دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1400 - 16:07
جشنواره مهدویت(۷)/ زمانی مطرح کرد؛

جایگاه ویژه انتظار در فرهنگ تشیع با نگاه عمیق به مهدویت

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت: همه ادیان به مفهوم انتظار باور دارند؛ اما در فرهنگ تشیع این مفهوم با نگاهی عمیق به مهدویت، جانما و جایگاه دیگری یافته است.
کد خبر : 640544
مظاهر زمانی



مظاهر زمانی به مناسبت برگزاری جشنواره مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در رشت با اشاره به اینکه انتظار منجی موعود یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در هنر و ادبیات آیینی مورد توجه اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفته است، اظهار کرد: تردیدی نیست که شعر آیینی در طول تاریخ پرچم‌دار مبارزه با سلطه ستم و تبیین‌گر عدل الهی در گستره‌ زمین بوده است.




بیشتر بخوانید:


قیام امام زمان(عج) فلسفه‌ای جهانی دارد




عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با بیان اینکه مفهوم انتظار در ادبیات ایران، علاوه بر اندیشمندان فرهنگ تشیع، مورد توجه اندیشمندان و شاعران اهل سنت نیز بوده است، افزود: همه ادیان به مفهوم انتظار باور دارند؛ اما در فرهنگ تشیع این مفهوم با نگاهی عمیق به مهدویت، جانمای‌ دیگری یافته است.


وی با اشاره به روزگار کسایی مروزی تا روزگار ما و بیان اینکه شعر آیینی فراز و فرودهای زیادی را پیموده است، گفت: شاعرانی مانند حکیم ابوالقاسم فردوسی، ناصرخسرو قبادیانی، سنایی غزنوی، سعدی، عطار، حافظ، سیف‌فرغانی تا شاعران روزگار ما در شعر خویش به امید و انتظار پرداخته‌اند تا به این وسیله، بنیان‌های طاغوت و ستم را در جامعه از بین ببرند و زمینه‌های گسترش عدل الهی را در جهان فراهم کنند.


شاعر و پژوهشگر ادبیات آیینی تأکید کرد: شاعران قصد داشتند تا امید به ظهور منجی و موعود را در نهاد انسان تقویت کنند و به مفهوم زندگی با معادباوری، اعتباری افزون بخشند تا انسان به‌عنوان خلیفه‌الله در زمین در سایه قوانین الهی، سعادتمند و عاقبت‌به‌خیر شود.


زمانی بیان کرد: در ادبیات انقلاب اسلامی نیز شاعران جوان و نسل نو چنان از سرچشمه‌های دینی و مهدوی بهره‌مند شده‌اند که افق‌های روشن و زیبایی در گستره ادبیات آیینی و شعر تشیع ترسیم کرده‌اند آن‌گونه که کارشان ستودنی و ارزشمند است.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب