دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1400 - 11:53
رئیس سازمان خصوصی سازی:

استقلال و پرسپولیس ۲۴۰ تا ۳۰۰ میلیارد زیان انباشته دارند/ دارایی فیزیکی سرخابی زیاد نیست

رئیس سازمان خصوصی سازی توضیحاتی را در خصوص نحوه واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و همچنین میزان بدهی‌ها، دارایی‌هاو سود آینده باشگاه ارائه کرد.
کد خبر : 644054
هواداران پرسپولیس و استقلال

به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، حسین قربان‌زاده در خصوص انتقاداتی که به ارزش‌گذاری بالای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس وارد می‌شود، اظهار داشت:‌ اساسا ارزش‌گذاری بنگاه‌های دولتی چون ۲۹۵ بنگاه دولتی در لیست واگذاری وجود دارد و استقلال و پرسپولیس هم در آن هستند. مطابق آیین‌نامه، تمامی بنگاه‌ها اگر قیمت تابلوی بورسی دارند همان قیمت ملاک باشد و اگر بورسی نیستند حتما باید به روشی ارزش روز خالص دارایی‌ها بر اساس آن محاسبه شود. روش ارزش روز خالص دارایی‌ها یعنی باید کارشناس رسمی دادگستری بیاید دارایی‌های آنها را ببیند. ارزش‌گذاری و بدهی را کسر کند. مبلغی که نهایی می‌شود کل ارزش شرکت یا باشگاه است.در مورد استقلال و پرسپولیس دارایی‌های ثابت آنها آنچنان زیاد نیست. ورزشگاه دفتر مرکزی و ... است. بخش عمده‌اش برای خودشان است. برای بخش دیگری سند صادر نشده و مالکیت احراز شده است. برخی می‌گویند بخشی برای این‌ها نیست اما اینطور نیست.


رئیس سازمان خصوصی‌سازی در خصوص اینکه آیا ورزشگاه شهید کاظمی برای پرسپولیس است،‌گفت: دو ورزشگاهی که شهرداری تهران داد اصلا در لیست ترازنامه نیامده و در لیست دارایی‌ها نیست اما درفشی‌فر، مرغوبکار، شهید گمنام و کمپ مرحوم ناصر حجازی یعنی دو ورزشگاه به نام استقلال و دو ورزشگاه به نام پرسپولیس است. دفتر مرکزی هم همینطور است. نکته این است که بخشی از این دارایی‌ها مصوبه هیأت وزیران دارد و هنوز سند مالکیت صادر نشده اما مالکیت احراز شده، هر دو باشگاه ورزشگاه دارند که هنوز سند نهایی نیامده اما این‌ها ادعاهای دیگری نسبت به دارایی‌ها دارند که هنوز ثابت نشده است.


وی تصریح کرد: دارایی فیزیکی این دو باشگاه زیاد نیست. این ارزش ۳ هزار و ۲۱۰ میلیاردی یا ۲ هزار و ۷۸۰ میلیاردی، بخش عمده‌اش برای برند دو باشگاه است. ارزش‌گذاری برندشان اقتضای خاص بومی این کشور را دارد. فرمول وجود دارد. طبیعتاً طبق آنچه که مقتضیات خاص کشور ما نسبت به هواداری، تأثیرگذاری، نفوذ، رهبری و پشتیبانی این برند است. پارامترهایی برای اعدادی که برای برند در نظر گرفته می‌شود وجود دارد. این مبانی هم برای هر دو باشگاه یکی است. همه ما می‌دانیم چون سو مدیریت در سال‌های گذشته بوده از این برند به نحو شایسته‌ای درآمدزایی نشده است. آن سودی که باید این برند عاید باشگاه شود اتفاق نیفتاده، ان‌شاالله در سال‌های آینده با مسیر جدیدی که ما شروع کردیم این تحول اتفاق بیفتد. درآمدزایی آنها مستمر شود و به سودآوری برسد. تا زمانی که ابهام وجود داشته، مردم مطلع نبودند و صورت‌های مالی منتشر نمی‌شده، هر اتفاقی ممکن بوده بیفتد. نه فقط این دو باشگاه بلکه در مورد همه شرکت‌های دولتی از لفظ تاریک‌خانه شرکت‌های دولتی استفاده کردم.


وی در مورد اینکه آیا دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تاریک‌خانه دارند عنوان کرد: بله، هم در مورد این دو باشگاه و هم در مورد شرکت‌ها، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی، الا ماشاءالله شرکتی داریم که متأسفانه در برابر انتشار صورت‌های مالی مقاومت می‌کنند و به این دلیل عملاً آن شرکت با وضعیت اسفناکی مدیریت می‌شود و مردم بی‌اطلاع هستند. بهره‌وری و کارآیی لازم را هم ندارند.


قربان زاده گفت: اولین بار است که صورت‌های مالی حسابرسی استقلال و پرسپولیس منتشر می‌شود. برای اولین بار با فشاری که مجموعه سازمان خصوصی‌سازی آورد این دو باشگاه صورت‌های مالی‌شان را که خود هیأت مدیره تهیه کرده، سازمان حسابرسی با جزئیاتی که به سال‌های گذشته برمی‌گردد، ، حسابرسی کرده است. این موارد منتشر شد و مردم می‌توانند مراجعه کنند. در سایت سازمان خصوصی‌سازی صورت‌های مالی دو باشگاه وجود دارد. نیاز نیست من اسم ببرم چون شما با ریز جزئیات می‌توانید طبقه‌بندی دارایی و بدهی‌های این دو باشگاه را ببینید. مواردی را حسابرس به عنوان ابهام مطرح کرده که مثلا فردی چه بازیکن، چه سرپرست، چه سرمربی، چه کادر فنی، چه مدیر یا عضو هیئت‌ مدیره بوده، یک نکته مالی همچنان مبهم مانده، مثلاً پولی یا زمینی یا آپارتمانی را گرفته و برنگردانده، این‌ها همه با جزئیات به عنوان بندهای حسابرسی وجود دارد.


وی در مورد اینکه فردی در باشگاه پرسپولیس دو آپارتمان گرفته که قرار بوده به نام باشگاه باشد ولی نیست، اظهار کرد:‌ به عنوان ابهام ثبت شده که باید رسیدگی شود. رسیدگی قطعی نیاز به حکم دارد. از مسئولان محترم دستگاه قضایی و نظارتی و بازرسی خواهش کردم. بالاخره این‌ها اموال دولت بوده یعنی استقلال و پرسپولیس تا این لحظه که هنوز واگذار نشده‌اند بیت‌المال تلقی می‌شوند و از این حیث باید نسبت به گذشته حساسیت داشته باشند. حتماً باید بر اساس انتشار صورت مالی حسابرسی شده ارجاعی به گذشته بدهیم و شعبه ویژه‌ای رسیدگی کند. باید با کسانی که تخلف کردند برخورد شود و این اموال در مالکیت استقلال و پرسپولیس قرار بگیرد. من این قول را می‌دهم که از این به بعد با انتشار صورت‌های مالی که واقعاً دردی هم برای افرادی که اسم‌شان برده شده دارد یا حتی در باشگاه، این اتفاق بیفتد.


وی در خصوص اینکه آیا مدیری بوده تماس بگیرد، گفت: بله، هم با سازمان و هم با شخص خودم تماس گرفتند. افرادی اسم‌شان در این بندهای حسابرسی برده شده تماس گرفتند و گفتند چرا منتشر شده یا این طور نبوده و آن طور بوده، نکته مهم این است که وقتی حسابرس بند می‌کند یعنی این موضوع نیاز به بررسی دارد و کشف نشده است. نیاز به حکم دارد و باید روشن شود. با این اوضاع باید نورافکنی به این حوزه تابیده شود تا ببینیم اصل ماجرا چه بوده، هیچ اشکالی هم ندارد اگر معلوم شود آن فرد تخلفی نکرده است.


وی افزود:‌ نباید استخوان لای زخم بماند. اساساً معلوم نیست به این شکل چه به سر این ملک یا این میزان مبلغ در سالیان گذشته آمده است. ناپدید شده کلمه درستی نیست اما مثلا یک ۷۳ هزار دلاری در بندهای حسابرسی پرسپولیس بوده، موضوع آپارتمانی که به آن اشاره کردید وجود داشته، وقتی این مسائل را جمع بزنیم ممکن است عددش نسبت به ارزش‌گذاری باشگاه تطبیق پیدا نکند یا به آن سطح نرسد اما بالاخره اعدادی است که باشگاه می‌تواند با این‌ها ارتزاق فصل خودش را داشته باشد و در مسیر پیش برود. با این اتفاق مدیریت باشگاه متحول می‌شود. این موارد که بررسی می‌شوند یک گام در مورد تحول دو باشگاه در عملکرد مدیریت‌شان برداشته می‌شود.


قربان زاده در مورد اینکه به این ترتیب این طور نیست که مثل گذشته همین طور خرج کنند و حساب و کتابی نباشد گفت:‌ این تو بمیری از آن تو بمیری‌ها نیست!


رئیس سازمان خصوصی‌سازی در مورد اینکه چرا میزان بدهی‌های دو باشگاه یکبار به صورت شفاف اعلام نمی‌شود، عنوان کرد: نسبت به سال گذشته این صورت مالی که می‌گویم صورت مالی حسابرسی شده وجود دارد یعنی این دو باشگاه معلوم است در سال گذشته چقدر درآمد داشتند و چقدر بدهی داشتند و میزان این بدهی‌ها چقدر بوده؟ درآمد داشتند، سود داشتند که مابه‌التفاوت درآمد و هزینه‌شان می‌شود برای پرسپولیس مبلغ اندکی است فکر کنم حدود ۹ تا ۱۴ میلیارد تومان است که برای سال گذشته استقلال این سود را نداشته رقم دقیق یادم نیست اما یک زیان انباشته دارند که حدود ۲۴۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان است.زیان انباشته گذشته و سالیان دور.


وی تصریح کرد: برای اینکه مردم دقیق‌تر بدانند با جزئیات وجود دارد و می‌توانند به صورت‌های مالی مراجعه کنند کسانی که کار بنگاه‌داری، شرکت‌داری و ارزیابی یا فعالیت در بازار سرمایه دارند که اعم از صورت سود و زیان، گزارش وجوه نقد و ترازنامه است در این ترازنامه لیست دارایی‌ها و اقلام دارایی دو باشگاه وجود دارد که چه دارایی به نام‌شان است در مورد میزان بدهی و درآمد سال گذشته هم که در گزارش سود و زیان وجود دارد. این گزارش سود و زیان درآمد اسپانسری و کارگزاری سال گذشته آنها وجود دارد و بدهی‌هایی که داشتند. مهمترین بدهی‌ این‌ها بدهی مالیاتی است.


قربان‌زاده افزود: بدهی مالیاتی هم بخشی را باید پرداخت کنند بخشی قابلیت پیگیری و ارسال اظهارنامه و معافیت را داشته ولی چون اظهارنامه ارسال نشده مشمول مالیات شدند. یعنی انضباط مالی چون وجود نداشته تبدیل به آواری بر سر باشگاه شده است. الان حدود ۱۹۸ میلیارد تومان باشگاه استقلال و ۱۹۳ میلیارد تومان باشگاه پرسپولیس مالیات قابل بخشش داشتند که می‌توانستند از طرق رسمی پیگیری کنند، درخواست بدهند و بخشیده شود. رقم غیر قابل بخشش حدود ۷۳ تا ۷۵ میلیارد تومان بوده چون روزانه کنتور می‌اندازد این اعدادی که می‌گویم برای هفته گذشته است. رقم پرسپولیس ۱۲۳ میلیارد تومان است.


وی در خصوص اینکه آیا ممکن است بخشی از بدهی مالیاتی قابل پیگیری دو باشگاه بخشیده شود گفت: بخش عمده آن بخشیده می‌شود اما به پیگیری نیاز دارد. ستادی را تحت عنوان ستاد آماده‌سازی اجرایی دو باشگاه برای واگذاری از سه ماه پیش در سازمان خصوصی‌سازی تشکیل دادیم با نماینده‌هایی از همه بخش‌های دو باشگاه، وزارت ورزش، بورس و فرابورس و مشاورین آنها و ... تا بتوانیم این مسیر را درست و منطقی پیش برویم و مشکلات را مرتفع کنیم.رئیس سازمان مالیاتی و رئیس سازمان حسابرسی آمدند نکات را شنیدند و در بعضی موضوعات همراهی کردند که مشکلات رفع شوند در مورد خود موضوعات اقتصادی این‌ها الان تا جایی که می‌شده به یک انضباط و شفافیتی برای واگذاری رسیده‌اند.


رئیس سازمان خصوصی‌سازی تصریح کرد: این حرف‌هایی هم که می‌زنیم برای این است که مردم را نترساند وقتی از بدهی و ارقام صحبت می‌کنیم ممکن است نسبت به اینکه این دو باشگاه آینده تاریکی دارند یأس و ناامیدی به وجود بیاید، نسبت به آینده این‌ها یک طرح کسب و کاری را که مورد تأیید کارشناس هم است ارائه کردند در سال ۱۴۰۱ در جلساتی که با وزیر ورزش، جبلی و همکارانش در صدا و سیما داشتیم به تفاهم‌هایی رسیدم که به درآمدزایی دو باشگاه در سال آینده کمک می‌کند پس آینده این دو باشگاه با گذشته متفاوت است. ان‌شاءالله این اتفاق اگر کمک کنند تا ۱۵ اسفند می‌افتد.


قربانی در خصوص اینکه در سال جاری قرار است چند درصد واگذار شود و آیا کل سهام دو باشگاه واگذار می‌شود یا نه ۵۱ درصد به هوادار و ۴۹ به دولت می‌رسد،‌گفت: ما تا قبل از سال حدود ۱۰ درصد دو باشگاه که ۵۰ درصد سرمایه سقی می‌شود باید به مردم واگذار شود واگذار شدنش به مردم هم از طریق مشارکت در افزایش سرمایه اتفاق می‌افتد در فرابورس. حدوداً ۷ روزی است که درخواست ما و آنچه که در بورس و شرکت فرابورس ثبت شده در واقع الان در کمیته درج است امیدواریم امروز این اتفاق بیفتد و نتیجه نهایی را به ما اعلام کنند بعد از آن در پروسه‌ای می‌افتد که تصویب هیأت واگذاری و مجمع فوق‌العاده است ان‌شاءالله بتوانیم به عنوان یک جشن ملی در روزهایی که مردم شادی می‌کنند میلاد ائمه اطهار است ابتدای شعبان است این اتفاق یک جشن ملی تلقی شود و مردم مشارکت کنند و برای اولین بار مردم و هواداران بتوانند سهامدار دو باشگاه شوند.


رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفت: حدود ۱۰ درصد واگذار می‌شود و مابقی در سال بعد تا مرداد ماه تغییر ترکیب سهامداری را داریم یعنی سهامدار دولت از ۹۰ درصد سهامش به زیر ۵۰ درصد می‌رسد یعنی به حدود ۴۹ درصد کمتر می‌رسد این اتفاق با یک بررسی دقیقی از مزایده‌ای که شرکت‌های مختلف می‌توانند شرکت کنند، شرکت‌های تعاونی می‌توانند و از این طریق اهلیت و صلاحیت آنها اتفاق بیفتد. شفافیت، انضباط مالی، مشارکت مردم در مالکیت باشگاه‌ها، سودآوری عملیاتی و مدیریت حرفه‌ای و کارها نتیجه این اقدام حرفه‌ای محقق می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب