تناقضهای رفتاری آمریکا در مذاکرات وین
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محمد قادری، «کارگروه تدابیر اجرایی» سومین کارگروه پیشبینی شده در مذاکرات وین، عصر چهارشنبه تشکیل جلسه داد و کارشناسان هیئتهای حاضر در گفتگوها در چارچوب وظایف خود به ارزیابی پیشرفتهای حاصل شده و بررسی موضوعات مربوطه پرداختند.
تشکیل اولین جلسه «کارگروه تدابیر اجرائی» نشان دهنده حرکت روبهجلو در دو کارگروه فعال دیگر یعنی «هستهای» و «تحریم» است و حکایت از روند امیدوارکننده در مجموع مذاکرات تاکنون دارد.
بیتردید تشکیل این کارگروه نتیجه فعالیتهای مجدانه و ابتکار عملهای هیئت مذاکرهکننده ایران در فرآیند مذاکرات است که البته همچنان به دلیل بهانهگیریها و بیمسئولیتی طرف غربی مذاکرات با کُندی روبرو است.
علاوه بر این بیمسئولیتی که نمونه بارز آن را میتوان در تعویض مکرر نمایندههای سه کشور اروپایی در مذاکرات و ترک گاه و بیگاه نشستها از سوی آنان مشاهده کرد، دیگر دلیل عمده کُندی روند گفتگوها را باید در تناقضهای رفتاری آمریکاییها جستجو کرد.
نمونه روشن این تناقضها را میتوان در نامه ۱۱۰ نماینده مجلس ایالات متحده به «جو بایدن» مشاهده کرد که مذاکرات وین را بینتیجه خوانده و از او خواستهاند نمایندگان خود را از وین فرا بخواند.
این نامه که از سوی «مایکل مک کال» عضو ارشد امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تهیه و به امضاء ۱۰۹ نماینده دیگر رسیده است گرچه از بازی جدید آمریکا برای امتیازگیری با استفاده از فشارهای سیاسی و رسانهای خبر میدهد، اما در واقع بیانگر آن است که رئیسجمهور این کشور بر خلاف ادعاهایی که میکند اختیاری برای اجرای تعهداتش ندارد.
به بیان دقیقتر؛ این نامه در حالی به وضوح نشان میدهد عامل اصلی کُند بودن مذاکرات کیست که مقامات و رسانههای اروپایی و آمریکایی مدام در حال مقصرنمایی ایران در این خصوص هستند و تلاش میکنند با سناریوهای مختلف عملیات روانی مانند اصرار بر کمبود زمان، ایران را زیر فشار قرار دهند.
دولتهای غربی به ویژه آمریکا از ابتدای دور جدید مذاکرات با تاکید مداوم بر کلیدواژه «محدودیت زمان» تلاش کردهاند با وارد کردن فشار روانی به تیم مذاکرهکننده ایران ضمن فرار از پذیرش مسئولیتها و تعهداتشان، اراده سیاسی خود را به ایران تحمیل کنند.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
انتهای پیام/