دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سلیمان‌پورعمران در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

انجمن‌های علمی؛ نیروی محرک توسعه علم، فناوری، خلاقیت و کارآفرینی

رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی گفت: انجمن‌های علمی با تأکید بر فعالیت جمعی به‌عنوان نیروی محرک و قدرتمند توسعه علم، فناوری، خلاقیت و کارآفرینی، راه‌اندازی شده‌اند.
کد خبر : 635327
دكتر محبوبه سليمان پور عمران



محبوبه سلیمان‌پور عمران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در بجنورد با برشمردن دلایل ایجاد انجمن‌های علمی اظهار کرد: این انجمن‌ها با مأموریت افزایش حداکثری مشارکت دانشجویان و جوانان مستعد در همه گروه‌های تخصصی در زمینه‌ پژوهش و ترویج علم با تأکید بر فعالیت جمعی به‌عنوان نیروی محرک و قدرتمند توسعه علم و فناوری، خلاقیت و کارآفرینی، راه‌اندازی شده‌اند.


وی افزود: انجمن‌های علمی درصدد افزایش مشارکت جمعی و داوطلبانه دانشجویان در فعالیت‌های علمی، جهادی علمی- تخصصی، تعمیق دانش و بینش علمی دانشجویان با بهره‌گیری از تجربه مهارتی متخصصان و توسعه کارآفرینی و ترویج روحیه حل مسئله و تحکیم پیوند جامعه دانشجویی با جامعه، صنعت، مجامع ملی و بین‌المللی و سایر انجمن‌های علمی و مراکز پژوهشی داخل و خارج کشور هستند که باشگاه پژوهشگران و انجمن‌های علمی استان خراسان شمالی نیز در این راستا اقدامات مهمی انجام داده‌اند.




بیشتر بخوانید:


لزوم ساماندهی بخش خُرد و کلان نظام مدیریت پژوهش کشور




رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی گفت: از دستاوردهای این باشگاه، برنامه‌های مشترک با بنیاد نخبگان استان و با باشگاه و انجمن واحد شیروان، فعال کردن انجمن‌های علمی، رشد تعداد اعضای باشگاه و انجمن بوده و تولیدات علمی اعضا را در زمینه چاپ مقالات علمی پژوهشی در نشریات معتبر داخلی و خارجی شاهد بوده‌ایم. اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی این استان، ۱۱ انجمن در بجنورد و هشت انجمن در واحد شیروان مجوز داشته و در حال فعالیت هستند که هدف هر گروه یک انجمن، شعاری است که به دنبال تحقق آن هستیم.


سلیمان‌پور عمران اضافه کرد: از اقدامات مهم باشگاه و انجمن‌های استان در دوره کرونا، برگزاری برنامه‌های متعدد انفرادی و مشترک با نهادهای علمی بوده که در این زمینه وبینارها و کارگاه‌های متعددی برای اعضای باشگاه و انجمن‌های علمی برگزار شد که شرکت در طرح سراسری توانمندسازی اعضای باشگاه و انجمن‌ها در قالب برنامه جامع توانمندسازی ۱۴۰۰ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان (یادواره سپهبد شهید قاسم سلیمانی-سردار دل‌ها) از این موارد بوده است.


وی درباره مصوبات طرح سراسری توانمندسازی عنوان کرد: این طرح در قالب «کارگاه‌های توانمندسازی»، «وبینارهای مرز دانش» و «بازدید مجازی» برنامه‌ریزی شد که مصوب سازمان مرکزی است و توسط باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی اجرا می‌شود. مطابق برنامه و جدول زمانی، نظارت و داوری کارگاه‌های توانمندسازی، وبینارهای مرز دانش و بازدید مجازی توسط رئیس باشگاه استان انجام خواهد شد.


فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی


رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی مطرح کرد: برگزاری کارگاه‌های کمک‌های اولیه، کاشت و داشت و برداشت زعفران به روش هواکشت(ایروپونیک)، شوینده‌ها و اصول و روش‌های تولید آن، تربیت اقتصادی، اتوکد مقدماتی، کارگاه کرسی آزاداندیشی، وبینار همیوپاتی و طب هالستیک، سرمازدگی باغات و راه‌های مقابله با آن، آموزش در دوران پساکرونا ضرورت تغییر در پارادایم، فرهنگ و معماری فرهنگ‌سازمانی، کارآفرینی با رویکرد تولید، آموزش مهارت‌های عزت‌نفس و خودباوری، مهارت افزایی خانواده در تعامل با فرزندان و ده‌ها ساعت وبینار در حیطه‌های مختلف تخصصی از دیگر فعالیت‌های این باشگاه است.


سلیمان‌پور عمران ادامه داد: حضور در برنامه هفتگی دوشنبه‌های وبیناری با سازمان مرکزی، برگزاری جلسات و شوراهای دوره در استان، ارتباط با خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و شبکه‌سازی و برقراری ارتباط در گروه‌های مجازی باشگاه و انجمن‌های علمی، شناسایی دانشجویان بااستعداد و پژوهشگر، اخذ حمایت‌های مادی و معنوی در راستای انجام برنامه‌های باشگاه و حمایت از اعضا و صدور گواهی‌ها شرکت در کارگاه‌ها برای اعضا از دیگر اقدامات باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی است.


وی بیان کرد: اکنون باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی، تدوین برنامه‌های پیشنهادی سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ را پیش رو دارد و با فرض حضوری شدن مراکز آموزش عالی، برنامه‌ریزی رویدادها، مسابقات و رقابت‌های علمی- دانشجویی از اولویت‌های باشگاه است تا پس از برگزاری برنامه‌های مجازی متعددی، بتواند فضای حضور و نشاط علمی را در واحدهای دانشگاهی فراهم کند. از برنامه‌های آینده باشگاه، برگزاری کارگاه‌های مهارتی و تخصصی به‌صورت حضوری و سخنرانی برای انجمن‌های ۱۱ گانه، ادامه اجرای طرح توانمندسازی سردار دل‌ها و برگزاری مسابقات سازه‌های ماکارونی و بتن در سطح منطقه‌ای خواهد بود.


رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان خراسان شمالی توضیح داد: برگزاری انتخابات انجمن‌های علمی را پس از حضوری شدن دانشگاه‌ها در دستور کار باشگاه استان داریم که در این راستا باشگاه پژوهشگران جوان در دوران کرونا سعی داشته که سهمی در انجام مسئولیت اجتماعی و شهروندی دانشگاهی برای جامعه داشته باشد.


سلیمان‌پور عمران یادآور شد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بخش مهمی از رسالت پرورش و تربیت استعدادهای کشور را عهده‌دار است و با تأکید بر اهمیت رشد و شکوفایی استعدادهای جوان کشور، شناسایی دانش‌آموزان، دانشجویان و دانش‌پژوهان جوان و مستعد، حمایت و تقویت و راهنمایی آنان به‌منظور ارتقای سطح دانش و بروز خلاقیت‌ها و نوآوری‌های آنان، دانشگاه آزاد اسلامی در قالب باشگاه پژوهشگران و نخبگان و جوان تلاش می‌کند تا تسهیلات و امکانات لازم را برای تشویق جوانان خلاق و کارآفرین و علاقه‌مند به دانش و پژوهش در چارچوب امکانات موجود فراهم کند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب