اسلام حجاب زن ایرانی را تکمیل میکند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شهرستان نور در حاشیه مراسم گرامیداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت روز زن در دانشگاه آزاد نور، کارگاه عفاف و حجاب با سخنرانی لیلا صفایی عضو هیئت علمی این دانشگاه برگزار شد.(بیشتر بخوانید)
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نور در این کارگاه با بررسی تاریخچه حجاب و عفاف در غرب و ایران قبل از اسلام، حجاب را مختص دین اسلام ندانست و اظهار کرد: تحقیقات تاریخی نشان میدهد که حجاب زنان ایرانی در دوران باستان و قبل از ورود اسلام به ایران در جهان منحصربهفرد بوده است.
لیلا صفایی اضافه کرد: ویل دورانت تاریخنگار مشهور اتریشی معتقد است مبدأ حجاب در جهان ایرانیان هستند. حتی زنان غربی تا اوایل قرن بیستم از برهنگی در جامعه خودداری میکردند.
وی با اشاره به آثار تاریخی بهجامانده از آشوریان که مربوط به ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد حضرت مسیح است و آثار دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان بیان کرد: زنان طبقات بالای اجتماع و زنان آزاده هنگام حضور در اجتماع پوشش حجاب و بیشتر چادر داشتند و زنان خدمتکار بدون چادر بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نور عنوان کرد: ویل دورانت مینویسد بیشتر پارسیان برهنهبودن حتی قسمتی از بدنشان را بیشرمی میدانند و همیشه لباس بلند میپوشند و شواهد تاریخی نشان میدهد که زنان ایرانی حتی قبل از اسلام در حجاب و عفاف سرآمد زنان جهان بودهاند.
صفایی افزود: به گواه تاریخ پس از ورود اسلام تنها تغییری که در پوشش زنان ایران ایجاد شد، این است که روسریهایشان را که قبلاً از جلو باز بوده، از قسمت زیر گلو با سنجاق یا گیره میبستند بهطوری که دیگر گریبانشان پیدا نبود، در واقع اسلام حجاب زن ایرانی را تکمیل میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مازندران به بررسی حجاب در آیات قرآن پرداخت و متذکر شد: حجاب قرآنی صرفاً به پوشش فیزیکی بدن اطلاق نمیشود؛ بلکه دارای ابعاد و شاخصهای پنجگانه شامل حجاب نگاه، حجاب گفتار، حجاب رفتار، حجاب فیزیکی بدن و حجاب قلب است.
وی با بیان آیات و روایاتی متعدد، حجاب و عفاف را مختص زن ندانست و توضیح داد: در اسلام مردان نیز بسیار به رعایت حیا و عفت دعوت شدهاند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/