حسین اوجاقی: میتوانیم به عنوان تیم اول دنیا روی سکوها برویم/ عملکرد بانوان، ووشوی ایران را متحول کرد
حسیناوجاقی در گفتوگو با خبرنگار ورزشیآنا در مورد وضع فعلی ووشو گفت: «خوشبختانه برنامهریزیهایی خوبی برای لیگ ووشو انجام شد به طوریکه برگزاری این مسابقات هیچ تداخلی با برنامهها و اردوهای تیم ملی نداشت. قرار است به مدت دو روز مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی اردوی تیم ملی در شهرستان قم برگزار شود. در پایان این مسابقات نفرات برتر هر استان و همچنین ووشوکارانی که امسال مدالآور بودند به اردوی تیم ملی دعوت میشوند.»
سرمربی تیم ملی ووشو همچنین در مورد شرایط و کیفیت لیگ برتر اظهار کرد: «در حال حاضر 10 تیم در قالب دو گروه 5 تیمی در مسابقات لیگ حضور دارند و ملیپوشان در تیمهای باشگاهی مشغول به فعالیت هستند. شرایط لیگ از دو بعد بسیار مفید است: یکی از این جهت که ورزشکاران همیشه در شرایط آمادگی به سر میبرند و دیگر از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است و کمک مالی خوبی به فدراسیون میشود.»
اجاقی ادامه داد: «تیمهای مانند دانشگاه آزاد، پارس جنوبی و شهرداری بندرعباس از تیمها ریشهدار و باسابقه لیگبرتر هستند. رقابت اصلی در لیگ برتر برای کسب عنوان قهرمانی بین 5 تیم بالای جدول است و ملیپوشان در این چند تیم پخش شدهاند و همین مسئله باعث شده از لحاظ فنی ووشو ایران در جایگاه نسبتا خوبی قرار بگیرد.»
سرمربی تیم ملی ووشو در ادامه به مسابقات پیشروی تیم ملی اشاره کرد و گفت: «یکی از مهمترین مسابقات ما قهرمانی آسیا و رقابتهای جام جهانی است که سال آینده در کشور روسیه برگزار میشود. در این پیکارها جدیترین رقیبب ما کشور چین خواهد بود چرا که این رشته متعلق به آنهاست. البته ووشوکاران و حتی خودم من توانستیم در چند اوزان کشور چین را شکست دهیم اما به هرحال قدرت مسلم این رشته چینیها هستند و امیدوارم مسئولان با حمایت شرایطی فراهم کنند تا ما خودمان را به سطح آنها نزدیک کنیم.»
اجاقی در ادامه افزود: «در مسابقات جهانی که در کشور اندونزی برگزار شد تیم ما نمایش خوبی ارائه داد و با کسب 6 مدال در جایگاه دوم قرار گرفت. یکی از مهمترین اتفاقاتی که در چندسال اخیر ووشوی ایران را متحول کرد عملکرد خیرهکننده بانوان در این رشته بود. به طوری که زهرا کیانی نوجوان 16 ساله در مسابقات ووشو قهرمانی جهانی اندونزی توانست در رشته تالو به مدال نقره برسد و اولین مدال تاریخی این رشته توسط یک دختر نوجوان به دست آمد.»
وی ادامه گفت: «در این چندسال فدراسیون با جدیت و پیگیری مداوم خانه ووشو را احداث کرد امابا توجه به پتانسیلهای موجود نمیتوانیم فراتر از این برویم. ما اگر به دنبال رسیدن به تیم اول جهان هستیم باید برنامه و فرایند مدون و اساسی داشته باشیم. ما با آوردن چند مربی چینی خانم و آقا برای مربیان داخلی دانش آنها را ارتقا خواهیم داد. این مربیان چینی میتوانند با آموزشهای صحیح و حرفهای نسل آینده تیم ملی ووشوی ایران را تربیت کنند. این کار هزینه میخواهد ولی در عوض بعد از 5 سال می توانیم به عنوان تیم اول دنیا روی سکوها برویم.»
اجاقی در مورد علت عدم پیشرفت تیم ملی ووشوی ایران در رشته تالو نسبت به ساندا اظهار کرد: «ساختار این دو رشته با یکدیگر کاملا متفاوت است. در رشته تالو ریزهکاریها و حرکات نمایشی بیشتری وجود دارد که همه آنها به دقت نیاز دارد. در واقع شرایط رشته تالو بسیار سخت است چرا که اگر کوچکترین لغزشی در این بخش داشته باشیم باعث کسر امتیاز خواهد شد اما در رشته ساندا ووشوکار حتی اگر امتیاز هم عقب باشد فرصت برای جبران دارد. قوانین تالو به صورت مداوم در حال تغییر است و این امر مستلزم آن است که مربیان ما از نظر دانش بهروز باشند. قطب تالو در کشور چین است و این رشته یکی از ورزشهای سنتی این کشور است بنابراین مهارت بسیار خاصی در آن دارند و این دانش را در اختیار همگان قرار نمیدهند. هم اکنون فدراسیون در رده نونهالان،جوانان، نوجوانان و همچنین بزرگسالان بر روی این رشته سرمایهگذاری کرده است و پیشرفت چشمگیری هم در این خصوص داشته است. خوشبختانه در بخش نوجوانان و جوانان برعکس بزرگسالان در رشته تالو موفقیتهای بیشتری کسب کردیم و تعداد مدالهایمان به خصوص در بخش بانوان بیشتر از آقایان بوده است.»
سرمربی تیم ووشوی ایران درباره نسل آینده این رشته در ایران عنوان کرد: «خوشبختانه در این چندسال بازیکنان قدرتمندی در این رشته ظهور کردند و هم اکنون حمیدرضا قلیپور و محسن محمدسیفی از ووشوکارانی هستند که بیشترین مدال طلای جهانی را کسب کردند اما اینگونه نیست که ما تنها به همین بازیکنان بسنده کنیم بلکه باید برای آینده ووشو به فکر پشتوانه سازی و جایگزین بازیکنان خوب و قدرتمند باشیم. هم اکنون جوانان و نوجوانان ووشوکار آینده این رشته هستند و باید در همه مسابقات از آنها استفاده کنیم تا آمادگی لازم را پیدا کنند و در آینده جایگزین خوبی برای نسل بعدی ووشوی ایران باشند. خوشبختانه فدراسیون هم با هدف پشتوانه سازی و سرمایه گذاری بر روی ووشوکاران جوان به آنها توجه بسیار زیادی میکند.»
اوجاقی همچنین در پایان به وضع محمد حقیقی ووشوکاری که در مسابقات لیگ با ضایعه نخاعی روبهرو شده است، اشاره کرد و گفت:« متاسفانه حقیقی یکی از بهترین ووشوکاران ما بود که هم اکنون با ضایعه نخاعی مواجه شده است. من و چند ووشوکار دیگر برای او کمپین تشکیل داده ایم و برای کمک به او هر کاری که در توانمان باشد انجام خواهیم داد. متاسفانه اکنون فدراسیون هم با مشکلات مالی بسیار زیادی روبه رو است اما علینژاد رئیس فدراسیون از طریق فدراسیون پزشکی پیگیر وضع او است که امیدوارم هر چه زودتر سلامتیاش را به دست بیاورد. باتوجه به اینکه او زمینگیر شده است باید از نظر روحی به او توجه کنیم تا دچار یاس و ناامیدی نشود.»
انتهای پیام/