«طوفان یمن» برجهای شیشهای ابوظبی را به لرزه درآورد/ تهدید اقتصاد شنی اماراتیها توسط انصارالله
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، «ارتش یمن عمق خاک امارات را هدف قرار داد»؛ خبر کوتاه بود ولی در اندک زمانی به تیتر یک رسانههای منطقه و سوژه اصلی رسانههای دنیا تبدیل شد. این بار برخلاف حملات گذشته، رسانهها و منابع اماراتی روایتگر آن چیزی بودند که در خاک کشورشان رخ داده بود و ارتش یمن به آنها ساعتی فرصت داد تا واقعیتهای حمله پهپادی به ابوظبی را فاش کنند. سپس یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن به پشت تریبون آمد و روایت رسمی صنعا را از حادثهای غافلگیرکننده برای متحدان عربی-غربی آل سعود قرائت کرد. گفت که نیروهای مسلح یمن به وعده خود عمل کردند و بار دیگر به متحدان سعودی در ائتلاف متجاوز به یمن هشدار داد که ضربات دردناک بیشتری در راه است.
صنعا عملیات نظامی «طوفان یمن» را در پاسخ به تجاوزات ائتلاف سعودی علیه ملت مظلوم این کشور انجام داد و نیروهای یمنی، فرودگاههای دبی و ابوظبی را هدف موشک و حملات پهپادی قرار دادند. عملیات با پنج موشک بالستیک و بالدار و چند پهپاد انجام شد و همه آنها به اهداف خود اصابت کردند. یحیی سریع بار دیگر از بانک اهداف یمن سخن به میان آورد و به شرکتهای خارجی و شهروندان و افراد مقیم در امارات هشدار داد نیروهای مسلح یمن در گسترش بانک اهداف خود تردید نخواهد کرد. این بانک اهداف شامل مواضع و مراکز بسیار با اهمیت خواهد بود و افراد باید برای حفظ جان خود از این مراکز دوری کنند.
بیتردید با هشدار نیروهای مسلح یمن باید تا زمانی که تنش خصمانه امارات علیه یمن ادامه داشته باشد، این کشور را ناامن قلمداد کرد؛ همانگونه که محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله به اماراتیها هشدار داد و گفت، «اگر تنش با یمن ادامه یابد، صنعا مجبور است بار دیگر به عمق خاک این کشور حمله کند». ضیف الله الشامی، وزیر اطلاعرسانی یمن نیز گفت، «این حمله حامل پیامی بود که به امارات رسید». ابوظبی باید این پیام را همانند سال ۲۰۱۷ فوری دریافت کند و عقبنشینی از صحنه جنگ یمن را در دستور کار خود قرار دهد.
باید رهبران امارات را ادب کرد
نصرالدین عامر، معاون وزیر اطلاعرسانی یمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراینباره گفت: آنچه در عمق خاک امارات رخ داد، در راستای عمل به دستورات عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله بود. وی چندی پیش به امارات هشدار داده بود مداخله در امور یمن را متوقف کند و به دنبال افزایش تنش در یمن نباشد.
وی افزود: برخلاف ادعای امارات در سال ۲۰۱۷ که گفتند تجاوزاتشان به یمن را پایان میدهند، واقعیتهای میدانی نشان میدهد ابوظبی وارد فضای تنشآفرین شده است، بنابراین باید آنها را ادب کرد و این حمله نظامی، بخشی از حق مسلم مردم یمن برای پاسخ به تجاوزات و محاصره تحمیلی یمن است. طبعاً انتظار میرود امارات باز هم به درگیری نظامی در استانهای شبوه و مأرب ادامه دهد که در این صورت قول میدهیم اقدامات نظامی علیه امارات همچنان ادامه یابد، مگر اینکه این کشور از جنایات خود علیه مردم یمن دست بردارد.
یگانهای پهپادی و موشکی یمن فضای تهدید امارات را حفظ کردند و شمارش معکوس حمله به امارات آغاز شد
به گزارش آنا، با وجود اینکه امارات مدتهاست از حضور نداشتن مستقیم نظامی در یمن خبر داده، اما حملات اخیر ارتش یمن به مواضع و نیروهای این کشور که به کشته شدن یکی از فرماندهان اماراتی نیز منجر شد، بار دیگر نشان داد ابوظبی همچنان بهصورت مستقیم در جنگ یمن نقشآفرینی میکند. علاوه بر این، در روزهای گذشته دهها نفر از عناصر وابسته به امارات در درگیری با نیروهای ارتش یمن در استان شبوه کشته شدهاند. علت این موضوع را میتوان در یک نکته دانست؛ چند دهه است امرای امارات در کمین یمن هستند و شبهنظامیان مورد حمایت خود را بهویژه در جنوب یمن که بر تنگه باب المندب مشرف و از نظر اهمیت با تنگه هرمز قابل قیاس است، مستقر کردهاند. شهر عدن در نزدیکی تنگه باب المندب به دلیل دسترسی آسان و موقعیت جغرافیایی ممتازش که در مسیر کشتیهای تجاری قرار دارد، میتواند جایگزین مناسبی برای بنادر تجاری دبی باشد.
از اینجا توطئههای امارات علیه یمن آغاز شد، زیرا آنها بنادر عدن را از علی عبدالله صالح، رئیسجمهور سابق یمن اجاره و فعالیت آنجا را برای دهها سال مختل کردند تا از ادامه نیاز کشتیهای تجاری بینالمللی به بنادر دبی به جای بنادر ارزانتر عدن که جایگزین مناسبتری بود، اطمینان حاصل کنند. امارات در واقع با استفاده از پرداخت رشوه به صالح و فرزندانش که شهرکهای سرمایهگذاری کوچکی را در امارات با استفاده از اموال نامشروع ساختند، موفق شدند نقشههای خود را اجرا کنند.
بیشتر بخوانید:
سخنگوی ارتش یمن جزئیات حمله به امارات را تشریح کرد
نخستین واکنش رسمی امارات به حملات انصارالله یمن
اوضاع به همین منوال ادامه داشت تا اینکه انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ رخ داد و خائنان و عواملشان به امارات، عربستان و ترکیه گریختند و حکومت دستنشانده ساقط شد. اماراتیها از موفقیت انقلاب، تغییر اوضاع به نفع یمن و نیز ایجاد کشوری مستقل وحشت داشتند، بنابراین با دستفرمان صهیونیستی-آمریکایی و با مشارکت عربستان و متحدانش، تجاوز خونین به مردم یمن را با همه ظرفیتها، امکانات و پایگاههایشان آغاز کردند. آنها در آغازین روزهای تجاوز به خاک یمن کنترل نواحی جنوبی، باب المندب، خلیج عدن، جزایر سقطری و سایر جزایر و مکانهای بسیار مهم در مسیر کشتیرانی بینالمللی را در اختیار گرفتند. علت این اقدام را میتوان دو موضوع دانست؛ نخست، تضمین تعطیلی بنادر یمن و دوم، تلاش برای کنترل آنجا و تثبیت اشغالگری خود.
امارات با این تصور که بهراحتی میتواند یمن یا دستکم جنوب این کشور را کنترل کند، بهطور مستقیم با نیروی هوایی و پیادهنظام در تجاوز به یمن شرکت کرد، ولی آنچه رخ داد در دایره محاسباتشان نبود، زیرا امارات با مقاومت شدید و حملات دردناک یمنیها مواجه شد و بسیاری از نظامیانش بهدست قهرمانان ارتش و کمیتههای مردمی یمن کشته و زخمی شدند و تعدادی دیگر در داخل خودروهای زرهی در آتش موشکها و حملات پهپادی سوختند. ازآنپس چهره اماراتیها تغییر کرد و فرشته مرگ را در هر سو در کنار خود میدیدند. علاوه بر این، یگانهای پهپادی و موشکی ارتش یمن فضای تهدید امارات را حفظ کردند و شمارش معکوس حمله به امارات که به حیاط خلوت سعودیها تبدیل شده بود، آغاز شد.
ناتوانی غولهای مورد حمایت امارات در برابر عزم پولادین انصارالله
سلیم المنتصر، تحلیلگر یمنی در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: با فشار محمد بن راشد، حاکم ابوظبی نظامیان امارات از یمن خارج شدند و به یمنیها برای فراهم کردن مقدمات عقبنشینی از خاک این کشور وعده داده شد، ولی عقبنشینی آنها در سال ۲۰۲۰ برای حفظ امنیت امارات بود که بهطور کامل نیز انجام نشد، به حمایتهای سخاوتمندانه خود از مزدوران جنوب یمن با هدف انجام برنامههایش در یمن ادامه داد و موقعیت نظامی خود را حفظ کرد.
وی افزود: پس از کشته شدن صالح خائن، امارات برادرزادهاش طارق عفاش را به خدمت گرفت و او نیز بهنوبه خود مزدوران حامیان عمویش را برای مبارزه علیه مردم یمن گرد هم آورد. او نیروهای تحت امر خود را که گردانهای «العمالقه» (غول) مینامند و از گروههای سلفی، تکفیری و داعش تشکیل شده است برای حمله به استان شبوه اعزام کرد؛ آنها گروهی هستند میخواهند زندگی پر از عیش و نوش و حرام و هوس داشته باشند. همچنین از «شورای انتقالی» که چندین تلاش نافرجام برای جداسازی جنوب و شمال یمن در راستای اجرای خواستههای مشکوک اماراتیها داشت، حمایت کرد. با وجود این، همه نقشههایشان نقش بر آب شد و در ابوظبی در تحقق آنچه از یمن میخواست، ناکام ماند.
کارشناس یمنی عنوان کرد: در پایان سال ۲۰۲۱ و آغاز سال ۲۰۲۲ و با فشار آشکار صهیونیستها، محمد بن زاید رهبران شبهنظامیان جنوب یمن را تهدید کرد اگر به نیروهای صنعا که در مأرب واقع در شمال و شبوه در جنوب یمن پیشروی کرده بودند، حمله نکنند، دستمزدشان را قطع میکند. عملیات نیروهای یمنی دستاوردهای بزرگی به همراه داشت که میتواند به آزادسازی کل سرزمین یمن منجر شود. به همین دلیل شبهنظامیان مورد حمایت امارات به نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن در شبوه به شیوهای جنونآمیز حمله کردند، به حدی که برخی از آنها حاضر بودند انتحاری عمل کنند. آنها مسلماً میل به جنگ نداشتند، بلکه از ترس قطع دستمزدشان تلاش کردند نیروهای انصارالله را هدف قرار دهند. درهرصورت در اهدافشان ناکام ماندند و این مناطق بهتدریج در حال آزادسازی بهوسیله انصارالله است.
اماراتیها و سعودیها دیر یا زود باید بدانند انقلابیون و مردم یمن را بهعنوان صاحبان و حاکمان اصلی یمن به رسمیت بشناسند
المنتصر گفت: رهبران یمنی ازجمله عبدالملک بن بدرالدین الحوثی راضی نمیشوند خون یمنیها بهوسیله مزدوران اماراتی ریخته شود و ناگزیر بود خطمشی تأدیب امارتیها را در پیش بگیرد؛ بنابراین روز گذشته ۲۶ ژانویه یگانهای موشکی و پهپادی عملیات نظامی موفقیتآمیزی به نام «طوفان یمن» انجام دادند که در آن فرودگاههای ابوظبی و دبی، سایتهای نفتی و تأسیسات حیاتی ابوظبی با پنج موشک بالستیک بالدار و تعداد زیادی پهپاد هدف حمله قرار گرفتند، بهگونهای که ستونهایی از دود و آتش تا ساعتها در آسمان این شهرها مشاهده میشد.
به گزارش آنا، چندی پیش یمنیها در پیامی به امارات که ظاهراً واسطه آن عمانیها بودند، تذکر دادند تداوم دخالت ابوظبی در یمن با جواب سنگین صنعا مواجه خواهد شد؛ البته این تهدید صرفاً در قالب دیپلماسی پنهان باقی نماند و منابع یمنی ازجمله وبسایت شبکه المسیره در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت، صنایع نفتی امارات و برجهای شیشهای ابوظبی بهزودی فرو خواهند پاشید؛ لذا حمله نظامی یمنیها را نباید حملهای ساده نگریست. از روز نخست، ورود اماراتیها به جنگ یمن به معنای شکست قلمداد میشد؛ زیرا حدود ۹۰ درصد جمعیت امارات را افراد غیربومی تشکیل میدهند که برای معیشت و تجارت به امارات آمدهاند و هیچ انگیزهای برای دخالت در این جنگ ندارند. علاوه بر این، اماراتیها در سالهای گذشته توانستهاند رتبه ۱۳ جهان را در زمینه سرمایهگذاری خارجی کسب کنند و این کار باعث شده بود غربیها بهشت اقتصادی غرب آسیا را به امارات بدهند و قطعاً ادامه تنش بر روند جذب سرمایهگذاری تأثیر خواهد گذاشت.
مقامهای نظامی یمن هشدار دادند اگر تجاوز امارات ادامه یابد، حمله روز گذشته پایان کار نخواهد بود و باید شاهد حملات بیشتری باشند. این در حالی است که اقتصاد امارات به صنعت توریسم وابسته است و در سال ۲۰۲۰، ۲۰۰ میلیارد درهم از جذب گردشگر درآمد داشتند و ۷۵۰ هزار شغل آنها به این صنعت وابسته است؛ لذا هر تنشی موجب خواهد شد اقتصاد شنی اماراتیها فرو بریزد. ابوظبی در چند سال گذشته فریب ناتوی عربی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و ایجاد پیمان و اتحاد با صهیونیستها را خورد و ضربه امروز یمنیها باید آنها را از هیپنوتیزم ترامپیسم و صهیونیسم بیدار کند. آنها باید دریابند موازنه قدرت به سود انقلابیون یمن تغییر کرده است. اماراتیها و سعودیها دیر یا زود باید بدانند انقلابیون و مردم یمن را بهعنوان صاحبان و حاکمان اصلی یمن به رسمیت بشناسند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/