دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1400 - 16:36
جشنواره امامت و مهدویت/ حجت‌الاسلام معلمی:

انتظار ظهور منجی در اسلام فعال و سرشار از تحرک است

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: انتظاری که در دین برای ظهور منجی عالم تعریف شده انتظار منفعلانه نیست؛ بلکه انتظاری فعال و سرشار از جنبش و تحرک است.
کد خبر : 644710
حجت‌الاسلام مصطفی معلمی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از جویبار، حجت‌الاسلام مصطفی معلمی در نشست بصیرتی با عنوان «از بعثت تا ظهور، تأثیر فرهنگ مهدویت در بالندگی جامعه» که به همت دفتر هم‌اندیشی و بسیج اساتید، دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد مازندران با مشارکت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار به‌صورت حضوری و مجازی برگزار شد، اظهار کرد: انتظاری که در دین برای ظهور منجی عالم تعریف شده انتظار منفعلانه نیست؛ بلکه انتظاری فعال و سرشار از جنبش و تحرک است. شیعیان در طول تاریخ تنها قومی هستند که این انتظار را به بهترین وجه به دنیا نشان داده و الگو شدند.


وی عنوان کرد: اساساً در ارتباط با مبحث انتظار دو نوع نگاه در فرهنگ دینی در تاریخ اجتماعی مسلمانان دیده می‌شود. برخی آمدن منجی را به‌گونه‌ای می‌بینند که در فضای کاملاً پریشان، نابسامان و پر از ظلم و ستم ایجاد انفجار می‌کند و مسبب نظم می‌شود. در مقابل نگاه دوم، نگاهی بوده که قرآن کریم آن را تبلیغ و ترویج می‌کند. درست است که خداوند وعده داده روزی خواهد آمد که عدالت جهان را پر خواهد کرد؛ اما تکلیف هر مؤمن در هر دوره و عصری این است که در پی احقاق حق و امر به معروف و نهی از منکر باشد.




بیشتر بخوانید:


غفلت مؤلفان «هدیه‌های آسمانی» از مبحث مهدویت




عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: در نگاه دوم سلب مسئولیت وجود ندارد. هر شخصی که در هر دوره و عصری زندگی می‌کند؛ اگر پیام پیامبر و قرآن به او رسیده باشد باید به آن عمل کند. پس همه مسئولیت‌هایی که در زمان نزول قرآن به عهده مسلمانان گذاشته شده برای هر مسلمانی در هر عصری که با این آیات مراجع می‌شود، مخاطب آن است. در نگاه نخست که معتقد بوده ظهور منجی باعث بروز انفجار در عالم و بسط عدل و داد خواهد شد یعنی اینکه باید دست روی دست بگذاریم و اقدامی نکنیم تا آن اتفاق رخ دهد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب