دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1400 - 12:37
بهرامی در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

«چسبندگی هزینه‌ها» چه تأثیری بر زیان شرکت و هزینه‌های حسابرسی دارد؟

دانش‌آموخته کارشناسی ارشد حسابرسی دانشگاه آزاد اسلامی رامسر تأثیر چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و هزینه‌های حسابرسی در شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی و تشریح کرد.
کد خبر : 636842
زینب بهرامی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابرسی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مقاله مستخرج از پایان‌نامه زینب بهرامی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابرسی با عنوان تأثیر چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و هزینه‌های حسابرسی در شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران با راهنمایی مجتبی نصیری عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه آزاد رامسر در نهمین کنفرانس بین‌المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار پذیرفته شد.




بیشتر بخوانید:


پذیرش مقاله مستخرج از پایان‌نامه دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی رامسر در کنفرانس حسابداری




دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابرسی دانشگاه آزاد رامسر در گفت‌وگو با آنا با اشاره به پذیرش مقاله خود در کنفرانس بین‌المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار اظهار کرد: این تحقیق با هدف بررسی رابطه چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و حق‌الزحمه حسابرسی در شرکت‌های پذیرفته‌شده بورس اوراق بهادار تهران انجام شد.


زینب بهرامی در تشریح چکیده پایان‌نامه خود بیان کرد: در این تحقیق متغیر زیان آتی شرکت و حق‌الزحمه حسابرسی متغیر وابسته و متغیر چسبندگی هزینه‌ها مستقل در نظر گرفته شدند. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل ۱۳۳ شرکت از بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی بین سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ بودند.


وی افزود: تجزیه و تحلیل اطلاعات در این تحقیق توسط نرم‌افزار آماری ایویوز و با استفاده از روش رگرسیون لجستیک، رگرسیون ترکیبی و پانل دیتا انجام شد. تجزیه و تحلیل فرضیه‌ها در این فصل با استفاده از روش تخمین Logit و EGLS در سطح اطمینان ۹۵ درصد نشان داد که چسبندگی هزینه‌ها تأثیر معناداری بر زیان آتی شرکت ندارد؛ اما تأثیر مثبت و معناداری بر حق‌الزحمه حسابرسی دارد.


دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابرسی درباره فصل نخست این مقاله با عنوان «کلیات پژوهش» تأکید کرد: در این فصل تلاش بر این است که یک دید کلی از پژوهش ارائه شود. به همین منظور در این فصل، ابتدا مسئله و ضرورت پژوهش برای آشنایی و درک ارتباط بین متغیرهای مدنظر، بیان می‌شود.


چسبندگی هزینه‌ها برای شرکت‌ها؛ کاهش هزینه‌ها را هنگام کاهش درآمد فروش دشوار می‌کند و در نتیجه موجب کاهش سریع سود شرکت‌ها و موجب ریسک عملیات تجاری می‌شود.بهرامی ادامه داد: با توجه به اینکه این پژوهش به‌دنبال بررسی تأثیر چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و هزینه‌های حسابرسی در شرکت‌های پذیرفته‌شده بورس اوراق بهادار تهران است، هدف از ارائه این فصل، آشنایی با موضوع پژوهش به‌صورت کلی و درک جوانب آن از لحاظ علمی است که در این راستا، پس از ارائه مسئله پژوهش، ضرورت پژوهش و بیان اهداف پژوهش، سؤالات و فرضیه‌های آن تدوین شده است.


وی توضیح داد: در طول انجام پژوهش، به‌دنبال یافتن پاسخ برای سؤالات و رد یا پذیرش فرضیه‌ها هستیم. در ادامه این فصل، متغیرهای پژوهش به‌صورت مجزا تعریف مفهومی و عملیاتی شده‌اند و در انتهای فصل، روش پژوهش و قلمرو آن تشریح شده است.


دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابرسی دانشگاه آزاد رامسر متذکر شد: این تحقیق در پنج فصل «کلیات پژوهش»، «مبانی نظری و پیشینه پژوهش»، «روش‌شناسی پژوهش»، «تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش» و «نتایج و ارائه پیشنهادها» تهیه و تنظیم و گردآوری شده است.


دو دلیل ضرورت و اهمیت پژوهش درباره تأثیر چسبندگی هزینه‌ها بر هزینه‌های حسابرسی


بهرامی درباره ضرورت و اهمیت پژوهش خود بیان کرد: به دو دلیل نتایج این پژوهش مهم است؛ نخست اینکه، هزینه‌های عمومی، اداری و فروش، بخش مهمی از هزینه‌های عملیاتی شرکت‌ها را تشکیل می‌دهند، مدیران فرصت‌طلب در زمان افزایش فروش، علاقه‌مند به افزایش سریع هزینه‌های عمومی، اداری و فروش و در زمان کاهش فروش، علاقه‌مند به کاهش بسیار آهسته این هزینه‌ها هستند.


وی اضافه کرد: این رفتار، سبب تغییر چسبندگی هزینه‌ها از سطح مطلوب خواهد شد. این پدیده، احتمالاً به ارتباط مثبت بین هزینه‌های نمایندگی و میزان چسبندگی هزینه‌ها منجر خواهد شد. ایجاد هزینه‌های سنگین این احتمال را دارد که شرکت‌ها ضرر کنند.


دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته حسابرسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر ادامه داد: از آنجا که سیستم‌های راهبری شرکتی در راستای کاهش مدیریت سود طراحی و اجرا می‌شوند، انتظار می‌رود هرچه سیستم‌های راهبری شرکتی قوی‌تر باشند، ارتباط مثبت بین چسبندگی هزینه‌ها و زیان شرکت پررنگ‌تر شود (چن و همکاران، ۲۰۱۲). با این حال کمتر پژوهشی به تبیین رابطه چسبندگی هزینه‌ها و زیان آتی شرکت به صورت تجربی پرداخته است.


بهرامی تبیین کرد: دوم اینکه، هدف اولیه حسابداری یاری‌رساندن به سرمایه‌گذاران در ارزیابی عملکرد اقتصادی یک شرکت در طی یک دوره با کمک اصول حسابداری مانند تطابق و شناسایی سود است. چسبندگی هزینه‌ها برای شرکت‌ها؛ کاهش هزینه‌ها را هنگام کاهش درآمد فروش دشوار می‌کند و در نتیجه موجب کاهش سریع سود شرکت‌ها و موجب ریسک عملیات تجاری می‌شود.


وی تأکید کرد: وجود هزینه‌های نمایندگی از لحاظ نظری می‌تواند از طریق افزایش ریسک، حجم و پیچیدگی عملیات باشد (برادران حسن‌زاده و تقی‌زاده خانقاه، ۱۳۹۵). یعنی چسبندگی هزینه‌ها، ریسک حسابرسی را افزایش داده و موجب افزایش هزینه‌های حسابرسی می‌شود.


دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته حسابرسی گفت: این پژوهش از طریق نشان‌دادن رابطه چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و رابطه چسبندگی هزینه‌ها بر حق‌الزحمه حسابرسی نه تنها اطلاعات محیطی برای سرمایه‌گذاران و تحلیلگران را افزایش می‌دهد؛ بلکه تصمیمات اتخاذشده در سطح شرکت را بهبود می‌بخشد و به ادبیات پژوهش اضافه می‌کند.


بهرامی اظهار کرد: تحقیق حاضر در راستای کمک به مدیران، سرمایه‌گذاران و اعتباردهندگان در راستای انتخاب شاخص‌های مناسب و مؤثر برای ارزیابی و تجزیه و تحلیل بررسی رابطه چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و هزینه‌های حسابرسی است. با توجه به این مطالب بررسی نقش چسبندگی هزینه‌ها بر زیان آتی شرکت و هزینه حسابرسی ضروری به نظر می‌رسد.


به گزارش آنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار با مشارکت دانشگاه جامع علمی-کاربردی سازمان همیاری شهرداری‌ها و مرکز توسعه خلاقیت و نوآوری علوم نوین و با بهره‌گیری از همکاری دانشگاه‌ها، سازمان‌ها، مراکز و مؤسسات علمی و تحقیقاتی کشور با هدف آگاهی و دستیابی به جدیدترین دستاوردها و یافته‌های علمی و پژوهشی ۳۰ دی ۱۴۰۰ برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب