دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1400 - 12:13
رأی الیوم:

تثبیت توافقنامه همکاری راهبردی ۲۰ ساله با روسیه در دستورکار آیت‌الله رئیسی قرار دارد/ نگاه نگران آمریکا و اسرائیل به مسکو

یک روزنامه فرامنطقه‌ای در گزارشی نوشت: رئیس‌جمهور ایران در موقعیت حساس منطقه‌ای راهی مسکو شد تا تثبیت توافقنامه همکاری راهبردی ۲۰ ساله با روسیه را در ملاقات با رئیس‌جمهور این کشور در دستور کار قرار دهد.
کد خبر : 636040
رئیسی پوتین



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که به مسکو سفر کرده است، عصر روز چهارشنبه در نشست مشترک با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که تبادل نظر درباره تحولات افغانستان و توافق هسته‌ای ایران و مذاکرات کنونی در وین ازجمله محورهای آن بود، گفت: هیچ محدودیتی برای گسترش و توسعه روابط با روسیه نداریم و خواهان برقراری روابط راهبردی هستیم.


وی با بیان اینکه اسناد همکاری راهبردی داریم که می‌تواند افق همکاری‌ها را در ۲۰ سال آینده مشخص کند، افزود: به‌دنبال افزایش حجم روابط تجاری با روسیه هستیم و تلاش زیادی در این زمینه انجام خواهیم داد. بیش از ۴۰ سال است در رویارویی با آمریکا در حال تلاش برای رفع تحریم‌های کشورمان هستیم و امیدواریم که به لغو تحریم‌ها منجر شود.


تجربه همکاری ایران و روسیه در سوریه برای مبارزه با تروریسم، می‌تواند مبنایی برای روابط مشترک باشد. رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه ایران به‌دنبال ارتقای همکاری دیپلماتیک با همسایگان خود است، عنوان کرد: چند توافقنامه در این سفر امضا خواهد شد که به توسعه روابط میان مسکو و تهران کمک خواهد کرد.


رئیس‌جمهور روسیه نیز در آغاز نشست مشترک با رئیس‌جمهور کشورمان، از آیت‌الله رئیسی به‌خاطر پذیرش دعوتش برای سفر به مسکو با وجود شیوع کرونا تشکر کرد. ولادیمیر پوتین با بیان اینکه حمایت‌های ایران و روسیه به عبور از تهدیدهای تروریستی در خاک سوریه کمک کرده است، یادآور شد: از زمان روی کار آمدن آیت‌الله رئیسی ارتباط مستمری میان دو طرف برقرار است، برخلاف شرایط سخت پاندمی، سال گذشته تبادلات تجاری دو کشور روند مثبتی داشت.



آیت‌الله رئیسی از نظر سیاسی و دیپلماتیک تمایل زیادی به تقویت روابط راهبردی با مسکو به‌عنوان یک ابرقدرت در همه سطوح دارد



در سخنان رئیس‌جمهور روسیه نکته بسیار مهمی وجود دارد و آن نیز تأکید بر «مرحله فعلی در روابط بین‌الملل» است. این جمله هم کلیدی است و هم نشان می‌دهد روس‌ها با نگاه ویژه‌ای پذیرای رئیس‌جمهور ایران بوده‌اند. مرحله فعلی روابط بین‌الملل برای روس‌ها تقابل شدید با غرب و ناتو و تلاش ائتلاف نظامی کشورهای غربی برای پیشروی به مرزهای روسیه است. روس‌ها به‌خوبی از شرایط سخت این روزها خبر دارند و می‌دانند اوضاع از چه قرار است.


اهمیت سفر آیت‌الله رئیسی به مسکو


روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم در سرمقاله خود به موضوع سفر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان به روسیه پرداخت و نوشت: اینکه آیت‌الله رئیسی روسیه را به‌عنوان نخستین کشور خارجی برای سفر پس از انتخاب به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران انتخاب می‌کند، یعنی از نظر سیاسی و دیپلماتیک تمایل زیادی به تقویت روابط راهبردی با مسکو به‌عنوان یک ابرقدرت در همه سطوح دارد.


طبق این گزارش، سفر رئیس‌جمهور ایران به مسکو با چندین تحول مهم ازجمله اوج گرفتن روند مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین و احتمال دستیابی به توافق، افزایش مناقشه روسیه و آمریکا بر سر اوکراین و رسیدن به حد انفجار، افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حملات نظامی و تخریب تأسیسات هسته‌ای ایران و نیز هرج و مرج و بی‌ثباتی حاکم بر افغانستان پس از شکست و خروج آمریکا از آنجا انجام می‌شود.



تثبیت توافقنامه همکاری راهبردی ۲۰ ساله با روسیه در دستورکار آیت‌الله رئیسی قرار دارد/ نگاه نگران آمریکا و اسرائیل به مسکو

پوتین در نشست مشترک با رئیس‌جمهور کشورمان، از آیت‌الله رئیسی به‌خاطر پذیرش دعوتش برای سفر به مسکو تشکر کرد.


رأی الیوم می‌افزاید: هم‌زمانی این تحولات مهم با سفر آیت‌الله رئیسی به مسکو نشان‌دهنده اهمیت ویژه‌ای است که میهمان ایرانی و هیئت همراهش (متشکل از وزیران امور خارجه، نفت و اقتصاد) برای مذاکرات با میزبان و رأس آن‌ها ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قائل هستند. انتظار می‌رود مذاکرات شامل همکاری در همه زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی شود.




بیشتر بخوانید:


مناسبات تهران و مسکو در مسیری پرشتاب قرار گرفت


از طرف من به آقای خامنه‌ای سلام برسانید




در این گزارش آمده است: رئیس‌جمهور روسیه ماهیت روابط دو کشور را از لحاظ استحکام و عمق به اختصار فاش کرد و در اظهاراتی که پیش از دیدار با رئیس‌جمهور ایران انجام داد، گفت «ما در سطح بین‌المللی همکاری بسیار نزدیکی داریم، ناگفته نماند که تلاش‌های ما کمک زیادی به دولت سوریه برای غلبه بر تهدیدات مربوط به تروریسم کرده است». وی افزود، «می‌خواهیم مواضع رئیس‌جمهور ایران را درباره آخرین تحولات افغانستان و توافق هسته‌ای امضا شده میان ایران و قدرت‌های بزرگ بدانیم».


پوتین درباره آیت‌الله رئیسی و نحوه افزایش تعامل با تهران تأکید کرد، پروژه همکاری راهبردی میان دو کشور برای مدت ۲۰ سال به روسیه تحویل داده خواهد شد که مشابه پروژه همکاری تجاری و راهبردی مشابه امضاشده میان ایران و چین در ماه مارس ۲۰۲۱ است. ارزش اولیه آن توافق ۴۵۰ میلیارد دلار بود که به امضای وزیران امور خارجه وقت دو کشور رسید.



بعید نیست در سفر رئیس‌جمهور ایران به مسکو بر سر خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسی و شاید ساخت آن‌ها در ایران توافق شود



رأی الیوم می‌نویسد: جزئیات دیدارهای رئیس‌جمهور روسیه و میهمانانش همیشه مبهم و محرمانه است، اما آنچه می‌توان انتظار داشت، این است که نشست روسیه و ایران ممکن است به تفاهماتی میان رؤسای جمهور دو کشور درباره موضوعات سوریه، عراق و چگونگی اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، توقف حملات اسرائیل به اهدافی در عمق خاک سوریه و حمایت روسیه از موضع ایران در مذاکرات وین، به‌ویژه در زمینه پایان تحریم‌های آمریکا علیه ایران بینجامد.



تثبیت توافقنامه همکاری راهبردی ۲۰ ساله با روسیه در دستورکار آیت‌الله رئیسی قرار دارد/ نگاه نگران آمریکا و اسرائیل به مسکو

آیت‌الله رئیسی از نظر سیاسی و دیپلماتیک تمایل زیادی به تقویت روابط راهبردی با مسکو به‌عنوان یک ابرقدرت در همه سطوح دارد.


این گزارش می‌افزاید: بعید نیست در سفر رئیس‌جمهور ایران به مسکو بر سر خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسی و شاید ساخت آن‌ها در ایران شبیه به توافق روسیه و ترکیه توافق شود. این مضمون همان چیزی است که کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو در بررسی چشم‌انداز توافق همکاری‌های نظامی-فنی ایران و روسیه و پرونده‌های در دستور کار آیت‌الله رئیسی در این سفر گفت. با وجود این، وی تصریح کرد، هیچ سند یا توافقنامه‌ای در سفر به مسکو امضا نخواهد شد و این، یعنی امضای این امور به صلاحدید نظام جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بستگی دارد.


در پایان گزارش آمده است: بسیاری از طرفها این بازدید و نتیجه به‌دست آمده از آن را به‌ویژه از نظر هماهنگی در پرونده‌های داغی مانند سوریه، عراق و افغانستان و همچنین پرونده‌های آسیای میانه و جمهوری‌های جداشده از شوروی سابق همچون قزاقستان رصد می‌کنند. این توجهات به‌دلیل این است که آمریکا می‌کوشد نظام‌های حاکم بر این کشورها به‌ویژه ایران را تغییر دهد و همه امکانات و بودجه خود را برای این کار بسیج کرده است.


رأی الیوم نوشت: تردیدی وجود ندارد سطح نگرانی آمریکا، اسرائیل و اروپا و برخی از متحدان عربشان در نتیجه این سفر و نتیجه احتمالی آن که ممکن است به زبان‌شان باشد، به‌طور قابل توجه و شاید بی‌سابقه‌ای افزایش یابد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب