ورود ۲۳ واحد دانشگاهی به ارتباط عملیاتی با صنعت/ «کنسرسیوم ساخت و تولید» در ۸ محور کاری فعال شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ بهمنظور ایجاد هماهنگی، انتقال و اشتراک تجربیات و حرکت بر مبنای برنامهای منسجم با چشماندازی معقول میان مراکز تحقیقاتی حوزه ساخت و تولید، هفتم دی ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان بهعنوان دبیرخانه کنسرسیوم ساخت و تولید دانشگاه آزاد اسلامی (با رویکرد قطعهسازی) توسط معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه انتخاب شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان در نشستی که به همین منظور با حضور مدیرکل مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان در این واحد دانشگاهی برگزار شد، بیان کرد که در راستای عملیاتی شدن تأکید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حال تبدیل به دانشگاه جوار صنعت و دانشگاه حل مسئله هستیم.
علی یعقوبیپور درباره چگونگی ارتباط علمی دانشگاه آزاد سیرجان با صنعت عنوان کرد که فلسفه وجودی دانشگاهها آموزش است و در شهرستان سیرجان پا را از آموزشهای آکادمیک فراتر گذاشتیم و امکانات را در اختیار مردم قرار دادیم و برای ارتباط با صنعت از آموزشهای کوتاهمدت تخصصی آغاز کردیم و امروزه در زمینه مهندسی معکوس و قطعهسازی پیشرو بوده و همچنان در حال پیشرفت در ارتباط با صنعت و حوزه فناوری و نوآوری هستیم.
بیشتر بخوانید:
تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم «ساخت و تولید» دانشگاه آزاد در سیرجان
توانایی ۲۳ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ساخت و تولید
عبدالله محمدی مدیرکل مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی نیز اظهار کرد که صنعت اکنون نیاز به فناوری و نوآوری دارد و دانشگاهها بهعنوان یک مجموعه بزرگ فکری و علمی میتوانند با تربیت نیروی انسانی توانمند، برنامهریزی، فرهنگسازی و ارتباط مستقیم با صنعت، پیشگام باشند. با توجه به وجود ظرفیت قوی در شبکه آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی باید از این ظرفیت در بیاثر کردن تحریمهای ظالمانه علیه کشور و کمک به صنایع استفاده کرد.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و بهمنظور بررسی اهداف، محورها، مأموریتها، چشمانداز و نحوه برگزاری جلسات و برنامههای دبیرخانه کنسرسیوم «ساخت و تولید» به عنوان هشتمین کنسرسیوم دانشگاه آزاد اسلامی با امیررضا بازرگان معاون نوآوری و رئیس سرای نوآوری فولاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان و رئیس دبیرخانه کنسرسیوم ساخت و تولید دانشگاه آزاد اسلامی مستقر در سیرجان گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
قطعات صنعتی پس از بهینهسازی توسط استادان ساخته میشوند
آنا: چشمانداز فعالیت کنسرسیوم ساخت و تولید و تأثیرگذاری آن در رشد و پیشرفت دانشگاه بهویژه در گام دوم دانشگاه را چگونه ارزیابی میکنید؟
بازرگان: براساس سیاستهای ابلاغی سازمان مرکزی و فرمایش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که در راستای منویات مقام معظم رهبری به واحدهای دانشگاهی اعلام شد و بهمنظور تبدیلشدن به دانشگاه حل مسئله و جوار صنعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با توجه به ظرفیت این شهرستان و وجود ذخایر عظیم سنگ آهن و کارخانههای متعدد فولادسازی و زیرساختهای دانشگاه از نظر تجهیزات سختافزاری بر آن شدیم که تجهیزات مازاد آموزشی را به محل ساختمان قدیم و بدون استفاده کارگاهها و آزمایشگاههای دانشگاه منتقل کنیم. در این راستا اواخر سال ۹۸ کارگاه مهندسی معکوس به دست دکتر طهرانچی مورد بهرهبرداری قرار گرفت و تاکنون قطعات مورد نیاز منطقه و قطعاتی که بعضاً بهدلیل تحریم تهیه آنها امکانپذیر نیست را تولید میکنیم.
قطعاتی که به هر شکلی نیاز به بهینهسازی دارند، توسط استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان مورد مطالعه قرار گرفته و پس از بهینهسازی ساخته میشوند و خوشبختانه این کار مورد توجه صنعت قرار گرفته است.
۲۲ واحد دانشگاهی زیر پوشش دبیرخانه کنسرسیوم ساخت و تولید بهعلاوه دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان فعال هستند که در مجموع کنسرسیوم متشکل از ۲۳ واحد دانشگاهی است؛ البته با شناسایی ظرفیت سایر واحدها این تعداد بیشتر خواهد شد. همزمان سرای نوآوری فولاد نیز در دانشگاه آزاد سیرجان راهاندازی شد، بسیاری از فعالیتهای ساخت و تولید سرعت بیشتری گرفت و پس از اینکه تفاهمنامه جامع و کاملی بین دو نهاد شرکت صنعتی و معدنی گلگهر و دانشگاه آزاد اسلامی در تهران به امضای دکتر طهرانچی و مدیرعامل شرکت گلگهر رسید، پیرو آن تفاهمنامه، قراردادهایی را با شرکتهایی که بهرهبردار منطقه گلگهر هستند، در راستای ساخت و تولید قطعات صنعتی و معدنی مورد نیاز آنها امضا کردیم.
از آنجایی که کارگاه مهندسی معکوس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان ظرفیت کاملی برای انجام تمام تعهدات قراردادها نداشت به پیشنهاد دکتر طهرانچی، واحد سیرجان بهعنوان یک «هاب» (نقطه اتصال و شبکه) مواردی که قرار است در این قراردادها به سرانجام برسد را به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور که ظرفیت این کار را دارند، ارجاع میدهد. به همین منظور با تلاشهای عبدالله محمدی مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، کنسرسیوم(ائتلاف) «ساخت و تولید» شکل گرفت و ۲۲ واحد دانشگاهی که دارای ظرفیت کار در همین زمینه بودند، انتخاب شدند و دبیرخانه این کنسرسیوم به دانشگاه آزاد سیرجان سپرده شد تا بخشی از نیاز ساخت و تولید در منطقه گلگهر، بخشی در سیرجان و بخشی از آن در واحدهایی که عضو این کنسرسیوم هستند، انجام شود.
این فعالیتها موجب شده که اعتماد متقابل بین صنعت و دانشگاه برقرار شود و دیوار بیاعتمادی که سالهای سال بین دانشگاه و صنعت وجود داشت، از بین برود و گامهای مؤثری در به ثمر رسیدن سیاستهای صحیح سازمان مرکزی که در رویداد ملی گام دوم دانشگاه دنبال میشود و آن هم تغییر ماهیت دانشگاه آموزشی به پژوهشی و فناورانه است، برداشته شود.
۸ محور کاری برای ساخت و تولید
آنا: اهداف و محورهای کاری دبیرخانه کنسرسیوم ساهت و تولید کدامند؟
بازرگان: فعالیتها، اهداف و محورهای کاری دبیرخانه کنسرسیوم ساخت و تولید در هشت بخش تقسیمبندی میشود، بخش نخست «استفاده از ظرفیت اعضای کنسرسیوم در راستای تعاریف پروژههای کلان و مسئلهمحور و حتی اجرای آنهاست»، بخش دوم «نگارش یک برنامه یکساله و دستورالعملهای لازم برای اجراییشدن امور مربوط به کنسرسیوم»، بخش سوم «انجام هماهنگیهای لازم بین مراکز تحقیقاتی و واحدهای دانشگاهی عضو کنسرسیوم»، بخش چهارم «تشکیل گروههای تخصصی و اطلاعرسانی کنسرسیوم»، بخش پنجم «برگزاری جلسات منظم و با برنامه زمانی مشخص بین اعضای کنسرسیوم برای تشریک مساعی در انجام امور مربوطه»، بخش ششم «مشخصکردن مسئولیت هریک از اعضا در انجام برنامههای کنسرسیوم»، بخش هفتم «ارسال گزارش عملکرد دبیرخانه بهصورت فصلی بهمنظور ارزیابی فعالیت» و بخش هشتم «انجام امور محوله از طرف ادارهکل آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی بهعنوان مرجع کنسرسیوم» است.
آمادهسازی بانک اطلاعاتی تجهیزات و زیرساختهای ساخت و تولید
آنا: تاکنون چه فعالیتهای اشتراکی با اعضای کنسرسیوم انجام و چه تصمیماتی اتخاذ شده است؟
بازرگان: فعالیتهای اشتراکی با اعضای کنسرسیوم به این صورت بوده است که پس از صدور مجوز دبیرخانه کنسرسیوم ساخت و تولید، این دبیرخانه در دانشگاه آزاد سیرجان شکل گرفته و مکاتباتی را با سایر اعضای کنسرسیوم داشتهایم، همراه با ۲۲ واحدی که ذیل این کنسرسیوم فعالیت میکنند، بانک اطلاعاتی از تجهیزات و زیرساختهایی که برای ساخت و تولید در این واحدها وجود دارد، آماده کردیم و همینطور واحدهای دانشگاهی عضو یک نفر نماینده تامالاختیار را برای برگزاری جلسات کنسرسیوم معرفی کردند که بتوانیم تصمیمات مناسبی را در اینباره اتخاذ کنیم.
رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی قرار است اوایل خرداد ۱۴۰۱ برگزار شود و اکثر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور از اکنون در حال برگزاری رویدادهای فناورانه مختلف هستند و بهنوعی در حال برگزاری پیشرویدادهایی برای این رویداد بزرگ هستند و این موضوع سایر فعالیتها را در واحدهای دانشگاهی تحتالشعاع قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
تأمین نیاز صنعت در تولید قطعات پیشرفته و انتقال تکنولوژی
مرکز تحقیقات آهن در دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان تأسیس میشود
کنسرسیوم ساخت و تولید هم از این قاعده مستثنی نیست و فعلاً فعالیتهایش به مرور صورت میگیرد تا دانشگاه آزاد اسلامی بتواند مقتدرانه رویداد ملی گام دوم را در کشور برگزار کند و پس از آن فراغ بالی حاصل شود تا بتوانیم فعالیتهای کنسرسیوم را بهصورت جدیتر و با سرعت بیشتری به پیش ببریم.
آنا: کنسرسیوم ساخت و تولید با چه تعداد از مراکز تحقیقاتی و علمی در واحدهای دانشگاهی همکاری خواهد کرد و چه تعداد واحد زیر پوشش دبیرخانه خواهند بود؟
بازرگان: با توجه به ارزیابی اولیه از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تعداد ۲۲ واحد دانشگاهی با توجه به تجهیزات و زیرساختهایی که در آنها وجود داشت، دارای ظرفیتهایی بودند که بتوانند با واحد سیرجان در راستای ساخت و تولید همکاری کنند؛ بنابراین ۲۲ واحد دانشگاهی زیر پوشش دبیرخانه کنسرسیوم بهعلاوه دانشگاه آزاد سیرجان هستند که جمعاً این کنسرسیوم متشکل از ۲۳ واحد دانشگاهی است که با عنوان کنسرسیوم ساخت و تولید با همدیگر همکاری خواهند داشت؛ البته با شناسایی ظرفیت سایر واحدها این تعداد بیشتر خواهد شد.
۱۴۰۱ پروژههای بیشتری را بهصورت اشتراکی با اعضای کنسرسیوم برگزار میکنیم
آنا: نحوه کار با اعضا و نوع همکاری واحدهای دانشگاهی عضو به چه صورت است؟
بازرگان: سفارشهایی که از سوی شرکتهای صنعتی و معدنی منطقه به سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان و کنسرسیوم ساخت و تولید میرسد، همراه با نقشههای مربوط به واحدهای دانشگاهی یا اعضای کنسرسیوم ارسال میکنیم و این واحدها در صورت وجود ظرفیت و توانایی ساخت قطعات مورد نظر، قیمت آن تجهیز بهعلاوه مدت زمان ساخت را برآورد و به دبیرخانه اعلام میکنند و مجدداً به شرکتهای سفارشدهنده بازمیگردانیم تا در نهایت برای ساخت قطعه و تجهیزات تصمیم گرفته شود. فعلاً به این شکل با اعضای کنسرسیوم همکاری میکنیم.
روش دیگر این است که چند چالش فناوری آماده کردهایم که با مراکز تحقیقاتی و اعضای کنسرسیوم برگزار کنیم و آن هم به این صورت است که چالشهایی که صنایع و معادن منطقه با آنها مواجه هستند را شناسایی کردهایم و گاه خود صنایع این چالشها را معرفی کردهاند. در ادامه چالشها را به مراکز تحقیقاتی و اعضای کنسرسیوم ساخت و تولید فراخوان میدهیم که بتوانیم بهترین راه حل آن چالش را انتخاب کنیم و در این راستا قراردادی بین مرکز تحقیقاتی که توانایی حل این چالش را دارد با شرکتهای معدنی و صنعتی منطقه منعقد خواهد شد.
تصمیم داریم اوایل سال ۱۴۰۱ با برگزاری جلسات منظم بتوانیم پروژههای بیشتری را بهصورت اشتراکی با اعضای کنسرسیوم که با رویکرد قطعهسازی است به سرانجام برسانیم.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/