دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1400 - 14:48
حجت‌الاسلام احمدی کچایی:

تمدن نوین اسلامی باید همسو با آرمان‌های مهدوی باشد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم‌ و فرهنگ اسلامی عنوان کرد: تمدن نوین اسلامی باید همسو با آرمان‌های مهدوی بوده و ریشه در تمدن پیغمبر اکرم (ص) داشته باشد.
کد خبر : 642414
جمکران



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، وبینار تحلیلی با عنوان «انقلاب اسلامی و مهدویت» با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت فرهنگی دانشجویی، کانون اندیشه‌های امام‌(ره) و مقام معظم رهبری با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به صورت مجازی برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


حرکت به سمت تمدن‌ نوین اسلامی؛ مأموریت امروز نخبگان فرهنگی




عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم‌ و فرهنگ اسلامی در این وبینار گفت: تمدن نوین اسلامی باید همسو با آرمان‌های مهدوی بوده و ریشه در تمدن پیغمبر اکرم (ص) داشته باشد.


حجت‌الاسلام مجید احمدی کچایی با اشاره به روندِ تاریخی تمدن اسلامی افزود: بعد از پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم مسلمانان در قرن‌های چهارم تا ششم توانستند با توجه به داده‌های قرآن و دریافت‌هایی که خودشان داشتند به تمدن قابل ملاحظه‌ای دست پیدا کنند؛ اما این تمدن، ناب نبود؛ بلکه رنگ و بوی مختصری را از تمدن نبوی به همراه داشت.


وی متذکر شد: در تعریف تمدن نبوی که پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم آغازگر آن بود، فرهنگ هم جزئی از این تمدن محسوب می‌شد و ما نمی‌توانیم یک تمدن را فقط در قالب سخت‌افزاری یعنی خیابان‌ها، کوچه‌ها و ساختمان‌ها ببینیم و نگاه فرهنگی به آن تمدن نداشته باشیم.


عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم‌ و فرهنگ اسلامی متذکر شد: پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم در تمدن نبوی که می‌خواهد گفتمان خود را به بشر ارائه دهد با راهکار فرهنگی وارد می‌شود و بعد از آن به فعالیت‌های سیاسی می‌پردازد و در صورت لزوم وارد عرصه نظامی می‌شود.


احمدی کچایی یادآور شد: به عنوان نمونه مدینه با منطق قرآن فتح شد و سخنان پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم در دل اهل مدینه اثر کرد و مسلمان شدند و منطق قرآن هم این است که ما راه را به شما نشان دادیم می‌خواهید شاکر و یا کافر باشید.


وی با اشاره به ارکان تمدن نبوی گفت: نگرش توحیدی یعنی اگر وحی نبود ما چه تصوری از خداوند داشتیم؟ خردورزی هم یکی دیگر از ارکان این تمدن است که امام محمد باقر علیه‌السلام می‌فرمایند: «اگر شما شرق و غرب عالم را بگردید، نمی‌توانید علمِ جامع، کامل و راسخ را پیدا کنید، مگر نزد ما اهل بیت علیهم‌السلام که ما و علوم ما متصل به خداوند است.»


عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم‌ و فرهنگ اسلامی متذکر شد: برابری اقوام و نژادها یکی دیگر از ارکان تمدن نوین است، یعنی هیچ برتری بین شما نیست، مگر تقوای الهی و هرکس که باتقواتر بوده، نزد خدا گرامی‌تر است؛ بنابراین براساس ارکان تمدن نبوی وقتی که امام زمان عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف ظهور می‌کنند این علوم و پیشرفت‌ها را از بین نمی‌برند؛ بلکه آنها را اصلاح کرده و توسعه می‌دهند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب