در پی این شرایط انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران با انتشار مطلبی به شرایط نامناسب نشستهای خبری چهلمین جشنواره فیلم فجر اعتراض کرد.
در متن این اعتراض آمده است:
«جناب آقای مسعود نقاشزاده
دبیر محترم چهلمین جشنواره فیلم فجر
متاسفانه در سالهای اخیر بارها و بارها شاهد حضور افراد غیررسانهای با کارت اهالی رسانه در جشنواره فیلم فجر هستیم. نتیجه این امر ازدحام بیش از اندازه در نشستهای خبری فیلمهاست که مانع فعالیت حرفهای عکاسان مطبوعاتی، خبرنگاران و تصویربرداران رسانهها شده است.
در دورههای قبلی جشنواره نیز بارها انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی با اشاره به بیتوجهی مسئولین جشنواره به شرایط کار حرفهای عکاسان مطبوعاتی، آمادگی خود را برای مشاوره در برگزاری حرفهای نشستهای خبری، ایجاد جایگاه ویژه برای عکاسان و حفظ کرامت اهالی رسانه اعلام کرده بود. اما متاسفانه نه تنها پاسخی به این پیشنهاد داده نشد و در دورههای بعدی این وضعیت بهبود نیافت، بلکه در بسیاری موارد شرایط برای عکاسان مطبوعاتی سختتر نیز شده است.
در آخرین اتفاق، در شرایطی که کشور درگیر پیک شِشم کرونا شده است، نشستهای خبری جشنواره فیلم فجر در فضایی بسیار کوچک و بدون تهویه، با حضور تعداد زیادی از افراد غیررسانهای برگزار میشود که علاوه بر اختلال در فعالیت حرفهای اهالی رسانه، سلامتی آنها و خانوادههایشان را نیز به خطر انداخته است.
انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ضمن حمایت از عکاسانی که برای حفظ شان و جایگاه عکاسی مطبوعاتی و همچنین حفظ سلامتی خود، نسبت به ترک نشست خبری فیلم «مرد بازنده» اقدام کردند، اعتراض شدید خود را به شرایط غیرحرفهای ایجاد شده برای عکاسان مطبوعاتی در جریان نشستهای خبری جشنواره فیلم فجر اعلام میکند و مسئولیت مستقیم سلامتی همکاران شرکتکننده در نشستهای خبری را بر عهده برگزارکنندگان جشنواره میداند.»
لازم به یادآوری است؛ سالهاست که جشنواره فیلم فجر همزمان با شروع دهه فجر انقلاب اسلامی در ۱۲ بهمنماه آغاز می شود، اما امسال به دلیل شرایط کرونا افتتاحیه حذف و نمایش فیلمها برای اهالی رسانه و منتقد یک روز زودتر یعنی از یازدهم بهمنماه در مرکز همایشهای برج میلاد آغاز شد.
انتهای پیام/۱۱۰/