ها تحمیل کردند که این کشور را چندپاره و به کشوری دارای فرقه های مختلف تبدیل کرد
وی در مقام مقایسه می نویسد: برخلاف مسکو، آمریکا در جنگ با عراق شعار بازگرداندن عراق به عصر حجر را مطرح و جیمز بیکر، وزیر امور خارجه وقت آمریکا در زمان جنگ کویت و حمله آمریکا آن را به صراحت اعلام کرد. بین النهرین پس از محاصره و حمله تحمیلی آمریکا بر عراق که بیش از ۱۳ سال به طول انجامیده، شاهد قتل، تجاوز و آوارگی میلیون ها زن، کودک، سالخورده و افراد ناتوان بوده است. در حملات جنگنده های آمریکایی پل ها بمباران و بنادر، فرودگاهها، خیابانها و جادهها، مدارس، دانشگاهها، بازارها، پناهگاهها و ساختمانها مسکونی تخریب شدند. همچنین آمریکا از سلاح های ممنوعه علیه کردم عراق استفاده کرد.
بن عیسی نوشت: زمانی که نیروهای آمریکایی توانستند به بغداد حمله کنند و کنترل عراق را در دست بگیرند، به اوباش و عوام فریبخورده چراغ سبز نشان دادند تا بقیه اموال مردم را نابود کنند و بانک ها، موزه ها و تمام مؤسسات مالی را به غارت ببرند. خرابکاری ها و غارت اموال عمومی تا سه روز زیر نظر سربازان آمریکایی که نظاره گر اتفاقات بودند و در مقابل آن هیچ حرکتی انجام نمی دادند، ادامه داشت. تنها مکانهای تحت حفاظت آمریکاییها وزارتخانه های نیرو و نفت بود و اجازه ندادند کسی به آنجا نزدیک شود.
تحلیلگر مراکشی در پایان گزارش نوشت: پس از خرابکاری آمریکایی ها در عراق، آنها قانون برمر را بر عراقی ها تحمیل کردند که این کشور را چندپاره و به کشوری دارای فرقه های مختلف تبدیل کرد. آنها در پایتخت عراق بزرگترین سفارتخانه خود را در خاورمیانه تأسیس کردند. نظامیان آمریکایی مسئول نظارت بر شکنجه زندانیان زندانهای ابوغریب بودند و به مردان و زنان زیادی تعرض و تجاوز و حتی از موارد تجاوز فیلمبرداری کردند. نظامیان آمریکایی ظاهراً از تجاوز و شکنجه زندانیان عراقی لذت میبرند و اینجاست که می توان دریافت چرا نیروهای آمریکایی با وجود تصمیم پارلمان عراق در زمینه خروج از خاک این کشور، تاکنون از عراق خارج نشده اند.
بن عیسی نوشت: آمریکایی ها در حمله به عراق جنایتها و فجایعی مرتکب شدند که حتی شیطان از بیان آنها شرم دارد و مقایسه آنچه در بین النهرین رخ داد و آنچه روس ها تاکنون در اوکراین انجام داده اند، قیاس مع الفارق است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/