دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1400 - 12:34
ترابی‌زاده در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

فعالیت نوآورانه و کارآفرینی در ۹ مرکز تحقیقاتی پژوهشی

پیشگامی در راه‌اندازی نخستین مرکز تحقیقاتی مشترک با سازمان‌های بیرونیمسئول مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی گفت: اکنون ۹ مرکز تحقیقاتی پژوهشی این دانشگاه در عرصه تحقیقات نوآورانه و کارآفرین با حمایت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فعالیت می‌کنند.
کد خبر : 634872
زهره ترابی‌زاده



زهره ترابی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح فعالیت‌های مراکز تحقیقاتی/ پژوهشکده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی اظهار کرد: حوزه مراکز تحقیقاتی/ پژوهشکده این دانشگاه در یک سال گذشته به‌عنوان یکی از نهادهای مهم علمی توانست علاوه بر توسعه و ارتقای سطح برخی از مراکز تحقیقاتی موجود با راه‌اندازی دو مرکز تحقیقاتی و یک واحد پژوهشی مستقل در استان، زمینه مناسبی برای حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل جدید را فراهم کند و امروز ۹ مرکز تحقیقاتی پژوهشی در عرصه تحقیقات نوآورانه و کارآفرین ذیل معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و خراسان رضوی فعالیت می‌کنند.


وی افزود: حوزه مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با تکیه به فرصت‌ها و امکانات داخلی و در چارچوب سیاست‌های ارائه‌شده در سند نقشه جامع علمی کشور، برنامه عملیاتی پیش‌روی خود را از سال گذشته با رویکرد جذب سرمایه بیرون از دانشگاه و انجام پژوهش‌های نوآورانه و دانش‌بنیان برنامه‌ریزی کرده و در همین راستا مهر ۱۴۰۰ مجوز نهایی راه‌اندازی واحد پژوهشی مستقل با عنوان توان‌بخشی روباتیک و بیوفیدبک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد را اخذ کرد.




بیشتر بخوانید:


حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از تیم‌سازی در حوزه تحقیقات


مرکز شتاب‌دهنده تخصصی فناوری سلامت راه‌اندازی شد




مسئول مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی اضافه کرد: این هسته تاکنون موفق شده با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات شایسته‌ای در راستای همکاری با حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، مؤسسه نیماد، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و... که از طرح‌های فناورانه حوزه توان‌بخشی حرکتی-شناختی، حمایت‌های ویژه‌ای به عمل می‌آورند، انجام دهد.


ترابی‌زاده ادامه داد: یکی از اهداف بلندمدت این هسته پژوهشی در کنار اهداف فناورانه میان‌مدت و کوتاه‌مدت، ایجاد مرکز تحقیقات تخصصی در زمینه توان‌بخشی حرکتی- شناختی است که نه‌تنها می‌تواند تیم‌های تخصصی برای تولید فناوری‌های نوین در حوزه توان‌بخشی حرکت-شناختی ایجاد کند؛ بلکه فضای بالینی مناسبی را نیز فراهم آورد تا امکان ارائه خدمات کلینیکی برای بیماران دچار ضایعه نخاعی، پارکینسون و فلج مغزی را فراهم آورد. به این ترتیب برای نخستین‌بار در کشور، مرکز تحقیقاتی پژوهشی-بالینی نوین در حوزه توان‌بخشی عصبی، شکل خواهد گرفت به‌طوری‌که نه‌تنها در عرصه تولید فناوری‌های نوین؛ بلکه در عرصه ارائه خدمات بالینی نیز فعال باشد و زمینه‌های درآمدزایی مناسب را برای دانشگاه، فراهم آورد.


راه‌اندازی نخستین مرکز تحقیقاتی مشترک با سازمان‌های بیرونی


وی گفت: مطابق با برنامه‌ریزی انجام‌شده در سال ۱۴۰۰ و با توجه به اینکه امروزه یکی از مهم‌ترین رسالت‌های دانشگاه حل مسائل واقعی جامعه است، حوزه مراکز تحقیقاتی/پژوهشکده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی توانسته پیشرو در راه‌اندازی نخستین مرکز تحقیقاتی مشترک با سازمان‌های بیرونی در کشور باشد. این مرکز در نخستین سال فعالیت خود با به‌کارگیری از ظرفیت استادان، پژوهشگران برجسته دانشگاه موفق به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای کاربردی در راستای پیاده‌سازی و ساخت سامانه خودرویی پایش تجهیزات شبکه‌های برق شده که در هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۰ از آن رونمایی شد.


مسئول مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی مطرح کرد: از دیگر دستاوردهای حوزه مراکز تحقیقاتی واحد مشهد می‌توان ارتقای سطح بعضی از مراکز در سال ۱۴۰۰ را نام برد. با توجه به دستاوردهای علمی ارزشمند مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در زمینه تولید علم و کسب دانش فنی و با توجه به دارابودن زیرساخت‌های مناسب و حضور استادان برجسته این مجموعه در کشور در ارزیابی‌های مستمر توسط اداره کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۰ این مرکز موفق به کسب رتبه یک کشوری شد.


ترابی‌زاده مطرح کرد: مراکز تحقیقاتی/پژوهشکده استان خراسان رضوی در راستای رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار یک هزار گروه پژوهشی و یک هزار ایده در نظر دارد با اقدامات فناورانه و فراهم کردن ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های فناوری و نوآوری و با دارابودن استادان و پژوهشگران برجسته، محصولات و دستاوردهای علمی خود را در سطح ملی در معرض علاقه‌مندان و فناوران برجسته کشور قرار دهد تا فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری و انجام طرح‌های پژوهشی را در راستای تحقق اهداف کلان دانشگاه فراهم آورد.


وی توضیح داد: مأموریت اختصاصی هریک از مراکز تحقیقاتی در استان با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و قابلیت‌های آن، زمینه تحقق مأموریت‌های دانشگاه آزاد اسلامی را در قالب برنامه توسعه کوتاه‌مدت و میان‌مدت فراهم می‌کند. واحدهای پژوهشی استان خراسان رضوی با داشتن اعضای هیئت علمی توانمند، پژوهشگران متخصص و زیرساخت‌های مناسب با اجرای تحقیقات هدفمند و مبتنی بر نیاز جامعه و برگزاری وبینارهای آموزشی و کارگاه‌های تخصصی توانسته‌اند در اعتلای دانشگاه آزاد اسلامی نقش مؤثری ایفا کند.


مسئول مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی بیان کرد: مراکز تحقیقاتی/پژوهشکده استان خراسان رضوی به‌عنوان بازوان اصلی در انجام پژوهش‌های علمی، موجب پیشرفت‌های اقتصادی و تولید فناوری روز در راستای نیازهای کشور محسوب می‌شوند و بدون شک سهم عظیم در به ثمر رسیدن این مهم مرهون حمایت‌های ویژه و رهنمودهای ارزشمند معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بوده است.


ترابی‌زاده ابراز امیدواری کرد که با ارتقا و توسعه مراکز تحقیقاتی در استان خراسان رضوی گامی بزرگ در راستای اهداف بلند نسل سوم دانشگاه که هدایت فعالیت‌های پژوهشی به سمت اولویت‌های پژوهشی و فناوری کشور، انجام طرح‌های پژوهشی کلان و میان‌رشته‌ای مطابق با نیازهای جامعه و در نهایت تقویت جایگاه مراکز تحقیقاتی و درآمدزایی از طریق پژوهش‌های کاربردی است، برداشته شود.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب