خزانه خالی و رکوردهای بیرمق دوومیدانیکاران/ ادامه بیتوجهیها به ورزش مادر کشور
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، یک سال دیگر به زمان برگزاری بازیهای آسیایی هانگژو فرصت باقی مانده و قطعا رشتههای ورزشی از همین حالا باید برای حضور قدرتمند در این رویداد مهم ورزشی آماده شوند. دوومیدانی ایران در دوره گذشته در بازیهای آسیایی جاکارتا شرایط خوبی داشت و یکی از رشتههای موفق لقب گرفت، اما از پس از آن مسابقات شرایط این رشته روز به روز افت کرد. البته عمده دلیل افت دوومیدانی ایران مدیریت ناکارآمد این رشته ورزشی بود که ضربه بزرگی به آن وارد کرد.
حال و روز ناخوش دوومیدانی با بدهیهای سرسامآور
اگر به وضعیت دوومیدانی در یک سال اخیر توجه کنیم، این رشته ورزشی در هیچ مسابقهای نتوانسته نتایج قابل قبولی کسب کند. در المپیک توکیو دوومیدانی ایران چهار نماینده داشت که البته مهدی پیرجهان به دلیل مثبت شدن تست کرونا از اعزام بازماند و سه نماینده دوومیدانیکار راهی توکیو شدند اما نتایج به دست آمده بسیار ضعیف بود. پس از المپیک توکیو سیاست فدراسیون تغییر کرد، مسئولان به برگزاری اردوها داخل ایران در کنار مربیان ایرانی تاکید کردند. اما با همه این تغییرات شرایط دوومیدانی این روزها چندان چنگی به دل نمیزند، این رشته مادر در چند ماه باقیمانده به بازیهای آسیایی با خزانه خالی روبهرو شده است. در واقع طبق اعلام فدراسیون سازمان امور مالیاتی به دلیل بدهی مالیاتی تمام بودجه این فدراسیون را گرفته و شرایط سخت برای دوومیدانی ایران به وجود آمده است.
البته هاشم صیامی رئیس فدراسیون دوومیدانی در گفتوگو با خبرنگار آنا، ابراز امیدواری کرد که این مشکل را با همراهی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حل خواهد کرد و آنها قول مساعد برای کمک دادهاند. اما آن طور که از شواهد مشخص است در فاصله چند ماه مانده به بازیهای آسیایی در فدراسیون دوومیدانی همه چیز شرطی شده است و در صورتی که متولیان ورزش به این رشته مادر کمک نکنند حتی با این شرایط برگزاری اردوها هم سخت خواهد شد.
سکوهای بیرمق در هیاهوی فدراسیون
چندی پیش مسابقات دوومیدانی داخل سالن قهرمانی باشگاههای کشور برگزار شد؛ این رقابتها از این جهت اهمیت داشت که ملی دوومیدانی کشورمان قرار بود در مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا به میزبانی قزاقستان شرکت کنند و به همین خاطر فدراسیون برای حضور دوومیدانیکاران در این مسابقه حد نصابهایی را در نظر گرفت که در ابتدا مورد اعتراض و انتقاد اهالی دوومیدانی قرار گرفت، چرا که برخی دوومیدانیکاران معتقدند بودند رکوردهایی که فدراسیون دوومیدانی در نظر گرفته خیلی سختگیرانه است؛ از آن طرف مسئولان فدراسیون هم معتقد بودند در صورتی که دوومیدانیکاران بتوانند به این ورودیها برسند کسب مدال آنها در آسیا قطعی خواهد بود. با این حال آن مسابقات برگزار شد و تنها شاهین مهردلان در پرتاب وزنه رکورد ۲۰.۴۰ را ثبت کرد که بالاتر از حد نصاب فدراسیون دوومیدانی بود و در نهایت تنها مسافر قطعی مسابقات داخل سالن به میزبانی قزاقستان شد. دیگر دوومیدانیکاران کشورمان نتوانست به حد نصابهای فدراسیون برسند و حالا اصلیترین سوال این است که آیا رکوردهای ورودی که فدراسیون در نظر گرفته بود بسیار سختگیرانه بود یا ورزشکاران دوومیدانی افت کردهاند؟! البته رئیس فدراسیون معتقد است حد نصاب ورودیها از سوی فدراسیون بسیار سختگیرانه تعیین شده بود چرا که کسب مدال برای آنها اهمیت زیادی داشت و هر یک از ورزشکاران به رکوردهای مورد نظر فدراسیون میرسیدند، در مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا هم موفق به کسب مدال میشدند. با این حال آن مسابقات از سوی فدراسیون جهانی لغو شد و زمان آن هم هنوز مشخص نیست. هماکنون تنها مسابقه داخل سالن مورد نظر فدراسیون، قهرمانی جهان است که فقط حسن تفتیان و فرزانه فصیحی موفق به کسب سهمیه آن شدهاند.
بیشتر بخوانید؛
حدنصابهای سخت فدراسیون دوومیدانی یا افت ورزشکاران؟/ رضایی: مسابقات قهرمانی آسیا اولویت ما نیست!
رکورد پرش سهگام دوومیدانی زنان شکسته شد/ دوومیدانیکاران از حد نصاب فدراسیون جا ماندند!
فدراسیون دوومیدانی در راستای حضور دوومیدانیکاران در مسابقات بینالمللی اردوی تدارکاتی برای آنها در خارج از کشور در نظر گرفت. سجاد هاشمی میلاد ناصح جهان و مهدی پیرجهان سه دوومیدانیکار کشورمان هستند که با هزینه فدراسیون از آبانماه در ترکیه اردو زدهاند. البته ورزشکاران دیگری هم در این اردو حضور دارند که با هزینه شخصی در مسابقات داخل سالن ترکیه شرکت کردهاند و مقامهای اول تا سوم را کسب کردند. البته در کنار مقامهای کسب شده باید به رکوردهای ضعیف ملیپوشان هم توجه کنیم و این نشان میدهد مسابقات سطح بالایی نداشته است. با یک مقایسه کلی رکوردهای ورزشکاران مشخص است که آنها در ایران رقابت سختتری دارند تا در ترکیه. بدون شک حضور در مسابقاتی که سطح پایینی دارد هیچ آوردهای برای ورزشکاران ما ندارد و تنها هزینهبر است و عائدی هم ندارد. وضعیت رکوردی ورزشکاران دوومیدانی و خزانه خالی فدراسیون نشان میدهد دوومیدانی وضعیت خوبی ندارد و باید بیشتر از قبل به این رشته مادر رسیدگی کرد.
تنها حدادی شانس کسب مدال در هانگژو را دارد
تیمور غیاثی پیشکسوت دوومیدانی ایران در گفتوگو با خبرنگار آنا، وضعیت رشته دوومیدانی را در آستانه مسابقات بازیهای آسیایی خوب نمیبیند و در این باره گفت: وقتی رشتهای امکانات و بودجه نداشته باشد نمیتواند نتیحه بگیرد و تعجبآور است در این شرایط انتظار کسب مدال هم وجود دارد. من فکر میکنم در بازیهای آسیایی تنها شانس مدال ما احسان حدادی باشد آن هم در شرایطی که مصدوم نشود و آماده باشد. در غیر این صورت با این وضعیت دوومیدانی در هانگژو هم نمیتواند به مدال برسد. کشورهای چین، هند و ژاپن سرمایهگذاری بسیار خوبی انجام دادهاند و نباید انتظار داشته باشیم ورزشکاران ما با کمترین امکانات و این شرایط با آنها رقابت کند، در کل من خیلی امیدوار نیستم. حتی من به تفتیان هم امیدوار نیستم، او وقتی سنش کمتر بود نتوانست در این مسابقات مدال بیاورد الان که دیگر هیچ.
به گزارش آنا، دوومیدانی مادر رشتههای ورزشی است اما در این چند سال اخیر با افت زیادی روبهرو شد، در تمامی ادوار المپیک سهم دوومیدانی ایران تنها تک مدال نقره احسان حدادی بوده است، در حال حاضر برای مسابقات قهرمانی جهان هم تنها حسن تفتیان و فرزانه فصیحی جواز حضور کسب کردند و کار سختی پیشرو دارند، وضعیت دوومیدانی در ایران در شرایطی است که وزیر ورزش و جوانان یکی از قهرمان اسبق این رشته بوده و از اهالی دوومیدانی است و همین موضوع باعث خوشحالی خانواده دوومیدانی شد، اما حالا چنین شرایطی دارد، البته مشکلات در ورزش ایران بسیار زیاد است و شاید این بیتوجهی یک امر طبیعی به حساب میآید.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/