۳ اصل مهم در تحول و تعالی علوم انسانی چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از آزادشهر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در دومین کارگاه تعالی علوم انسانی ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر اظهار کرد: سه اصل مهم یعنی روزآمدی، بومیسازی و حکمیسازی باید در تحول و تعالی علوم انسانی مدنظر قرار گیرند. تحول و تعالی علوم انسانی میسر نمیشود مگر اینکه همه دستگاهها و نهادهای مسئول کشور بهویژه دانشگاهها دغدغه تعالی علوم انسانی را داشته باشند و در همه حوزهها ازجمله آموزش، پژوهش و پرورش این هدف را دنبال کنند.
بیشتر بخوانید:
نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه علوم انسانی
وی افزود: روزآمدی به معنای دستیابی، مطالعه، بررسی و اشراف به آخرین دستاوردهای علوم است و باعث میشود که علم نافع در دستور کار فعالان علمی کشور قرار گیرد. با بهرهگیری از این علم نافع و با تلاشهای فکری و عملی روشنفکران، متفکران و کارگزاران علمی کشور، بهجای حرکت در مسیر غربی سازی علوم، راه بومیسازی و ساخت تمدن نوین اسلامی را باید در پیش گیریم. این مسیر باعث اعتلای مبانی هستیشناختی، معرفتشناختی، دینشناختی، روششناختی و ارزششناختی خواهد شد و در نهایت باید منجر به نظریهپردازی در حوزه حکمت انسانی شده و نشان داده شود که حکمت اسلامی میتواند برای همه بشریت راهگشا باشد.
حجتالاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و گرگان نیز با بیان نقش حوزههای علمیه در تعالی علوم انسانی گفت: در تعامل حوزه و دانشگاه در تعالی علوم انسانی حرکتهای جزیرهای خوبی صورت گرفته است؛ اما این حرکتها هنوز نهادینه نشده و لازم است در این مسیر گامهای مؤثری برداشته شود.
به گزارش آنا، این نشست با طرح پرسشهایی از سوی شرکتکنندگان ادامه یافت.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/