تطابق خروجی دانشگاه و نیاز جامعه با ایجاد دانشکدههای مهارت و کارآفرینی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از نظرآباد، سیدعباس صارمیحصاری در جلسه مشترک با سرپرست اداره صنعت و معدن و مدیر شهرک صنعتی سپهر نظرآباد اظهار کرد: تغییر ساختار آموزشکدههای سما به دانشکدههای مهارت و کارآفرینی در واحدهای دانشگاهی در راستای تطابق بیشتر خروجیهای دانشگاه با نیازهای جامعه و صنعت صورت گرفته و با توجه ویژهای که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد ارتباط با صنعت بهمنظور کارآفرینی و حل مسائل صنعت دارد، امیدواریم اعتماد صنعت به دانشگاه و نیز اعتماد دانشگاه به صنعت بیشازپیش افزایش یابد و آوردههای خوبی برای دانشگاه و صنعت داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
انعقاد تفاهمنامه همکاری برای ایجاد مرکز رشد وابسته(اقماری) در دانشگاه آزاد نظر آباد
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد نظرآباد افزود: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کنار امور آموزش و پژوهش، چند سالی است که زیرساختهای لازم برای فعالیت بهعنوان دانشگاه نسل سوم و چهارم یعنی دانشگاه کارآفرین و دانشگاهی که بتواند مسائل جامعه و صنعت را حل کند، ایجاد میکند. ایجاد و تقویت زیرساختهایی مانند سراهای نوآوری، مراکز رشد، مراکز آزمایشگاهی و کارگاهی و مراکز تحقیقاتی در راستای نیل به همین هدف صورت گرفته و در همین راستا، بخشنامههای متعددی برای تشویق استادان و دانشجویان برای حضور و فعالیت بیشتر در زمینه مسائل مربوط به فناوری و نوآوری و ایجاد شرکتهای دانشبنیان صادر شده است.
فعالیت ۱۴ گروه پژوهشی در واحد کرج
رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز با تشریح فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و استان البرز گفت: اکنون تعداد چهار مرکز تحقیقاتی کاربردی متناسب با نیاز منطقه و استان در این دانشگاه راهاندازی شده و تعداد سه مرکز نیز در دست راهاندازی است که مجموعاً ۱۴ گروه پژوهشی در آنها فعالیت دارند.
حامد ثابت اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز جمعاً دارای ۱۱۰ هسته و واحد فناور و شرکت دانشبنیان بوده و این مجموعه به همراه سایر زیرساختهای موجود مانند سراهای نوآوری، آزمایشگاهها و کارگاهها، مراکز رشد و ... بهصورت یک اکوسیستم دیده شده و در این اکوسیستم طرحهایی از قبیل طرح پایش – طرح پویش و حل مسائل جامعه و صنعت مدنظر دانشگاه است.
وی ادامه داد: آمادگی داریم با سرمایهگذاری مشترک دانشگاه و صنعت و با تکیه بر تجهیزات و دانش فنی موجود در دانشگاه در زمینههایی از قبیل ایجاد کلینیک صنعت، کمک به مسائل زیستمحیطی همانند ایجاد سیستمهای بازیابی پسماندهای شهری و صنعتی و بازیابی قطعات و بردهای الکترونیکی و استحصال فلزات گرانبها، به صنایع خدمات ارائه دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با وجود ۱۴۰ باب آزمایشگاه و کارگاه و تجهیزات مناسب در آنها آمادگی دارد با عقد تفاهمنامه همکاری با شهرکهای صنعتی بستر لازم برای استفاده صنایع از این امکانات را فراهم کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی کرج هدف طرح پویش کارآفرینی را گامی در راستای تأمین نیروی انسانی صنایع و واحدهای تولیدی و افزایش مهارت دانشجویان و فارغالتحصیلان ذکر کرد و توضیح داد: از مزایای مهم این طرح برای واحدهای تولیدی آن است که حق بیمه و مالیات برای افرادی که در این قالب بهکارگیری میشوند از طرف دانشگاه پرداخت میشود و واحدهای تولیدی تنها هزینه کمی به دانشگاه پرداخت میکنند که در مواردی مانند تأمین شهریه دانشجویان به مصرف میرسد.
نداشتن نیروی ماهر مشکل فعلی شرکتهای تولیدی
احمد غلامی مدیر شهرک صنعتی سپهر نظرآباد نیز با ارائه گزارشی از وضعیت واحدهای مستقر در این شهرک و صنایع فعال بیان کرد: شهرک صنعتی سپهر غیردولتی بوده و نقش مدیریت این شهرک و نقش نگهداری و ایجاد زیرساختها و امور راهبری آن را بر عهده داریم. از طرح پویش کارآفرینی استقبال کردیم و مقرر شد اطلاعات کامل این طرح شامل نحوه اجرا، تعهدات دانشگاه و تعهدات شرکتها در این طرح در اختیار ما و واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک قرار داده شود.
علی منصوری رئیس اداره صنعت و معدن نظرآباد هم مشکل فعلی برخی از شرکتهای تولیدی را نداشتن نیروی ماهر دانسته و مطرح کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که حضور دانشجویان در محیطهای صنعتی و کسب مهارت، همزمان با تحصیل امکانپذیر باشد و امیدواریم در زمینه تربیت نیروی ماهر و کارآمد توسط دانشگاه و آمادهسازی بستر مناسب برای ارتباط مؤثر و مداوم صنعت و دانشگاه بسترهای لازم توسط دانشگاه و صنعت فراهم شود.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/