نهادینهسازی فرهنگ کارآفرینی بین دانشجویان/ وقتی کانونهای فرهنگی ایدهها را عملیاتی میکنند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ اکنون هزار و ۴۱۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.
یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، اهمیت به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانونهاست که این مهم با اصلاح آییننامه اجرایی کانونها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانونهای فرهنگی اجتماعی حمایت میکنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار میدهند.
بیشتر بخوانید:
پیشبرد اهداف فرهنگی با تمرکز و جدیت در حوزه «هنر»
از جدال شبانهروزی با کرونا تا تزریق روزانه ۳ هزار دُز واکسن
حمایت از کانونهای فرهنگی همهجانبه و واقعی باشد
کانونهای دانشجویی یکی از قالبهای مهم و اثرگذار فعالیتهای دانشجویی هستند که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامههای دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شدهاند و هرقدر زمینههای فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانونها بیشتر دیده شود، طبیعتاً میتواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی با دبیران کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیتها و مأموریتهای این کانونها را در قالب پرونده خبری «کانونهای دانشجومحور» بررسی میکند که در این شماره گفتوگو با حسین ابراهیمی دبیر کانون دانشجویی کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان و دانشجوی زیست شناسی سلولی ملکولی در مقطع کارشناسی را میخوانیم.
حسین ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تشریح جایگاه کانونهای دانشجویی در دانشگاهها اظهار کرد: یکی از بنیادیترین نیازهای دانشجویان تقویت بنیه فکری و فرهنگی و اکنون یکی از مسئلههای مهم کشور بحث کارآفرینی و خوداشتغالی است که کانون کارآفرینی در راستای نهادینه کردن فرهنگ کارآفرینی بین دانشجویان تلاش میکند.
بهترین راه ارتباطی کانونهای فرهنگی دانشجویی در زمان کرونا و رساندن ایدهها، اخبار و ... با دانشجویان و مسئولان تألیف نشریه بود.وی افزود: کانونها فرهنگ اسلامی را زنده نگهداشتهاند و برای ترویج و هرچه بهترشدن آن گام برمیدارند. از آنجایی که دانشجویان دارای ظرفیتهای فراوانی هستند، کانونها بهویژه اعضای شورای مرکزی کانون باید زمینهای را فراهم کرده تا دانشجویان با توجه به اصل انتخاب در فضای دوستانه و داوطلبانه با علایق دینی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و... جایگاهی برای فعالیت پیدا کنند.
دبیر کانون دانشجویی کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان گفت: بر اساس دستورالعمل راهاندازی کانونها در سال ۹۹ با رعایت مفاد آییننامه اجرایی کانونهای دانشجویی به تنظیم اساسنامه این کانون اقدام کردیم و اهدافی را شامل ایجاد فرهنگ کارآفرینی در فضای دانشگاه، برقراری ارتباط میان دانشگاه و کسبوکارهای کارآفرینانه، کمک به صاحبان ایده برای رساندن ایدهها به سطوح عملیاتی، کمک به دانشجویان برای آمادگی ورود به بازار کار، انتقال تجربیات صنایع به دانشگاه، تبادل تجربیات کارآفرینی در سطح ملی را در اساسنامه کانون مشخص و تنظیم کردیم.
ابراهیمی ادامه داد: اعضای هیئت مؤسس کانون کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان از سه نفر تشکیل شده و آبان ۱۳۹۹ با ۲۲ نفر عضو تأسیس و با برگزاری انتخابات این جانب بهعنوان دبیر کانون انتخاب شدم و دومین دورهای است که در خدمت کانون و دانشگاه هستم و بهعنوان یکی از اعضای شورای مرکزی نظارت بر کانونها فعالیت داشته و ادمین سامانه مدیریت کانونها در این واحد دانشگاهی را بر عهده دارم. این کانون اکنون حدود ۱۶۰ نفر عضو دارد. در یک سال و نیم فعالیت این کانون با حمایتهای همهجانبه و درک بالای مسئولان دانشگاه بهویژه حوزه فرهنگی دانشجویی مواجه شدیم و تا به اینجا مشکل و مانع خاصی نداشتهایم.
وی اضافه کرد: کانون کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان یکی از فعالترین کانونهای این واحد دانشگاهی محسوب میشود و برگزاری دورههای هنری و علمی مانند دوره فتوشاپ، عکاسی، پرورش قارچ خانگی، بیوشیمی بالینی، برگزاری جشن روز مادر و قدردانی از بانوان کارآفرین دانشگاه، برگزاری مسابقات فرهنگی و علمی بین دانشجویان، چاپ دو نسخه نشریه، شرکت در کرسیهای آزاداندیشی، فعالیتهای ورزشی دانشگاه، ایجاد اشتغال برای دانشجویان بر اساس مهارت، جلسات و دیدار با کارآفرینان برتر استان از فعالیتهای مهم این کانون است.
دبیر کانون دانشجویی کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان درباره فعالیتهای این کانون در دوران کرونا عنوان کرد: بهترین راه ارتباطی کانونها در زمان کرونا و رساندن ایدهها، اخبار و ... با دانشجویان و مسئولان تألیف نشریه بوده که با حمایتهای دانشگاه در این کانون نشریهای با عنوان راهبرد به مدیر مسئولی این جانب و سردبیری نازنین پورجعفرآبادی تألیف کردهایم و تاکنون دو نسخه از آن را در اختیار دانشجویان قرار دادهایم. موفق شدیم فیلمی با عنوان دستاوردهای جمهوری اسلامی در زمینههای علمی و نظامی تولید کرده و در معرض دید دانشجویان قرار دهیم.
تولید ثروت از طریق فناوری مهمترین رسالت دانشگاهها
ابراهیمی با تشریح نقش کانونها در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم بیان کرد: دانشگاه نسل سوم نباید فقط در تولید و انتقال دانش فعالیت کند؛ بلکه یکی از رسالتهای مهم آن تولید ثروت از طریق فناوری و حل مسائل اجتماعی است که دانشجویان در این راستا نقش بسزایی دارند. اکنون کانونها در تلاش هستند روحیه علمی، نظمپذیری و مسئولیتپذیری دانشجویان را تقویت کنند. کانونها میتوانند با شناسایی افراد مستعد و کمک به آنان برای عملی شدن ایدههای آنان نقش بسزایی را در پیشبرد اهداف فرهنگی و دانشجویی داشته باشند؛ زیرا مدیران موفق آینده همین دانشجویانی هستند که آینده کشور را خواهند ساخت.
وی توضیح داد: دانشگاه مهمترین نهاد علمی در کشور است که با تربیت نیروی انسانی آینده کشور را تضمین میکند. از طرفی دانشگاه باید برای ترقی و پیشرفت نهادهای آموزش عالی جوانان را برای دگرگونیهای فرهنگی آماده کند و دانشگاهی که قادر نباشد در راستای غنیسازی هویت فرهنگی نسل جوان نقشی ایفا کند، قطعاً در آموزش نیروی متخصص مورد نیاز خود و کشور دچار مشکل خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
بزرگترین جشنواره گویندگی و اجرای صحنه در انتظار دانشجویان
تبلور فعالیت دانشجویان در جدال ۲ساله با کرونا
دبیر کانون دانشجویی کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان با بیان چگونگی تقویت کانونهای دانشجویی مطرح کرد: دانشجویان مهمترین نقش را در کانونهای فرهنگی به عهده دارند و باید این سرمایه باارزش را از طریق برگزاری دورههای توانمندسازی، آموزش، جلسات با مدیران و مسئولان و تبادل و انتقال تجربیات افراد موفق و ... تقویت کرد. یکی دیگر از راههای تقویت کانونهای فرهنگی ایجاد فضای دوستانه و سرشار از شور و نشاط است.
ابراهیمی یادآور شد: از همه مسئولان حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه به دلیل حمایتهای بیدریغ و راهنمایی در فعالیت کانون سپاسگزارم. از اعضای فعال شورای مرکزی کانون کارآفرینی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی در دو دوره شامل امیرحسین اثنی عشری، محمد رسول کاکویی، امیرحسین شریفی، علی تراب بیگی، سینا سلطانی و نیلوفر تاجپور، فاطمه لری، نازنین پورجعفرآبادی، ساناز ابوالقاسمی، فاطمه کاظمی و زهرا سادات مهدوی که همیشه یار و یاور بنده و کانون بودهاند هم تشکر میکنم.
به گزارش آنا، سلسله گزارشها و گفتوگوهای خبرگزاری آنا درباره فعالیتها، عملکرد و چالشهای کانونهای فرهنگی دانشجویی واحدهایی دانشگاهی با عنوان «کانونهای دانشجومحور» در اختیار اداره کانونهای فرهنگی-دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار میگیرد. با توجه به بیان برخی از مشکلات از سوی دبیران کانونها در مسیر فعالیت دانشجویان - که معمولاً موردی است- دانشجویان و فعالان فرهنگی میتوانند در تماس با شماره ۴۷۳۵۱۴۲۴ (خانم رازقی) پیگیر رفع و حل مشکلات خود در کانونهای فرهنگی دانشجویی باشند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/