بازدیدهای ایالتی و منطقهای مسئولان در سایر نقاط جهان/ کارشناسان، تکنیک مدیریتی «حضور فعال در محیط کار» را سفارش کردهاند
گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ اینکه رئیسجمهوری برنامه مدونی برای دیدار از استانهای کشور در خلال دوره ریاست جمهوری خود داشته باشد نشان از فعال و بهروز بودن بالاترین مدیر اجرایی یک کشور دارد.
مبحث سفرهای کاری روسای جمهور در داخل کشور به عقیده برخی از تحلیلگران اتلاف وقت است. برخی نیز اینگونه سفرها را تبلیغاتی میدانند و برخی هم با دیدگاهی افراطیتر اینگونه سفرها را مردمفریبی و تمایل به حضور در حاشیه میدانند. خیلیها هستند که میگویند در عصر ارتباطات اینترنتی و ماهوارهای دیگر نیازی به حضور فیزیکی رئیسجمهور در این شهر و آن استان نیست. برخی از ویدئوکنفرانس و نظارت ماهوارهای میگویند و بهوضوح با سفرهای استانی سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران کاملاً مخالف هستند.
در این خصوص به چند نکته باید اشاره کرد بعد خود مخاطب مختار است که تصمیم بگیرد با سفرهای استانی رئیسجمهور مخالفت کند یا از آن حمایت کند.
روسای جمهوری هم هستند که با کمترین هزینه و سروصدا تکنیک "حضور فعال در محیط کار" را پیاده میکند تا یکی از حلقههای اصلی زنجیره مدیریت در کشور تحت نظرش را محکم و بدون نقص به دیگر حلقهها متصل کنند
در ابتدا به سراغ تجربه مدیران تحصیلکرده در این زمینه میرویم. تجارب مدیران کارآمد بیانگراین واقعیت است که ساختارهای مدیریتی که بیشازحد به سامانههای اطلاعاتی و نظارتی از راه دور متکی هستند بهسادگی دچار مشکل تشخیص اطلاعات درست از غلط میشوند. چه بسا اطلاعات به دلایل و انگیزههای گوناگون تغییر ماهیت یافته و بهصورت تحریفشده در اختیار مدیران قرارگیرند. از همین رو کارشناسان علم مدیریت به رؤسای ارشد توصیه میکنند افزون بر دریافت اطلاعات از طریق سیستمهای اطلاعاتی، حضور فیزیکی و نظارت شخصی بر محیط کار و افراد زیردست را بهعنوان یک ضرورت انکارناپذیر در ارتقاء کیفی و کمی کار اعمال کنند. این اقدام از بابت آکادمیک نوعی تکنیک مدیریتی تحت عنوان "حضور فعال در محیط کار" است. این تکنیک در سطح مدیریت کلان مثل مدیریت کشورهای بزرگ خیلی مؤثر است و خوب جواب میدهد.
سفرهای کمهزینه و غیر تبلیغاتی استانی حلقه اصلی زنجیره مدیریت کلان کشور
موضوع دوم که باید به آن توجه کرد شکل و هزینه این سفرهاست. رئیسجمهوری هست که برای افتتاح یک طرح بهعنوانمثال ۱۰ میلیارد تومانی یک میلیارد تومان هزینه تبلیغاتی میکند یعنی اینکه مخارج سنگینی را بر مالیاتدهندگان تحمیل میکند. رئیسجمهور دیگری هم هست که تمام تلاشش به جمعکردن مردم در اطرافش معطوف است و مشخص است که منظورش چیست. این دو مدل رئیسجمهور به حضور فعال در محیط کار اعتقاد دارند اما به دنبال منافع حزبی یا شخصی خود هم هستند. رئیسجمهور دیگری هم هست که با کمترین هزینه و سروصدا تکنیک حضور فعال در محیط کار را پیاده میکند تا به قول کارشناسان علوم مدیریتی یکی از حلقههای اصلی زنجیره مدیریت در کشور تحت نظرش را محکم و بدون نقص به دیگر حلقهها متصل کند.
موضوع سوم نمونههای مشابه این سفرها در کشورهای بزرگی همچون روسیه، آلمان، آمریکا و فرانسه است.
بهعنوانمثال چهار نفر از روسای جمهور آمریکا با برنامهریزی توانستند در دوره خود به همه ۵۰ ایالت این کشور سفر کاری و رسمی داشته باشند. ریچارد نیکسون، جورج دابلیو بوش، بیل کلینتون و باراک اوباما چهار رئیسجمهوری بودند که تکنیک مدیریتی حضور فعال در محیط کار را محقق کردند. همه این سفرها بهمنظور افزایش ضریب موفقیت در پیشبرد امور ایالتی صورت گرفتند و اثرات مثبتی هم در روند انجام پروژههای ایالتی داشتند. بههرحال آمریکا از بابت نظارت اینترنتی و دیجیتالی که خودش صاحب تکنولوژی در این زمینه است اما مدیران ارشد این کشور ترجیح داده بودند که با اجرای تکنیک حضور فعال در محیط کار موفقتر خواهند بود.
بیشتر بخوانید:
با صدور بیانیهای؛ نمایندگان استان کرمان از حضور رئیسجمهور در مناطق سیلزده تقدیر کردند
رئیس جمهور دستورات لازم برای رسیدگی به مناطق سیلزده آذربایجان غربی را صادر کرد
رئیسجمهور جیرفت را به مقصد تهران ترک کرد
نمونه دیگر، پهناورترین کشور جهان یعنی روسیه است. ولادیمیر پوتین بهعنوان رئیسجمهوری قدرتمند و بسیار جدی مسافرتهای کاری داخلی زیادی به اقصی نقاط فدراسیون روسیه را در پرونده خود دارد.
وی در اواخر سال ۲۰۲۱، در بخشی از سفر کاری خود به منطقه "آمور"، ساخت مرحله دوم مرکز پرتاب فضایی "وستوچنی" را موردبررسی قرار داد و از محل ساخت مجتمع پرتاب موشکهای کلاس سنگین "آنگارا" بازدید کرد. پوتین همچنین با "واسیلی اورلوف" فرماندار منطقه آمور دیدار کرد.
در سفری دیگر به "بلاگوشچنسک"، ولادیمیر پوتین به دیدار این منطقه بحرانزده رفت و به کسانی که به کاهش اثرات آتشسوزی و سیل در مناطق روسیه کمک کرده بودند، نشان دولتی اهدا کرد. پوتین در سفری چهارروزه در اول سپتامبر سال ۲۰۲۱ به منطقه "پریموریه" رفت و با دانش آموزان، برگزیدگان المپیادها و مسابقات فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی دیدار کرد.
سفرهای داخلی رئیسجمهور فرانسه بیشتر از سفرهای خارجیاش هستند
پوتین همچنین با "اولگ کوژیمیاکو" فرماندار منطقه پریموریه دیدار کرد. وی در دومین روز سفرش از مرکز آموزش دریایی شرق دور در دانشگاه دولتی دریایی دریاسالار "نولسکوی" بازدید کرد.
آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان نیز به اثرات مثبت حضور فعال در محیط کار ایمان داشت. بهعنوانمثال وی در تابستان سال گذشته میلادی به منطقه سیلزده در مرز آلمان و بلژیک سفر کرد و از تلاش نیروهای داوطلب که به کمک مردم منطقه شتافته بودند تشکر کرد. وی از نزدیک سطح ویرانی و نیازها را متوجه و به آمار دقیق تلفات و خسارات هم واقف شد.
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه نمونه دیگر مدیران اجرایی ارشدی است که اعتقاد به تکنیک مدیریتی حضور فعال در محیط کار دارند.
وی که بیست و پنجمین رئیسجمهور فرانسه است نیز سفرهای داخلی کاری زیادی انجام داده است. مکرون دستکم یکبار به آلپ ماریتیمز، کورز، ایل و ویلن، فینیستر، گوادلوپ، گویان، گارونه هاوت، ساوویه هاوت، اوت وین، منطقه کوهستانی، اوتس پیرنه، هاوت راین، لوار آتلانتیک، لوارت، متروپلیس لیون، موربیهان، موزل، پاس دو کاله، پوی د وم، سنت بارتلمی، سنت مارتین، ساوی، وال دو مارن و ورا سفر کرده است. وی دو بار از سه منطقه "بارز راین، هاوتز-دسن، شمال و سن-دریایی، سه بار از منطقه بوش د رون، ۶ بار از منطقه سن دنیس و هشت بار از منطقه ایولین بازدید کرده است.
گفتنی است که ماکرون در این مدت به حدود ۲۶ کشور جهان هم سفر کرده است که در مقایسه با سفرهای داخلی کمتر هستند.
فرانسه، آلمان، روسیه و ایالاتمتحده و بسیاری دیگر از کشورهای بزرگ جهان ازجمله چین، هند، برزیل که درصدد به حداقل رساندن خطاهای مدیریتی هستند به حضور فعال در محیط کار معتقدند و تابهحال توانستهاند با استفاده از این تکنیک بر خلأهای احتمالی نظارت از راه دور فائق شوند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/