۸ سکانس از حمله ارتش روسیه به اوکراین/ موضع کشورهای عربی در حمایت از روسها، آمریکا را غافلگیر کرد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، معن بشور در گزارشی درباره بحران اوکراین نوشت: تردیدی وجود ندارد برای بررسی جامع و عمیق ابعاد جنگ اوکراین و پیامدهای آن در سطوح مختلف خیلی زود است، اما آنچه تاکنون رخ داده امکان بازخوانی مقدماتی این جنگ و ترسیم دورنمایی از آینده را فراهم میکند. شاید نخستین نتیجهگیری این باشد که روسیه جنگ را گامی ضربتی برای تثبیت جایگاه خود بهعنوان یک ابرقدرت در دنیای معاصر میداند؛ اقدامی که بهناچار موجب شکلگیری روابط بینالمللی جدیدی میشود که در آن دیگر جایی برای هژمونی غرب و جهان تکقطبی وجود ندارد و میتواند تضمینکننده جهانی نوین، عادلانهتر و منطبق بر قوانین باشد.
طبق این گزارش، دومین نتیجهگیری این است که مقامهای ارشد دولت آمریکا و متحدانش در ناتو درباره اوضاع پریشان ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین تأکید میکنند، واشنگتن از مدتها قبل به ترک دوستان خود با وجود ابراز تمایل آنها عادت کرده است؛ بهویژه اگر در موضوعی مشترک توازن قوا به نفع آنها برقرار نباشد. سومین نتیجه که بیارتباط با مورد دوم نیست، این است که بسیاری از متحدان آمریکا ازجمله کشورهای عربی با توجه به تحولات اخیر روند بازنگری در روابط خود با این کشور را آغاز کردهاند.
سردرگمی صهیونیستها در اعلام موضع نسبت به بحران اوکراین
این تحلیلگر لبنانی مینویسد: موضع گروه کشورهای عربی شورای امنیت سازمان ملل متحد به نمایندگی امارات در دادن رأی ممتنع و خودداری از دادن رأی مثبت به قطعنامه محکومیت مسکو تنها یکی از جنبههای این تحلیل است که امکان دارد راه را برای موارد مشابه باز کند. چهارمین نتیجه، سردرگمی آشکار مقامهای رژیم صهیونیستی در اعلام موضع نسبت به بحران اوکراین است و در رأس آنها اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل و نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی هستند که تمایلشان به سکوت، بر اشتیاقشان برای اعلام موضع میچربد.
موضع کشورهای عربی شورای امنیت سازمان ملل متحد در خودداری از دادن رأی مثبت به قطعنامه محکومیت مسکو امکان دارد راه را برای موارد مشابه باز کند
بشور نوشت: نتیجه بعدی این است که شاهد شکاف آشکاری در اردوگاه غرب هستیم، جایی که دو گروه شدهاند؛ نخست، آنگلوساکسون ها هستند که آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزلند بیشترین سهم را در آن دارند و گروه سختگیرانه ای است و دوم، اروپاییها هستند که در آن آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای متعادل و شاید منطقیتر در آن حضور دارند. جنگ مسکو با کی یف برای ضربه زدن به نزدیکی آلمان و روسیه است که پروژه نورد استریم-۲ را دنبال میکنند و هدف آمریکا از روز نخست، متوقف کردن آن بود؛ علاوه بر این، همواره شاهد محکوم کردن جنگ روسیه و اوکراین از سوی آلمانیها بودهایم.
تحلیلگر برجسته عربزبان نتیجه دیگر این جنگ را آشکار شدن افول هژمونی آمریکا بر جهان پس از افغانستان و آسیای مرکزی دانست و گفت: جنگ اوکراین نشان داد هرچه آمریکا به سمت درگیریهای شدید برود، کمتر پیروز خواهد شد و گواه این مدعا ناکامیهای متوالی چند سال اخیر این کشور در منطقه عربی و اسلامی است. ناگفته نماند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در چندین کشور آمریکای جنوبی اثبات کرد این کشورها دیگر حیاطخلوت کاخ سفید و آمریکا نیستند.
بیشتر بخوانید:
پوتین شرایط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
بایدن به من گفت غرب حاضر به ایجاد منطقه پرواز ممنوع نیست/ آماده مذاکره با پوتین هستم
معن بشور درباره آخرین و مهمترین نتیجه جنگ اوکراین مینویسد: نباید فراموش کرد، تغییر مهم در توازن قوای بینالمللی عمدتاً از کشورهای عربی بهویژه با مقاومت مردم عراق در برابر اشغالگری آمریکا و پیروزیهای ارتش سوریه و مردمانش در جنگی که ۱۱ سال است ادامه دارد و متوقف نشده، آغاز شد. همچنین باید از قیامها و مقاومت مردم فلسطین یاد کرد که با به لرزه درآوردن زمین زیر پای نظامیان اسرائیلی آنها را به پناهگاهها کشاندند و باید از موفقیت مقاومت لبنان در ایجاد معادله بازدارندگی با صهیونیستها یاد کرد که همه توطئه های محاصره و هرجومرج را درهم شکستند و لبنان را به ثبات رساندند.
پیداش نظام مالی جدیدی به جای سوئیفت
وی افزود: اگر پایداری تاریخی مردم یمن در برابر جنگ شدیدی که از هفت سال پیش آغاز شد و به شکستهای پیدرپی نیروهای متجاوز انجامید، نبود شاید اکنون سرزمین یمانیها وجود نداشت. اینها دستاوردهای مهمی هستند که تک تکشان با حمایتها و به پرچمداری جمهوری اسلامی ایران بهدست آمد؛ نظامی که یگانه حامی نیروهای مقاومت در فلسطین، لبنان و سایر نقاط است و اکنون با مقاومت ملتش در آستانه توافق هستهای با آمریکا قرار دارد؛ آنهم بدون اینکه امتیازی بدهد و دست برتر در میز مذاکرات وین با ایران است.
شاهد شکاف آشکاری در اردوگاه غرب هستیم و آنگلوساکسونها و اروپاییها روبروی هم قرار گرفتهاند
تحلیلگر لبنانی در بخش پایانی گزارش خود نوشت: چنانکه دوران افول اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان آغاز شد، آیا پیدایش مجدد آن در اوکراین است؟ معتقدم اگر دوران هژمونی آمریکا با اشغال عراق آغاز شد، با پیدایش مقاومت از عراق تا فلسطین، لبنان، سوریه، یمن و ایران به اوج خود رسید.
وی عنوان کرد: دیگر نتیجه بحران اوکراین اقدام فوری کشورهای مخالف هژمونی آمریکا برای ایجاد نظام مالی جهانی جدید جایگزین سوئیفت است که اقتصاد و تجارت جهانی را از بردگی دلار و سایه شمشیر تحریمها بر سر مردم آزاده میرهاند. با توجه به این قرائتها معتقدم باید نگاهی ژرفتر به تحولات حوزه اروپای شرقی و روابط میان کشورها انداخت تا بتوان تحلیلی عمیقتر ارائه کرد. هماکنون نیز سیگنالهای رسیده نشان میدهد نکات مثبتی وجود دارد، ازجمله اینکه شکافهای زیادی در ساختار روابط میان کشورهای موافق هژمونی آمریکا به وجود آمده و باعث شده است در داخل کشورهایشان با چالش مواجه شوند. این همان چیزی است که برای عملیاتی کردنش در جبهه شرق نیازمند بررسی بیشتر است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/