نشست هماندیشی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها برگزار میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، حسین سالار آملی با اشاره به روند رو به رشد تولیدات علمی مشترک ایران با سایر کشورها و نیز افزایش سفرهای علمی محققان و دانشمندان برجسته جهان به داخل کشور بر لزوم توسعه رفت و آمد علمی پژوهشگران و محققان کشورهای مختلف برای انجام پژوهشها و دورههای آموزشی مشترک، تبادل استاد و دانشجو تأکید کرد.
وی ضمن تاکید بر اهمیت حضور دانشگاهها در چرخه تولید جهانی دانش و استفاده از پتانسیل دانشجهانی، تحقق نظام ملی دیپلماسی علم و فناوری در کشور، با اشاره بر اینکه گسترش ارتباطات بر پایه توسعه همکاریهای بینالمللی در زمینههای علمی، فناوری و نوآوری در راس تمام فعالیتهای بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد، افزود: نیاز به داشتن برنامه و نقشه راه در اجرای همکاریهای علمی بینالمللی به ویژه در شرایط بحران کرونا اجتنابناپذیر است.
سالار آملی در ادامه بر بهبود ارتباط دانشگاه و جامعه، از طریق مدیریت راهبردی با برنامهریزی موثر و کارا بر پایه سناریوی آیندهای متفاوت و مبتنی بر اصول معین چون تولید دانش و اطلاعات و درک صحیح از شرایط روز و پیوند آنها با یکدیگر در عصری نوین فراصنعتی با ساختار اقتصادی دانش بنیان تأکید کرد.
وی افزود: در این راستا در پنل اول نشست، با حضور روسای دانشگاههای محوری کشور و مقامات وزارت عتف به تبیین و تشریح سیاستها و برنامههای راهبردی وزارت عتف در چارچوب دیپلماسی علم و فناوری دولت سیزدهم و دستاوردها و ابتکارات دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری، به ارائه گزارش عملکرد بینالمللی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی میپردازیم. همچنین در پنل دوم نتایج ارزیابی عملکرد بین المللی دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، موسسههای پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در سال ۱۳۹۹ اعلام خواهد شد و از برگزیدگان آن قدردانی به عمل خواهیم آورد.
سالار آملی در پایان خاطر نشان کرد: چرخه علم و فناوری در دنیا شکل گرفته است و باید نهایت استفاده را از این چرخه داشته باشیم و نگذاریم کشورهای دیگر محدودیتی برای حضور ما در این چرخه ایجاد کنند. در این حوزه ملاحظاتی در نگارههای امنیتی تعاملات علمی بینالمللی وجود دارد که در میزگرد پایانی نشست به موضوع با حضور مراجع ذیصلاح پرداخته خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/