خسرویان: دانشگاه فنی و حرفهای به دانشگاه نسل چهارم تبدیل میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه فنی و حرفهای امروز یکشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن اجتماعات دانشکده فنی دکتر شریعتی برگزار شد. در این مراسم که با بازدید وزیر علوم و افتتاح مرکز توسعه، آموزش و مهارتآموزی پوشاک کشور همراه بود، از زحمات و تلاشهای صالحی عمران تقدیر و عرفان خسرویان از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای معرفی شد.
خسرویان در این مراسم طی سخنانی جنس کارآفرینی در دانشگاه فنی و حرفهای را از نوع مهارتی خواند و اظهار کرد: برای تحقق امر کارآفرینی باید اکوسیستم مهارتی کشور، ساخته شود همانطور که اکوسیستم علم و فناوری در دو دهه گذشته ایجاد شده است.
وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفهای در کمترین زمان ممکن در آموزش نیروی انسانی میتواند نیاز بازار را برطرف نماید و فرد در یک زمان بسیار کوتاهی پس از دانشگاه، هویت شغلی پیدا میکند، بنابراین بسیاری از آسیبهای اجتماعی ناشی از بیکاری جلوگیری خواهد شد.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای تصریح کرد: سرانه سالانه تربیت فوقدیپلم نظری در کشور حدود ۱۵ میلیون تومان است درصورتیکه این سرانه برای تربیت فوقدیپلم مهارتی بسیار کمتر است درصورتیکه حداقل باید ۱.۵ برابر سرانه نظری باشد و اگر سهم ۵ درصد تبصره ۱۸ برای تجهیز کارگاههای فنی حرفهای اتفاق بیفتد یک تحول اساسی در بوم مهارتی کشور اتفاق خواهد افتاد. بنابراین باید وابستگی دانشگاهها به بودجه عمومی با شیب متناسبی کاهش یابد ولی به دلیل وابستگی به بودجههای دولتی امروز گرفتار نفرین منابع هستیم و دانشگاه دچار ابهام نقش اجتماعی است.
وی افزود: دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای بر اساس استانداردهای دانشگاه خود شایستگیها و تواناییهایی را به دست میآورند که در طول زندگی کاری خود پس از فارغالتحصیلی، بهعنوان سرمایه انسانی ارزشمند و تحولآفرین شناخته شوند. در دانشگاه فنی و حرفهای برای تکمیل کردن ارتقاء دانشگاه به نسل چهارم تلاش میکنیم بهعنوان واسطه میان کارآفرینان جوان، اساتید و سرمایهگذاران عمل کرده و به مکانی برای گرد همآیی این افراد برای انجام کار مشترک تبدیل شویم. دانشگاه فنی و حرفهای پیشران در کسبوکارهای مهارتی است و کارآفرینان و سرمایهگذاران درصورتیکه از ظرفیت این دانشگاه آگاه شوند اقبال زیادی را نشان خواهند داد.
خسرویان با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای با رویکرد تحولگرایی و خلق ثروت میتواند با تکیه بر ظرفیتها و مزیتهای رقابتی خود به سمت حل مسائل کشور حرکت کند و بهعنوان پیشران در کسبوکارهای مهارتی نقشآفرین باشد، تأکید کرد: برای اینکه دانشگاه فنی و حرفهای پیشران تحول نظام آموزش عالی باشد، ما باید این مجموعهٔ عظیم دانشگاهی را متمایز از سایر دانشگاهها قرار دهیم، زیرا دانشگاه فنی و حرفهای در نقطه حرکت خود در نظام جامع مهارت و اشتغال قرار گرفته است و سایر دانشگاهها در حوزه توسعه علم و فناوری هستند.
وی عنوان کرد: با شکلگیری نهادهای واسطی مانند پارکهای علم و فناوری و مهارتی در دانشگاه فنی و حرفهای، میتوان ظرفیت تبدیل آموزش دانشگاهی را به محصولات قابل کاربرد جامعه و صنعت تبدیل کرد و این موضوع باعث ایجاد تحرک در برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت خواهد شد. بنابراین ساماندهی و سامان یابی ظرفیتها و مأموریتهای دانشگاه فنی و حرفهای در راستای حل چالشها و مسائل اولویتدار کشور در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای خاطرنشان کرد: با عنایت به اینکه برنامه هفتم توسعه آخرین برنامه در تحقق اهداف چشمانداز ۱۴۰۴ و همچنین اولین برنامه در پیادهسازی رهنمودهای گام دوم انقلاب اسلامی است، پیشنهاد میشود راهبردهای مهارت محوری و کارآفرین پروری در نظام آموزش عالی کشور دیده شود و اینجانب نسبت به تحقق مأموریتم در راستای ایجاد تحول در مجموعه دانشگاه فنی و حرفهای کشور، راهبردهای تحقق مهارت آفرینی و رسیدن به یک دانشگاه کارآفرین پرور را در دستور کار قرار دادهام.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/