دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1400 - 21:24

تاکید وزیر علوم بر اهتمام جدی رؤسای دانشگاه‌ها برای از سرگیری آموزش حضوری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس تأکیدات ریاست محترم جمهوری و مصوبه ستاد ملی کرونا، از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه‌ها یک تکلیف است و مسئولان وزارت علوم و رؤسای دانشگاه‌ها برای تحقق آن تلاش می‌کنند.
کد خبر : 634522
زلفی گل



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در جلسه روسای دانشگاه‌های کشور که با موضوع هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی برای از سرگیری آموزش حضوری دانشگاه‌ها به صورت حضوری و مجازی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد؛ اظهار کرد: هدف از تشکیل این نشست رایزنی با روسای دانشگاه‌ها و اخذ آخرین پیشنهادات و راهکارها برای اجرای شدن تاکید رئیس جمهور محترم در خصوص ازسرگیری آموزش حضوری در دانشگاه‌ها از آغاز نیم‌سال دوم تحصیلی است.


زلفی‌گل با اشاره به اینکه آموزش حضوری نسبت به آموزش مجازی دارای مزایای زیادی است و در میزان و اثربخشی یادگیری نیز تاثیر زیادی دارد، گفت: این اجماع در میان روسای دانشگاه‌ها و مسئولان آموزش عالی وجود دارد که ازسرگیری آموزش حضوری یک ضرورت و نیاز مبرم امروز است و نکته‌ای که الان مورد تاکید است تلاش و برنامه‌ریزی برای از سرگیری شکوهمند و موفق آموزش عالی است.


وزیر علوم با اشاره به اینکه رعایت پروتکل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا که به زودی بروزرسانی نیز می‌شود؛ یک ضرورت است و از سوی دیگر باید مباحث حقوقی حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها نیز مورد توجه روسای دانشگاه‌ها باشد.


تاکید برای اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها


زلفی‌گل با اشاره به اینکه اجرای اسناد بالادستی برای مسئولان آموزش عالی یک وظیفه و ماموریت اصلی است، گفت: در برنامه‌های خود تحقق سند دانشگاه اسلامی را پیگیری کنید و برای اجرایی شدن این سند در بین معاونت‌های مختلف دانشگاه‌ها تقسیم کار لازم صورت گیرد.


وی با اشاره به اینکه آموزش در نظام جمهوری اسلامی منحصر به مباحث علمی و پژوهشی نیست، تاکید کرد: باید مفاهیم فرهنگی، ارزشی و انقلابی نیز به دانشجویان آموزش داده شود و مباحثی مانند رعایت اخلاق، روحیه کار تیمی، نوع‌دوستی، رقابت سالم و مسئولیت‌پذیری نیز در کنار مباحث آموزشی مورد توجه قرار گیرد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برخی مزایای بومی‌گزینی در کاهش هزینه‌های فردی دانشجویان و هزینه‌های کشور گفت: باید این امکان وجود داشته باشد که دانشجویان در هر جایی از کشور که رشته مورد علاقه آنها وجود دارد بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند، چرا که این حضور دانشجویان از اقصانقاط کشور در یک دانشگاه موجب آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و افزایش سرمایه اجتماعی نظام و وحدت همدلی بیشتر در کشور می‌شود.


تسهیل شرایط میهمان بودن دانشجویان


وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در شرایط حاضر از روسای دانشگاه‌ها انتظار می‌رود شرایط میهمان بودن را برای دانشجویان تسهیل کنند و دانشجویان به‌راحتی بتوانند در شهر محل سکونت خود به ادامه تحصیل بپردازند که انجام این عمل هم منافع فردی و منافع ملی را در پی دارد و این منافع را هم راستا می‌کند.


استفاده از نیروهای جوان


زلفی گل اظهار داشت: در انتصاب افراد برای مدیریت‌های دانشگاهی به جوانگرایی توجه کافی بشود و از اعضای هیئت علمی جوان در مدیریت‌های میانی دانشگاه‌ها استفاده شود تا برای آینده کشور و نسل بعدی مدیریتی کشور کادرسازی لازم صورت گیرد.


توجه به فعالیت‌های فرهنگی


وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه‌ها نسبت به افزایش مشارکت دانشجویان در مباحث فرهنگی و اجتماعی اهتمام جدی داشته باشند و زمینه فعالیت و حضور دانشجویان را در کانون‌های فرهنگی و هنری، تشکل‌های اسلامی، انجمن‌های علمی، شوراهای صنفی و هیئت‌های مذهبی بر اساس علاقه دانشجویان فراهم کنند.


زلفی‌گل اظهار کرد: در شرایط حاضر، توجه بیشتر از گذشته به بخش مشاوره در دانشگاه‌ها ضروری است و باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم و از ظرفیت‌ها استفاده کنیم که امکان مشاوره به دانشجویان، محدود به مباحث تحصیلی نباشد و به مباحث شغلی، اجتماعی، فرهنگی و مسائلی از این قبیل را نیز شامل شود.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: روسای دانشگاه‌ها در انتصاب معاونان اداری مالی توجه داشته باشند که از افرادی در این مسئولیت‌ها استفاده کنند که به مباحث علمی، پژوهشی و فرهنگی اجتماعی آشنایی کافی داشته باشند، چرا که هر چقدر آشنایی معاون اداری مالی با مباحث پژوهشی و فرهنگی بیشتر باشد به درک آنها از فعالیت‌های این معاونت‌ها و اولویت حمایت از این معاونت‌ها در تخصیص بودجه ها کمک بیشتری می‌کند.


وی افزود: در راستای حمایت جدی از توسعه بخش پژوهش و فرهنگ و فناوری در دانشگاه‌ها در تلاش هستیم که از سال‌های آتی بتوانیم ردیف بودجه مستقل برای حوزه های فرهنگ فناوری و پژوهشی در دانشگاه‌ها تعیین کنیم تا بودجه این بخش‌ها، صرفاً در بخش‌های مربوط به آنها مورد استفاده قرار بگیرد.


لزوم بازنگری در آیین نامه‌ها مدیریت دانشگاه‌ها


وی با اشاره به اینکه بازبینی و بازنگری آیین نامه‌ها در حوزه‌های فرهنگ پژوهش و فناوری توسط معاونان وزیر در این حوزه‌ها در حال انجام است، گفت: مباحثی نظیر توجه به ایفای مسئولیت اجتماعی، میزان مشارکت در امور خیریه، میزان مشارکت در بخش ارتباط با جامعه و مباحثی از این قبیل در دست تدوین است و به زودی این آیین نامه‌ها به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود که در هیئت امنای دانشگاه‌ها متناسب با شرایط هر دانشگاه آیین‌نامه‌های جدید جنبه اجرایی پیدا کند.


وزیر علوم تاکید کرد: باید آیین‌نامه‌ها در دانشگاه‌ها به گونه‌ای تدوین شود که به مرجعیت‌سازی فردی و ملی کمک کند به نوعی که اساتید ممتاز ما، مجلات پژوهشی معتبر و گروه‌های آموزشی ممتاز دانشگاه‌ها در سطح دنیا شناسانده شوند و دانشجویان از سراسر دنیا برای انجام فعالیت علمی با یک استاد یا حضور در یک دانشگاه ترغیب و تشویق شوند.


زلفی گل با اشاره به اهتمام جدی وزارت علوم به مباحث فناوری و نوآوری گفت: آیین نامه مدیریت دانشگاه‌ها در وزارت علوم در حال بازبینی است که برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد. بر اساس آیین‌نامه جدید، باید روسای دانشگاه‌ها در شوراهای پارک‌های علم فناوری حضور داشته باشند و از طرفی روسای پارک‌های علم و فناوری نیز در شورای دانشگاه، هیئت ممیزه و هیئت امنای دانشگاه حضور داشته باشند.


تاکید بر بهره‌مندی از نظرات کارشناسی‌شده یاوران علمی و استفاده از آنان در شوراهای دانشگاه‌ها


وزیر علوم تاکید کرد: با توجه به اینکه تمام افراد شاغل و فعال در دانشگاه‌ها در تمام مشاغل و رده‌ها نقش تربیتی و فرهنگی دارند و در پیشبرد برنامه دانشگاه موثر هستند گفت: با توجه به اینکه تمام افراد شاغل و فعال در دانشگاه‌ها از نگهبان و نیروی زحمت‌کش بخش خدمات تا بالاترین سطوح نقش تربیتی و فرهنگی داشته و در پیشبرد برنامه دانشگاه موثر هستند، باید نماینده‌ای از کارکنان و یاوران علمی در شوراهایی مانند شورای فرهنگی دانشگاه‌ها و شورای اداری دانشگاه حضور داشته باشند و صدای آنان شنیده شود.


وزیر علوم افزود: یکی از مباحثی که می‌تواند در پیشبرد برنامه‌های علمی پژوهشی دانشگاه‌ها موثر باشد اداره بخش معاونت اداری مالی به شکل شورایی است؛ به نحوی که شورایی متشکل از رئیس دانشگاه و مدیران بخش اداری مالی در این شورا حضور داشته باشند و با توجه به اولویت‌های دانشگاه از نظر علمی پژوهشی پرداخت‌های لازم صورت گیرد.


وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه در جلسه امروز شاهد اجماع روسای دانشگاه‌ها در ضرورت از سرگیری آموزش حضوری بودیم گفت: مدیران ستاد وزارت و روسای دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند از سرگیری آموزش حضوری با کمترین مشکلات برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی عملیاتی شود.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
M
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
۰
با عرض سلام ، لطفا در واحد دانشگاهی تنکابن از استاد فرهیخته انقلابی با سوابق درخشان بعنوان رئیس استفاده فرمایید ،
قالیشویی ادیب