دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1400 - 17:40

رونمایی از کتاب «مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری صنعتی در اقتصاد ایران»

همزمان با افتتاحیه دومین مدرسه بین‌المللی سیاست‌گذاری صنعت و فناوری از کتاب مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری صنعتی در اقتصاد ایران، رونمایی شد.
کد خبر : 645117
رونمایی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هم‌زمان با مراسم افتتاحیه دومین مدرسه بین‌المللی سیاست‌گذاری صنعت و فناوری، از کتاب مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری صنعتی در اقتصاد ایران رونمایی شد.


این کتاب که حاصل برگزاری نخستین مدرسه بین‌المللی سیاست‌گذاری صنعت و فناوری اندیشکده سیاست صنعتی و فناوری‌های نوظهور توسط غلامرضا گودرزی، معاون آموزش دانشگاه امام صادق (ع) و رئیس اندیشکده سیاست صنعتی و فناوری‌های نوظهور و دکتر ابوالفضل کیانی بختیاری مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی و عضو هیئت‌امنای اندیشکده سیاست صنعتی و فناوری‌های نوظهور رونمایی شد.


در کتاب مقدمه‌ای بر سیاست‌گذاری صنعتی در اقتصاد ایران به یازده موضوع اصلی و محوری در سیاست‌گذاری صنعتی پرداخته‌شده است که می‌توان به جایگاه تولید و صنعت در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، آینده‌پژوهی در صنعت ایران، الزامات سیاست‌گذاری صنعتی در عصر انقلاب صنعتی چهارم، پنجره مشترک دانش فنی صنعتی سازی جمهوری اسلامی ایران، الزامات سیاست‌گذاری صنعتی در ایران، نقش نهادهای مالی در سیاست‌گذاری صنعتی و همچنین نقش و جایگاه فناوری در توسعه صنعتی به‌عنوان اهم موضوعات مطرح‌شده در این کتاب اشاره نمود.


گودرزی در این مراسم به تشریح برنامه‌ها و کارگاه‌های این مدرسه پرداخت. معاون آموزش دانشگاه امام صادق(ع) در این همایش اظهار داشت: در دومین مدرسه بین‌المللی سیاست‌گذاری صنعت و فناوری، مهم‌ترین محورها، آشنایی با مفاهیم محوری در سیاست‌گذاری صنعتی ازجمله، انقلاب صنعتی چهارم و حکمرانی صنعتی؛ برگزاری کارگاه‌های تخصصی با موضوع ابزارهای مورد کاوی و سیاست‌نامه نویسی و تجربه حل مسئله از مسائل روز صنعت کشور خواهد بود.


وی افزود: در این دوره، پنج مسئله از مسائل روز صنعت کشور توسط گروه‌های پژوهشی موردبررسی و تبادل‌نظر قرار خواهد گرفت و هرکدام از گروه‌ها موظف هستند در مدت دو ماه پس از بررسی و واکاوی مسائل برای حل مسئله، سیاست‌نامه‌ای تدوین و ارسال نمایند. پس از بررسی سیاست‌نامه‌ها به برترین یادداشت‌های سیاستی هدایایی تعلق خواهد گرفت.


در این همایش ابوالفضل کیانی بختیاری، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی و عضو هیئت‌امنای اندیشکده سیاست صنعتی و فناوری‌های نوظهور طی سخنانی به بررسی پارادایم‌ها و سیاست‌های صنعتی انقلاب صنعتی چهارم و صنعت نسل پنجم پرداخت. وی ضمن تشریح سیر تحولات رویکردهای صنعتی و تدوین سیاست‌های صنعتی نوظهور به انقلاب صنعتی چهارم و مسئله غلبه ابزار هوشمند بر محیط کار و انسان و همچنین فناوری‌های توانمند ساز صنعت ۰۴ اشاره کرد و اهداف جامعه ۰۵ را استفاده از فناوری‌های پیشرفته، در راستای منافع اقتصادی، اجتماعی و رفاه شهروندان عنوان نمود.


مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی خاطرنشان کرد: استفاده از تحلیل آینده‌نگرانه در دولت نیز اهمیت دارد و اکنون دولت‌ها از آنالیز داده برای آگاهی از اقدامات پیشگیرانه برای تعداد زیادی از موضوعات استفاده می‌کنند.


کیانی بختیاری در پایان اظهار کرد: تدوین سیاست‌ها و اسناد بالادستی الزام‌آور برای توسعه مؤلفه‌های انقلاب صنعتی چهارم و جامعه ۵ در کشور ضرورت دارد. همچنین قوانین مرتبط و همسو با انقلاب‌های نوظهور باید تدوین شود، علاوه بر این باید در توسعه دانش و تخصص نیروی انسانی و حرکت به سمت تربیت نیروی متخصص تسریع صورت پذیرد و زیرساخت‌های فناورانه در کشور توسعه یابد. همچنین در کشور باید زنجیره‌های تأمین و مدل‌های کسب‌وکار پلتفرمی ایجاد شود و برای ارتقای فرهنگ صنعتی و اجتماعی کشور متناسب با انقلاب صنعتی چهارم و صنعت نسل ۵ برنامه‌ریزی گردد.


عادل آذر، مشاور رئیس‌جمهور و رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی و رئیس هیئت‌امنای اندیشکده در ابتدای سخنرانی خود با تقدیر از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی عنوان کرد: این سخنرانی یکی از فنی‌ترین سخنرانی‌های ایشان بود و اگر شأن و جایگاه ایشان اجازه دهد می‌توان نام کارگاه آموزشی بر آن نهاد. کار بسیار مفصل کارشناسی، آسیب‌شناسی و روند یابی در صنعت و تولید کشور توسط ایشان انجام‌شده و مطالعات و نکات کارشناسی و تخصصی بر آن‌ها افزوده‌شده است که نشان از تسلط ایشان بر حوزه صنعت است.


وی در پایان مجدداً از صاحب‌نظران و متخصصان دعوت کرد تا با مراجعه به دبیرخانه اندیشکده در زمینه‌های علاقه‌مندی خود، اعلام آمادگی نمایند.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب