بیتفاوتی آمریکا در خصوص حمله به امارات، اسرائیل را نگران کرده است/ عادیسازی روابط در آستانه فروپاشی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، المیادین در گزارشی نوشت: درگیری مسلحانه میان نیروهای انصارالله یمن و امارات در حال افزایش و در عرصه میدانی تحولی چشمگیر رخ داده است، بهگونهای که انصارالله دوشنبه گذشته با استفاده از چند فروند پهپاد حمله نظامی انجام و چندین سایت اماراتی ازجمله فرودگاه بینالمللی ابوظبی را هدف قرار داد. جنبش انصارالله تأکید کرد عملیات نظامی بهدلیل تداوم تجاوزات امارات به یمن انجام میشود و هشدار داد در صورت ادامه تجاوزات، عملیات را سنگینتر خواهد کرد.
طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی این حمله را از چندین زاویه بررسی کرده و حتی جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله دانسته است. تلآویو مدعی است با توجه به اینکه ایران توانایی انجام عملیاتی به این بزرگی را دارد، بهدنبال تأثیرگذاری بر روند مذاکرات وین است و این، نشان میدهد ایران دیگر نسبت به جامعه بینالملل بیتفاوت نیست و آمریکا و قدرتهای بینالمللی قدرت بازدارندگی خود را در برابر ایران از دست دادهاند.
اسرائیل معتقد است حمله اخیر به امارات، بیتفاوتی جامعه بینالملل نسبت به اتفاقات رخ داده و بیتفاوتی آمریکا، جسارت ایران و متحدانش را افزایش میدهد
المیادین در این گزارش میافزاید: این موضوع موجب شد تا ایران به متحدان خود در منطقه دستور دهد تا علیه دشمنان مهم خود؛ یعنی آمریکا در حوزه خلیج(فارس)، عربستان و امارات حملات نظامی انجام دهند. ایران به این هم راضی نبود و پیشتر شبه نظامیان مورد حمایت تهران حملاتی به پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه انجام داده بودند که مهمترین آنها حمله پهپادی به پایگاه نظامی آمریکا در التنف سوریه در اکتبر ۲۰۲۱ بود که آمریکا نتوانست به آن پاسخ دهد.
حمله به امارات جسارت ایران و متحدانش را افزایش میدهد
این وبسایت عربزبان مینویسد: اسرائیل معتقد است حمله اخیر به امارات، بیتفاوتی جامعه بینالملل نسبت به اتفاقات رخ داده و بیتفاوتی آمریکا، جسارت ایران و متحدانش را افزایش میدهد که به عملیات بیشتر علیه آمریکاییها و سعودیها و مواضع امارات در منطقه منجر میشود و بیاعتمادی کشورهای عربی به آمریکا و اسرائیل را بهدنبال خواهد داشت.
در این گزارش آمده است: اسرائیل اینگونه میپندارد هدفگیری و تهدید نظامی امارات، عربستان و بیتفاوتی آمریکا، تنها دو گزینه متناقض را نشان میدهد؛ نخست، تلاش برای راضی کردن ایران و به رسمیت شناختن نفوذ آن در منطقه بهطور کلی و حوزه خلیج(فارس) به طور خاص که به کاهش روند عادیسازی روابط در منطقه و شاید متوقف شدن به اصطلاح «توافقات ابراهیمی» منجر میشود. این روند به نفع تقویت بیشتر نفوذ ایران است و موقعیت اسرائیل را در منطقه تضعیف خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
صهیونیستها ایران را مقصر حمله انصارالله به یمن دانستند
المیادین افزود: گزینه دوم این است که امارات سطح بالاتری از همکاری و مشارکت را با اسرائیل بهویژه در زمینه نظامی، پدافند هوایی و سامانه ضد پهپادی داشته باشد و عربستان گامهای رو به جلوی بیشتری برای آمادگی با هدف عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی بردارد. طبعاً با توجه به اینکه دشمن مشترک اسرائیل و امارات، ایران و متحدانش در منطقه است، دیدگاه آنها نسبت به موضع آمریکا در قبال ایران مشابه است.
حربه تهدید ایران و دشمن مشترک
به نوشته المیادین، رژیم صهیونیستی بهدنبال فشار و تثبیت گزینه دوم است و میخواهد اعتماد میان کشورهای عربی بازگردد، همکاری، هماهنگی و مشارکت با امارات و عربستان در زمینههای امنیتی، اقتصادی و فناوری گسترش یابد تا نفوذ ایران را محدود کنند. آنها میخواهند با استفاده از مترسک تهدید ایران و دشمن مشترک، اقدامات کشورهای حوزه خلیج(فارس) را برای پیوستن به موج دفاع از آرمان فلسطین خنثی و به ایجاد ائتلاف با اسرائیل متقاعد کنند.
در این گزارش آمده است: اسرائیل تحقق مورد مذکور را تضمینی برای مقابله با ایران و متحدانش پس از عقبنشینی آمریکا میداند و به این وسیله میتواند رژیم خود را از خطر سقوط حفظ کند.
اسرائیل میترسد بیتفاوتی آمریکا بر تقویت نفوذ ایران در منطقه تأثیر مثبت بگذارد
این گزارش میافزاید: اسرائیل معتقد است تهدید پهپادها سامانههای پدافند هوایی عربستان و امارات را با چالش مواجه میکند، زیرا آنها در ارتفاع پایین پرواز میکنند، مقابله نظامی با پهپادها دشوار است و سامانههای دفاعی دو کشور برای رهگیری هواپیماهای جنگی و موشکهای بالستیک طراحی شدهاند. بنابراین اسرائیل میکوشد سامانههای دفاعی خود را به بازار عرضه کند.
المیادین نوشت: اسرائیل معتقد است یکی از مهمترین عواملی که در عادیسازی روابط این رژیم و امارات نقش دارد، عامل امنیتی است و هدف امارات دستیابی به مزیتهای نظامی و فناوری اسرائیل بهویژه در زمینههای دفاعی و اطلاعاتی است. اسرائیل حمله به امارات را از زاویهای دیگر نیز میخواند و آن، این است که امکان دارد در آینده و در صورت وقوع جنگ منطقهای، تهدیدی برای این رژیم باشد، زیرا پهپادهای یمنی دستکم یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مسافت طی کردند و عملکرد بزرگی را به نمایش گذاشتند. این نشان میدهد ظرفیت عملیاتی پهپادهای یمنی میتواند فاصله میان یمن و فلسطین اشغالی را پوشش دهد که تهدیدی برای تأسیسات راهبردی اسرائیل است.
المیادین در پایان گزارش مینویسد: اسرائیل حمله نیروهای انصارالله یمن به امارات را فرصت و تهدید میداند. از سویی ممکن است روابط با امارات و عربستان را تقویت کند که بر اقتصاد اسرائیل تأثیر خواهد گذاشت و باعث میشود تلآویو مشروعیت بیشتری در منطقه بهدست آورد و سایر کشورها را به مسیر عادیسازی تشویق میکند. از سوی دیگر اسرائیل میترسد بیتفاوتی آمریکا بر تقویت نفوذ ایران در منطقه تأثیر مثبت بگذارد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/