دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1393 - 17:02
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت:

اخبار شیوع بیماری‌ها را از منابع ذیصلاح بگیرید

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در سخنانی پیرامون اخبار مربوط به شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی گفت: رسانه‌ها فارغ از هر گونه اندیشه‌ای، به شایعات مربوط به بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های واگیر بدون تماس با مرجع ذیصلاح یعنی وزارت بهداشت دامن نزنند.
کد خبر : 6413

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد مهدی گویا، در مورد اخبار مربوط به بیماری آنفلوآنزا که در رسانه‌های مجازی منجر به نگرانی مردم شده است، توضیح داد: شایعه در تمام کشورهای دنیا یک اتفاق کاملا قابل انتظار است و همیشه به موضوعاتی اختصاص می‌یابد که مردم نسبت به آن‌ها حساس هستند.


وی با اشاره به اینکه مردم ما نسبت به سلامت خود، خانواده و جامعه حساس هستند و وقایع مربوط به سلامت را با دقت دنبال می‌کنند، افزود: بنابراین آنچه که از نظر ما مهم است، این است که هر کدام از وقایع مربوط به سلامت از جمله بیماری‌ها، و به خصوص اطلاعات مربوط به بیماری‌های واگیر و همه‌گیری‌ها را در اسرع وقت و با دقت فراوان به اطلاع مردم برسانیم.


به گفته این مقام مسئول، وظیفه ما در کنار پاسخ به این وقایع، پاسخ به شایعات نیز هست. این کار با این هدف صورت می‌گیرد که قویا معتقدیم پاسخ به این رویداد‌ها بدون همراهی جامعه امکان‌پذیر نخواهد بود.


گویا با بیان اینکه ما تلاش کردیم در طول این سال‌ها، صادقانه در کنار مردم باشیم، ادامه داد: در مورد بیماری آنفلوآنزا باید گفت، هر سال این بیماری در فصل سرما در همه جای دنیا شایع می‌شود و وضعیت زندگی مردم را دستخوش تغییراتی می‌کند به عنوان مثال در کنار هم زندگی کردن عده زیادی از کودکان و نوجوانان در مدارس خود عامل مهمی است که انتقال بیماری‌هایی که از طریق دستگاه تنفس منتقل می‌شود را تسهیل می‌کند.


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: به خصوص در حال حاضر در اوج همه‌گیری بیماری آنفلوآنزا هستیم و امسال نیز بر خلاف سال‌های قبل هر سه نوع ویروس ایجاد کننده آنفلوآنزای فصلی (ویروس آنفلوآنزای H۱N۱، ویروس آنفلوآنزای H۳N۲ و ویروس آنفلوآنزای نوع B)، در کشور ما شایع هستند و بیماری مشابهی را ایجاد می‌کنند هر چند موارد ابتلا به آنفلوآنزای H۱N۱ معمولا تا حدودی شدید‌تر است.


به گفته گویا، در حال حاضر این بیماری در استان‌های آذربایجان شرقی، فارس، کرمان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، مازندران، و تهران به شدت شایع است و طبیعی است که مردم خیلی ساده و سریع به آن مبتلا شوند.


وی اضافه کرد: اگر مبتلایان جزو گروه‌های پرخطر باشند، ممکن است به انواع شدید بیماری مبتلا شده و در بیمارستان بستری شوند. منظور از گروه‌های پرخطر نیز افراد بالای ۶۵ سال، بیماران قلبی ریوی، مبتلایان به نارسایی‌های کبد و کلیه، دیابتی‌های کنترل نشده، بیماران سرطانی، کسانی که داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی دریافت می‌کنند و زنان باردار است.


گویا با اشاره به اینکه هر سال مواردی از بستری شدن در بیمارستان به علت این بیماری گزارش می‌شود، ادامه داد: تعداد بیماران بستری کم نیست به طوری که هفته گذشته ۴۰ نفر با تشخیص قطعی بیماری در بیمارستان‌های کشور بستری شدند و بدیهی است که شاید تعداد واقعی افراد بستری شده، از این میزان آمار اعلام شده بیشتر باشد.


رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: از ابتلای سال جاری تا به حال ۱۵ مورد مرگ ناشی از آنفلوآنزا در سراسر کشور ثبت شده و بیشتر افراد فوت شده کسانی بودند که با یک بیماری زمینه‌ای به این بیماری مبتلا شدند. با این حال به جرات می‌توان گفت اکثر قریب به اتفاق موارد ابتلا قابل پیشگیری است. به طوری که اگر فرد در معرض ابتلا در ابتدای فصل سرما، واکسن آنفلوآنزا تزریق کند و به توصیه‌های بهداشتی که مکررا از طریق رسانه‌ها منتشر می‌شود، عمل کند، به این بیماری مبتلا نخواهد شد.


گویا خطاب به رسانه‌های مجازی که اقدام به انتشار خبرهایی از شیوع آنفلوآنزا کرده‌اند، گفت: این رسانه‌ها باید فارغ از هر گونه اندیشه‌ای به شایعات مربوط به بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های واگیر بدون تماس با مرجع مربوطه یعنی وزارت بهداشت دامن نزنند چون چنین التهاباتی به شدت ذهن مردم و جامعه را آشفته می‌کند و در چنین مواردی ممکن است مردم توصیه‌های مقامات مسئول سلامت را جدی نگیرند و جانشان به خطر بیفتد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب