دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

برخورد با مشترکان پرمصرف با تعرفه‌گذاری پلکانی

سنگدوینی گفت: در اصلاح قبوض برق حتماً از تعرفه‌گذاری پلکانی برای پرمصرف‌ها استفاده شود تا مشترکان خوش مصرف و در الگوی بهینه مصرف آسیب نبینند و با همان هزینه قبلی یارانه را پرداخت کنند، هدف اصلی این طرح این است که با مشترکان پرمصرف برخورد شود.
کد خبر : 634120
برق

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اهمیت و نقش برق در زندگی روزمره بر کسی پوشیده نیست و پس از چندین سال که شبکه برق در پایداری خدمات‌رسانی می‌کرد در سال‌های اخیر به دلیل ناترازی تولید قطعی برق در فصل تابستان به‌کرات پیش آمده است، اما این مشکلات به همین جا محدود نخواهد شد با توجه به کاهش بارندگی و احتمال از مدار خارج شدن نیروگاه‌های برقابی سال آینده در خصوص تامین برق شرایط سختی را پیش رو داریم، ‌ در بحث تامین برق در کوتاه مدت نمی‌توان چندان به افزایش ظرفیت امیدوار بود بنابراین دولت با اقداماتی به دنبال مدیریت مصرف است، یکی از این راهکارها استفاده از ظرفیت اهرم تعرفه‌ای است که می‌تواند در مدیریت مصرف برق تاثیر گذار باشد.


رمضان علی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با آنا اظهار کرد: در تابستان گذشته گرمای بیش‌ازحد بود به‌طوری‌که اصلاً پیش‌بینی نمی‌شد، میزان مصرف بالا رفت. از طرفی، تجهیزات و لوازم مصرفی ما نیز به لحاظ مصرف بهینه نیستند و به همین دلیل انرژی زیادی را صرف می‌کنند که مشکلاتی را به بار می‌آورد. ما باید به سمتی برویم که بازدهی تجهیزات مصرفی را بالا ببریم. دولت نیز بخش خصوصی را رها کرده بود و از این بابت هم مشکلاتی بروز کرد اما استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای مقابله با مشکلات در زمینهٔ انرژی اهمیت زیادی دارد. ما باید به سمتی برویم که از سیکل ترکیبی استفاده کنیم و چون در حال حاضر نیروگاه‌های ما با سیکل ترکیبی کار نمی‌کنند، بازدهی‌شان پایین است. باید در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام شود تا در راستای رفع مشکلات گام برداریم


وی افزود: طی سال‌های گذشته بخش خصوصی به حوزهٔ صادرات برق وارد شد. اما دولت در این زمینه منصفانه با آن‌ها رفتار نکرد و پرداختی‌هایشان به‌موقع انجام نشد. دولت باید بعد از کسر کارمزد، پرداختی آن‌ها را انجام می‌داد که این کار صورت نگرفت و نتوانستیم از پتانسیل بخش خصوصی به‌خوبی بهره ببریم.


سنگدوینی گفت: شبکه‌های فرسوده نیز یکی دیگر از مشکلات ما در زمینهٔ انرژی است. باید در این بخش نیز با کارهای کارشناسی پیش برویم. استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هم باید در دستور کار قرار بگیرد. تقریباً ما در کشورمان ۳۰۰ روز نور خورشید داریم که از این پتانسیل به‌خوبی استفاده نکرده‌ایم. در سیستان و بلوچستان از انرژی باد که به‌وفور در دسترس است، بهره نبرده‌ایم. همهٔ این‌ها باید در سایهٔ برنامه‌ریزی‌های دقیق حل‌وفصل شود. وزیر نیروی در جلسه‌ای که در کمیسیون انرژی در زمان رأی اعتماد ایشان داشتیم، قول داد که ۴۰ هزار مگاوات برق به چرخهٔ تولید کشور اضافه کنند. این افزایش تولید باید از طریق سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌ها، بخش فرسوده و انرژی‌های تجدیدپذیر حاصل شود که وزیر نیرو این قول مساعد را داده‌ که با استفاده از راهکارهای متنوع و کوتاه‌مدت در سال آینده با مشکل خاموشی مواجه نشویم.


برخورد با مشترکان پرمصرف با تعرفه گذاری پلکانی



عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی‌ها به سمتی برود که قبوض مردم اصلاح شود. مثلاً امسال در استان گلستان در فصل گرما میزان مصرف بسیار بالا رفت، اما قبوض مشترکان میانی ۶۰ الی ۷۰ درصد افزایش یافت و قبوض مشترکانی که مصرف بالایی داشتند، حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد بالا رفت. این مسائل باید به‌طور اساسی رفع شود. افرادی که پرمصرف هستند، بیشترین یارانه انرژی را دریافت و کمترین هزینه را پرداخت می‌کنند. موردی که اهمیت دارد این است که در اصلاح قبوض برق حتماً از تعرفه‌گذاری پلکانی برای پرمصرف‌ها استفاده شود تا مشترکان خوش مصرف و در الگوی بهینه مصرف آسیب نبینند و با همان هزینه قبلی یارانه را پرداخت کنند و هدف اصلی این طرح این است که با مشترکان پرمصرف برخورد شود.




بیشتر بخوانید:


پرمصرف‌ها فقط ۵۰ درصد هزینه برق را پرداخت می‌کنند/یارانه‌ای که به جیب ثروتمندان می‌رود


تعرفه گذاری پلکانی گام مؤثر برای مدیریت پرمصرف‌ها




وی بیان کرد: به‌وسیلهٔ راهکار تعرفه‌گذاری پلکانی مؤثر پرمصرف‌ها که در بالا اشاره شد می‌توانیم به مازاد در حوزهٔ انرژی برسیم و بعد می‌توانیم صادرات به سایر کشورها را در دستور کار قرار دهیم؛ بنابراین اجرای تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها، علاوه بر اصلاح الگوی مصرف و عادلانه کردن یارانه انرژی، منابع ارزی جدیدی را در اختیار دولت قرار می‌دهد.


سنگدوینی اظهار کرد: کارهای عملی در راستای حل مشکلات انرژی به اجرا گذاشته نشده است، مثلاً ما از سال ۸۹ هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کردیم. اما به بخش تولید وسایل گرمایشی و سرمایشی، مشوق نداده‌ایم که وسایل بهینه‌تری به لحاظ مصرف تولید کنند. یا آن‌ها را ترغیب نکرده‌ایم وسایلی تولید کنند که بازدهی بیشتری داشته باشند. این‌ها نقصان‌هایی هستند که باید رفع کنیم. ما بازار خوبی در منطقه داریم که می‌توانیم از آن‌ها بهره ببریم و انرژی به آن‌ها صادر کنیم، اما اول باید مشکلات کشور را رفع و نیازهای داخلی را برطرف کنیم. مثلاً ما امسال احتمالاً آن‌طور که وزیر نیرو و معاونینش اعلام کرده‌اند با کمبود گاز روبرو هستیم، پس بحث صادرات برق در حال حاضر منتفی است اما در برنامه‌ریزی بلند مدت می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب