ورود سالانه بیش از ۹ میلیون پرونده به دستگاه قضائی/ چه عاملی موجب طولانی شدن روند اطاله دادرسی میشود؟
امیر جوادی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا درخصوص تعداد وکلای فعال در کشور گفت: درحال حاضر ۵۸ هزار و ۷۷۷ وکیل ذیل کانونهای وکلای دادگستری ایران و ۳۳ هزار و ۲۴۹ وکیل هم ذیل مرکز مشاوران قوه قضائیه فعال هستند و در نتیجه تعداد وکلای فعال در کشور، ۹۲ هزار و ۲۶ وکیل است و این بدان معنی است که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، حدود ۱۱۰ وکیل مشغول هستند. از طرفی به ازای هر ۹۱۵ نفر جمعیت کشور یک وکیل داریم و در حال حاضر وضعیت کشور ما نسبت به سایر کشورها مانند اتریش، سوئد، سوئیس و فنلاند بهتر است. برای مثال در کشوری مانند فرانسه، به ازای هر ۹۶۰ شهروند یک وکیل فعال وجود دارد اما با این حال ما معتقدیم که طرح مجلس در راستای شکستن انحصار وکالت امری مفید و در راستای برقراری عدالت است. متأسفانه عدهای در کشور در حوزه ارائه خدمات حقوقی به مردم انحصار به وجود آوردهاند و طرح اخیر مجلس میتواند دانشآموختگان حقوق را وارد بازار کند. ورود این عزیزان به بازار وکالت میتواند موجب کاهش حقالوکالهها شده و مردم را نیز راغب به اخذ وکیل کند.
بیشتر بخوانید:
اصلاحاتی که منجر به کاهش پروندههای ورودی به عدلیه میشود/ لزوم نظارت بر عملکرد ضابطان قضایی
مخالفت شورای نگهبان با طرح مجلس درباره انحصار وکالت/ طرحی که برای بار دوم به مجلس عودت داده شد
«داوری»؛ گام جدید عدلیه در مسیر جلوگیری از اطاله دادرسی
وی ادامه داد: با اینکه وضعیت کشور ما آنچنان هم از نظر تعداد وکیل بد نیست اما در حال حاضر مسئولان قوه قضائیه اعلام می کنند که بسیاری از پرونده ها در مراجع قضائی بدون وکیل پیگیری و رسیدگی میشود. طبیعی است که یکی از عوامل کاهش حقالوکالهها افزایش تعداد وکیل در کشور است. افرادی که امروز با طرح تسهیل در صدور مجوزهای کسبوکار مخالفت میکنند، قطعاً منافعشان با اجرای طرح مذکور به خطر خواهد افتاد وگرنه مشخص است که این طرح در راستای از بین بردن رانت و فساد است.
سالانه بیش از ۹ میلیون پرونده وارد دستگاه قضائی میشود
این کارشناس حقوقی اظهار کرد: در حال حاضر سالانه بیش از ۹ میلیون پرونده وارد دستگاه قضائی میشود و حال اگر حتی نیمی از این پروندهها هم وکیل نداشته باشد، مشکلات عدیدهای را برای دستگاه قضائی ایجاد خواهد کرد. طولانی شدن روند رسیدگی و اطاله دادرسی یکی از پیامدهای منفی عدم اخذ وکیل از سوی مردم است و امیدواریم شرایط برای اخذ وکیل از سوی مردم مهیا شود. بالا بودن حقالوکالهها مردم را از اخذ وکیل برای رسیدگی به پروندههایشان دور کرده است و ما امیدواریم که شورای نگهبان با تأیید طرح اخیر مجلس موجب افزایش وکیل در کشور شده و کمک بسیاری به قوه قضائیه برای تسریع در رسیدگی ها بکند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/
انتهای پیام/