دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 دی 1400 - 16:14

نادیده گرفتن دانشگاه‌ها در کاهش اثرات مخرب سموم شیمیایی

برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران درحالی حواس‌ها را به این مقوله جمع کرد که ضرر مالی هنگفتی را متوجه کشاورزان و درمجموع کشور خواهد کرد.
کد خبر : 634466
963






به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پیکره‌ کم‌جان صنعت کشاورزی بعد از ماجرای برگشت خوردن میوه‌های صادراتی به‌خاطر وجود سموم با ماندگاری بالا و فلزات سنگین ضربه‌ای دیگر خورد. پیش از این واردات بذر صیفی‌جات و سبزیجات ضرر زیادی را به این صنعت تحمیل کرده و در طرف دیگر ماجرا واردات سموم بی‌کیفیت از کشورهای دیگر هم وضعیت را وخیم‌تر کرده بود. نکته قابل‌توجه اینجاست که کشاورزان نیز در استفاده از سموم کم‌کاری نمی‌کنند و هر مقدار سمی را که بخواهند، بدون مشاوره گرفتن از کارشناس این حوزه خریداری و هرطور که صلاح بدانند از آن استفاده می‌کنند و همین مولفه باعث شده طی هفته‌های اخیر برخی از محصولات کشاورزی ما راه صادرات را نصفه طی کرده و از گمرک‌های کشور به داخل برگشت بخورند. نکته تاسف‌بار درباره مشکلات موجود در حوزه کشاورزی این است درحالی کشاورزان بدون آگاهی از سموم استفاده می‌کنند که فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با حوزه کشاورزی فرصتی برای ارائه راهکارهای علمی و عملی ندارند. متاسفانه متولیان این حوزه درحالی مجالی به ورود دانشگاه‌ها نمی‌دهند که تولیدات این حوزه ارتباط مستقیم با جان و سلامتی مردم داشته و می‌تواند شرایط را برای نظام سلامت آن‌هم در وضعیت امروز وخیم‌تر کند.


با نگاهی به کشاورزی پیشرفته در کشورهای دنیا به‌طور قطع می‌توان گفت تنها راه نجات این حوزه، همکاری علم و صنعت کشاورزی است، به‌طوری‌که مدنظر قرار دادن تنها یک نمونه از دستاوردهای علمی می‌تواند نشان‌دهنده نقش پررنگ مراکز آکادمیک در رفع چالش‌ها باشد. به‌طور مثال دانشجویان صنعت کشاورزی دستگاهی اختراع کرده‌اند که می‌تواند فرکانسی را در فضا پخش ‌کند که به‌وسیله آن موش‌های درون انبارهای میوه فرار می‌کنند. قطعا تولید انبوه همین یک نمونه که نیازمند حمایت‌های همه‌جانبه دستگاه‌های متولی این حوزه است، وضعیت را در بسیاری از استان‌های کشور تغییر خواهد داد. البته این تنها دستاوردی نیست که می‌تواند موازنه قدرت را به نفع کشاورز تغییر دهد، بلکه تولید سموم بیولوژیکی که امروزه یکی از آسان‌ترین کارها برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی است، نه‌تنها راه را برای صادرات بدون دغدغه محصولات باز می‌کند، بلکه خیال مصرف‌کننده داخلی را هم راحت خواهد کرد.


برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران درحالی حواس‌ها را به این مقوله جمع کرد که ضرر مالی هنگفتی را متوجه کشاورزان و درمجموع کشور خواهد کرد. برای درک بهتر رقم بالای ارزآوری برای کشور ازطریق صادرات محصولات کشاورزی می‌توان تنها یکی از محصولات را مدنظر قرار دارد، به‌طوری‌که تنها در 5 ماه نخست امسال بیش از 136 هزار و 436 تن گوجه‌فرنگی به کشورهای مختلف دنیا صادر شده است،‌ یعنی رقمی بالغ‌بر 35 میلیون و 128 هزار دلار که به پول خودمان رقمی معادل ۱۱۴ میلیارد و ۱۹۸ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۲۳۷ تومان می‌شود. طبیعی است اگر اهتمام ویژه‌تری در این حوزه وجود داشته باشد، نه‌تنها می‌توان این مهم را به یکی از بازوهای اصلی ارزآوری در کشور تبدیل کرد، بلکه زمینه رونق کشاورزی در داخل هم به‌مراتب بیشتر از گذشته فراهم خواهد شد.





منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب