دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1400 - 09:35
نیما صادقی در گفت‌وگو با آنا:

باید سطح داوری را مانند کشتی ایران ارتقا دهیم/ با بالابردن سطح کیفی و کمی صاحب کرسی می‌شویم

داور بین‌المللی کشتی کشورمان گفت: باید سطح کیفی و کمی داوری را در ایران ارتقا دهیم تا در اتحادیه جهانی در بخش داوری صاحب کرسی شویم.
کد خبر : 635458
صادقی



نیما صادقی داور کشتی درجه S۱ کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره انتخاب‌اش به‌عنوان کمک مدرس داوری از سوی اتحادیه جهانی کشتی گفت: در سال‌های گذشته و فدراسیون‌های قبل در بخش‌های مختلف اتحادیه جهانی کشتی نمایندگانی از کشورها معرفی می‌شدند، اما مهم‌ترین بخشی که در این سال‌ها از آن غافل شده بود بخش داوری بود. داوران بیشترین تأثیرگذاری را در مسابقات دارند. در حال حاضر در دنیا ۹۰ داور المپیکی برای مسابقات جهانی، آسیایی و المپیک بزرگسالان انتخاب می‌شوند تا این رقابت‌ها را قضاوت کنند. از بین این تعداد دواران المپیکی، ۱۵ داور برای تدریس و توسعه کشتی انتخاب می‌شوند. قرار است ۲۰ و ۲۱ اسفندماه دوره آموزشی در استانبول برگزار شود که به مدت ۶ تا ۷ روز است. کسب کرسی کمک مدرسی یک افتخار برای جامعه داوری ایران است و به نظرم خیلی از دوستان مستحق این جایگاه هستند. البته کمیسیون داوران اتحادیه جهانی در انتخاب کمک مدرس و مدرسین حساس هستند. مسائلی مثل تسلط کامل بر زبان انگلیسی، شرکت در کلینک‌های مختلف و قضاوت‌های بدون نقص در این گونه انتخابات تأثیرگذار است.


صادقی با بیان اینکه فدراسیون کشتی به خوبی در جریان مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان این کمبود را در جامعه داوری حس کرد، گفت: زمانی که در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان رئیس فدراسیون حضور پیدا کرد، این کمبود را در جامعه داوری ایران احساس کرد، از همان زمان تلاش بر این شد که بتوانیم در داوری جهانی جایگاه داشته باشیم.خوشحالم که حاصل کار دو ساله فدراسیون به ثمر نشست و هم‌اکنون من به همراه محمد صلایی‌پور در لیست اتحادیه جهانی هستیم. ما در کشتی زبانزد هستیم و این رشته ورزش اول کشورمان محسوب می‌شود و باید در بخش داوری هم سطح کیفی و کمی را ارتقا دهیم.




بیشتر بخوانید؛


افتخاری دیگر برای کشتی ایران در عرصه بین‌المللی


حضور دو داور ایرانی در مسابقات کشتی گزینشی المپیک


حق‌الزحمه داوران کشتی افزایش یافت




این داور بین‌المللی کشورمان عنوان کرد: در بخش داوری پوست‌اندازی شده و داوران ما بسیار خوب هستند اما نیاز به تجربه دارند و باید حمایت شوند. مسابقاتی که در داخل برگزار می‌شود از مسابقات آسیایی سنگین‌تر است، ناداوری هیچ زمانی اتفاق نمی‌افتد، درست است که خطا و اشتباه هست که یک امر طبیعی است در ورزش، اما به اعتقاد من ناداوری رخ نمی‌دهد. چون اساس کار ما این نیست.


صادقی در ادامه عنوان کرد: اگر ما در کمیسیون داوران اتحادیه جهانی دارای نفوذ و قدرت شویم، قطعاً نمایندگان بیشتری از داوری ایران در المپیک‌ها، جهانی و آسیایی خواهیم داشت. حتی برخی از کشورها از نظر کشتی از کشور ما یک سر و گردن پایین‌تر هستند اما در میدانی مثل المپیک سه نماینده داشتند، اما کشور ما که یکی از مدعیان در دنیا محسوب می‌شود تنها یک نماینده داشت. این نشان می‌دهد که ما باید در داوری تلاش بیشتری کنیم. ما باید هدفمان این باشد که از ظرفیت و پتانسیل داوران جوان استفاده کنیم و به آن‌ها آموزش بدهیم که تا چند سال دیگر داورانی در ایران داشته باشیم که بتوانند برای قضاوت به مسابقات مختلف معرفی شوند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب