دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
راسخ در گفت‌وگو با آنا:

نیازسنجی، تحقیقات کاربردی و برقراری ارتباط مؤثر، اولویت پژوهشگاه علوم ورزشی است

مدیر امور پژوهشی و تحقیقات کاربردی پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تکیه بر نیازسنجی روز جامعه، انجام تحقیقات کاربردی و برقراری ارتباط مؤثر با سازمان‌های ورزشی از جمله اولویت‌های پژوهشگاه علوم ورزشی است.
کد خبر : 633670
نازنین راسخ



نازنین راسخ، مدیر امور پژوهشی و تحقیقات کاربردی پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به سرمایه‌گذاری و فعالیت های این پژوهشگاه در سال جاری و سال آینده، گفت: تکیه بر نیازسنجی روز جامعه ، انجام تحقیقات کاربردی و برقراری ارتباط مؤثر با سازمان‌های ورزشی از جمله اولویت‌های پژوهشگاه علوم ورزشی است.


وی افزود:اولویت‌های پژوهشی اعلام شده در سایت پژوهشگاه مبتنی بر نیازسنجی انجام شده از سازمان‌های ورزشی است که در اختیار محققان از سراسر ایران قرار می‌گیرد تا بتوانند اولویت‌های تحقیقاتی را شناسایی و مورد پژوهش قرار دهند.


مدیر امور پژوهشی و تحقیقات کاربردی پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت بدنی با بیان اینکه این پژوهشگاه با اجرای طرح( ۳۱ طرح ۳۱ استان)، اقدام به انجام طرح‌های کاربردی و نیاز محور دارد، عنوان کرد: این طرح با مشارکت یک دانشگاه و یک دستگاه اجرایی در هر استان مبتنی بر نیازهای آن استان انجام می‌شود و این تحقیقات در قالب پایان‌نامه و رساله با حمایت سازمان‌های مذکور منتشر می‌شود.


وی در خصوص نتایج اجرایی شدن طرح( ۳۱ طرح ۳۱ استان)، افزود: این یک طرح در سطح ملی است و در اختیار سازمان‌های مختلف قرار گرفت و هم اکنون تعدادی از سازمان‌ها ضمن برقراری ارتباط با دستگاه اجرایی مرتبط‌شان، توانسته‌اند نیازهای مورد نظرشان را در قالب پایان‌نامه یا رساله دانشجویی به پژوهشگاه ارسال کنند.


نازنین راسخ در پاسخ به اینکه چه سازمان‌هایی مشخصاً در این طرح مشارکت داشته‌اند؟، گفت: علاوه بر اطلاع‌رسانی از جانب وزارت ورزش و جوانان، دانشکده‌ها و ادارات ورزش و جوانان استان‌ها بیشتر پیش قدم شده و اعلام مشارکت داشته‌اند.


مدیر امور پژوهشی و تحقیقات کاربردی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به اینکه در گام دوم، مرکز فناوری و نوآوری‌های ورزشی این پژوهشگاه را مورد توجه قرار داده و سعی داریم در علوم ورزشی به نوآوری برسیم، افزود: حمایت از استارتاپ‌های ورزشی، طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه ورزشی از جمله فعالیت‌های مرکز فناوری و نوآوری‌های ورزشی این پژوهشگاه است.


راسخ در این خصوص با اشاره به دستگاه توپ‌پرت‌کن در راستای افزایش مهارت دروازه‌بانان فوتبال، گفت: این دستگاه پس از رسیدن به مرحله تولید، به باشگاه‌های مختلف معرفی شد و به عنوان مثال: باشگاه سپاهان با بستن قراردادی نسبت به خرید آن اقدام کرد.


وی در ادامه گفت : اطلاعات تکمیلی در مورد این دستگاه را جهت استفاده علاقه‌مندان، در سایت پژوهشگاه قرار داده‌ایم.


این مقام مسئول با تأکید بر اینکه چاپ نشریات علمی پژوهشی از عمده فعالیت‌های این پژوهشگاه است، اظهار کرد: این نشریات به صورت آنلاین، نتایج تحقیقات اساتید و دانشجویان و مقالات تخصصی از سراسر کشور را جهت استفاده محققان و عموم مردم چاپ و منعکس می کند.


مدیر امور پژوهشی و تحقیقات کاربردی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در پاسخ به سؤالی مبنی بر شیوع کرونا و تأثیر آن بر فعالیت‌های این مرکز، گفت: شیوع پاندمی کرونا ظرفیت‌های جدیدی به روی همگان باز کرد به گونه‌ای که این مرکز سالانه تعدادی از همایش‌های بین‌المللی را با شرایط دشوار دعوت از اساتید خارج از کشور برگزار می‌کرد ولی با شیوع این بیماری، این همایش‌ها در این دو ساله به صورت مجازی و با دعوت از اساتید و مهمانان خارجی به راحتی و هزینه بسیار پایین برگزار شد که نتایج ارزنده‌ای هم دریافت کردیم.


راسخ در مورد نتایج مثبت برگزاری مجازی این همایش‌ها افزود: توانستیم فیلم‌های سخنرانی اساتید خارجی را به صورت ترجمه شده و با کیفیت خوب از قبل برگزاری همایش دریافت کرده و در زمان برگزاری همایش این اساتید به صورت آنلاین حضور داشته و پاسخگوی سؤالات دانشجویان و صاحبنظران داخلی بودند.


این مقام مسئول با اشاره به آثار مثبت برگزاری جلسات مجازی گروه‌های پژوهشی، اظهار کرد: برگزاری مجازی این جلسات باعث جذب بسیاری از اعضای جدید گروه‌های پژوهشی از سراسر کشور شد.


مدیر امور پژوهشی و تحقیقات کاربردی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در پاسخ سؤالی مبنی بر میزان همکاری دانشگاه‌های کشور با این مرکز، عنوان کرد: در زمان برگزاری دوازهمین همایش بین‌المللی علوم ورزشی، تمامی پنل‌های مربوطه را به دانشکده‌های تربیت بدنی سراسر کشور واگذار کردیم از جمله دانشکده‌های تربیت بدنی فردوسی مشهد، شیراز، اصفهان، ارومیه و ... که به خوبی توانستند این پنل‌ها را اجرایی کنند.


وی در پایان با اشاره به پایه‌ریزی طرح‌های فوق در سال جدید، گفت: با توجه به اینکه پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تنها مرکز علمی ورزش در کشور است، هم‌اکنون در حال پایش و ارزیابی نتایج این طرح‌ها هستیم تا بتوانیم بهترین خدمات را به جامعه ورزشی کشور داشته باشیم.


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب