واکنش سخنگوی دستگاه قضا به انتشار فایل صوتی فرمانده سابق سپاه
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، ذبیحالله خدائیان در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص فایل صوتی منتشرشده یکی از فرمانده هان سپاه، گفت: این فایل صوتی چیز جدیدی نبوده و سالها قبل هم مطرح شده بود. مسئولان سپاه و دستگاههای امنیتی و نظارتی به این موضوع قبل از انتشار فایل ورود کرده و نسبت به شناسایی افرادی که از یکی از شرکتهای وابسته به بنیاد تعاون سپاه سوءاستفاده کرده بودند، ورود کرده بودند. برخوردی که در این پرونده با مرتکبین جرائم مطروحه در پرونده مذکور صورت گرفت قاطعانه بود. برخی از متهمان این پرونده در تمام طول رسیدگی به پرونده بازداشت بودند. یکی از افرادی که نامش در فایل صوتی مطرح بود عیسی شریفی بود که ۴ سال در دوره رسیدگی به این پرونده بازداشت بود و با قرار تأمین هم آزاد نشد.
وی ادامه داد: این فرد به ۲۰ سال حبس تعزیری و جزای نقدی محکوم شده بود و ۵۰۰ میلیاردی که این فرد برداشت کرده بود بازگردانده و معادل آن نیز به جریمه نقدی محکوم شد. محسن سجادی نیا از دیگر محکومان این پرونده هم به ۳۰ سال حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شده بود. محمود خاکپور هم به ۵ سال و نیم حبس و رد مال محکوم شده بود.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: برخوردی که سازمان قضائی نیروهای مسلح در این پرونده داشت، برخوردی قاطع و شدید بود.
خدائیان در پاسخ به این سؤال که معاونت اول قوه قضائیه تشکیل دادگاههای تجاری ضروری و در یک مهلت زمانی تا اواسط دی برگزار شود آیا این امر محقق شده است؟ گفت: در سال گذشته مجتمع تجاری رسیدگی به دعاوی تجاری در تهران افتتاح شد، با پیگیریهایی که معاون اول قوه قضائیه داشت در ۱۴ استان تشکیل شده است و در سایر استانها نیز در شرف تشکیل است.
وی در خصوص صدور مجوزهای کسبوکار و برخورد قوه قضائیه با کسانی که مانع صدور این مجوزها هستند، افزود: اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۹۹ اصلاح شد که ضمانت اجرای مناسبی برای احکامی که در این قانون مقرر شده بود، تعیین شد. در تبصره ۴ ماده ۷ این قانون تأکید شد که دستگاههایی که مجوز کسبوکار صادر میکنند مکلفند ثبت درخواست و مجوزهای خود را به صورت الکترونیکی ارائه دهند و مقرر شد که هیچ دستگاهی حق ندارد به جز موارد خاص مدرک و یا هزینه و یا شرط دیگری از متقاضیان مطالبه کند و در پایان این تبصره ضمانت اجرایی تعریف شد.
خدائیان در خصوص اعطای مرخصی به زندانیان در ایام نوروز، گفت: در سالهای اخیر به دلیل شرایط کرونایی مرخصیهای بیشتری به تعداد بیشتری از زندانیان داده میشود و بهنوعی سهلتر هم مرخصی داده شد. برای تعطیلات پیش رو هم قرار شد که مشمولین مرخصی بررسی شوند. البته رئیس قوه قضائیه تأکید کرده که به کسانی که مخل در نظم امنیت عمومی هستند، مرخصی داده نشود و این قبیل افراد جز مستثنیات هستند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص تخریب بناهای شخصی و رستورانهای در حریم رودخانه چالوس، اظهار کرد: اخیراً شاهد اقدام جدی در آزادسازی حریم رودخانهها و دریاها بودیم و این اقدام اخیر نشان داد که اگر قوه قضائیه و دولت همدل به موضوعی ورود کنند چه نتایجی خواهد داشت و خوشبختانه بهخوبی کار پیش رفت و سواحل رودخانه کرج آزاد شد و دو دستگاه دولتی باقی ماندند که آنها هم نسبت به رفع تصرف اقدام خواهند کرد.
وی افزود: رفع تصرف از دستگاههای دولتی همچنان ادامه دارد. در مورد بناها و مستحدثات خصوصی ممکن است فردی داوطلبانه نسبت به انجام این کار اقدام کند که در این صورت دستگاه قضایی اقدام خاصی انجام نمیدهند. مستحدثاتی که در حریم رودخانهها توسط اشخاص حقیقی غیردولتی ساخته شده چند دسته هستند که یک بخش از آن قبل از انقلاب تأسیس شدند که ممکن است مجوزهایی داشته باشند که با شکایتها و بر اساس حکم صادرشده نسبت به رفع تصرف اقدام میشود. دسته دیگر ممکن است در شرف تصرف باشند که ممکن است اقداماتی انجام داده باشند که هنوز به اتمام نرسیده باشد که شهرداریها با کمک دادستانها نسبت به رفع تصرف اقدام کنند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/