دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

اما و اگرهای انتخابات فدراسیون تکواندو/ ریاست ساعی ابطال می‌شود؟

در حالی هادی ساعی، پرافتخارترین المپین کشورمان به ریاست فدراسیون تکواندو انتخاب شد که شک و شبهه در رأی‌گیری این مجمع باعث شده تا صحبت از ابطال انتخابات به میان بیاید.
کد خبر : 633595
مجمع تکواندو

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، مجمع انتخابات فدراسیون تکواندو پنجم دی‌ماه برگزار شد و هادی ساعی، قهرمان پرافتخار کشورمان برای چهار سال به ریاست این فدراسیون انتخاب شد و دوران ۲۱ ساله پولادگر در این فدراسیون به پایان رسید. نتایجی که تکواندوی ایران در دو المپیک گذشته کسب کرده چیزی شبیه فاجعه بود و خیلی از اهالی تکواندو کسب این نتایج ضعیف را به مدیریت ساکن پولادگر ربط می‌دانند که برخلاف گذشته نتوانست تحولی در این رشته ورزشی ایجاد کند و نتیجه آن هم کسب نتایج ضعیف در المپیک ریو و توکیو بود. حاصل کار ملی‌پوشان تکواندو تنها تک مدال برنز کیمیا علیزاده بود که پس از المپیک ریو هم راهی آلمان شد تا مابقی عمر ورزشی خود را در آن کشور سپری کند. علیزاده در المپیک توکیو هم زیر پرچم IOC به میدان رفت.


با این حال مدیریت پولادگر در سال‌های اخیر مورد انتقاد اهالی تکواندو قرار گرفته بود و آن‌ها معتقد بودند برای اینکه تکواندو دوباره به روزهای اوج خود برگردد، باید تفکر در رأس کار تغییر کند. اتفاقی که در مجمع انتخابات فدراسیون تکواندو رخ داد و با وجود اینکه همه نگاه‌ها به سمت پولادگر بود، اما این بار قرعه نام به هادی ساعی افتاد و اعضای مجمع به پرافتخارترین قهرمان تکواندو ایران رأی مثبت دادند. البته پیش از برگزار مجمع بحث حضور پولادگر در معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان به گوش می‌رسید. پس از اینکه مهدی علی‌نژاد ۲۰ آذرماه از معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان استعفا داد، گزینه‌های زیادی برای این معاونت مطرح شد که محتمل‌ترین آن‌ها پولادگر بود. البته در یک مقطع اعلام شد نام پولادگر از لیست معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان خارج شده و حتی شنیده می‌شد او در یکی از جلسات عنوان کرده که حضور در فدراسیون تکواندو را به معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان ترجیح می‌دهد.


با این حال مجمع این فدراسیون المپیکی هفته گذشته در شرایطی برگزار شد که رقابت اصلی بین هادی ساعی و محمد پولادگر بود. در این مجمع ۵۷ نفر حضور داشتند و هادی ساعی با کسب ۲۹ رأی از ۵۶ رأی مأخوذه برای ریاست این فدراسیون به مدت چهار سال انتخاب شد. پس از برگزاری انتخابات و پیروزی هادی ساعی، پولادگر درخواست بازشماری آرا را داد که برای دومین مرتبه ساعی در شمارش آرا پیروز و به‌عنوان رئیس فدراسیون تکواندو انتخاب شد. در نهایت پولادگر هم طلب حلالیت کرد و برای ساعی آرزوی موفقیت کرد. ساعی هم که معتقد بود تمام اتفاقات خوب تکواندو در زمان پولادگر اتفاق افتاده از رئیس سابق تکواندو خواست که در کنار او باشد تا از تجربیاتش استفاده کند.


اما و اگرهای انتخابات فدراسیون تکواندو/ ریاست ساعی ابطال می‌شود؟


انتخابات فدراسیون تکواندو ابطال می‌شود؟


پس از برگزاری انتخابات یکی از موضوعات مهمی که مطرح شد؛ تعداد اعضای حاضر در مجمع و میزان رأیی که ساعی کسب کرده بود. این مجمع به ریاست بنیامین شکوه‌فر، معاون امور حقوقی، مجلس و استان‌های وزارت ورزش و جوانان برگزار شد که البته او در رأی‌گیری شرکت نکرد و دلیل آن را هم این طور اعلام کرد: «از آنجا که وزارت ورزش نگاه بی‌طرف به انتخابات فدراسیون‌ها دارد از دادن رأی خودداری می‌کنم. بنابراین تعداد اعضای مجمع ۵۶ نفر هستند.»


و به این ترتیب ۵۶ نفر در رأی‌گیری حضور داشتند. محمد پولادگر در این مجمع ۲۷ رأی کسب کرد و هادی ساعی هم با ۲۹ رأی پیروز انتخابات لقب گرفت. اما گفته می‌شود چون ۵۶ نفر در رأی‌گیری شرکت کرده‌اند؛ نصف به‌ علاوه یک ۲۹ رأی می‌شود که هادی ساعی آن را کسب کرده است. اما در مجمع ۵۷ نفر حضور داشتند و معاون وزیر از رأی دادن انصراف داده که درواقع همان رأی ممتنع است. در این صورت نصف عدد ۵۷ می‌شود ۲۸.۵ و نصف به‌ علاوه یک ۲۹.۵ رای می‌شود. در واقع در مجمع فدراسیون تکواندو ۵۷ نفر حاضر بودند و رئیس جدید باید ۲۹.۵ و درواقع ۳۰ رأی می‌آورد؛ از این رو، برخی معتقدند هادی ساعی باید ۳۰ رأی کسب می‌کرد. البته برخی معتقدند این عدد باید به سمت بالا رند شود و عده‌ای دیگر هم معتقدند این عدد باید به سمت پایین گرد شود اما با توجه به آیین‌نامه جدید برگزاری مجامع انتخابات فدراسیون‌های ورزشی، انتخاب هادی ساعی با این تعداد رأی دارای شک و شبهه است. چرا که طبق اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی، فردی به‌عنوان رئیس انتخاب می‌شود که بتواند اکثریت مطلق رأی را به دست آورد و اکثریت مطلق هم این‌طور تعریف شده است: «نصف به اضافه یک رأی از تعداد کل اعضای حاضر در مجمع.» با این حساب از ۵۷ نفر اعضای حاضر در مجمع فدراسیون تکواندو، فردی باید رئیس شود که حداقل ۲۹/۵ رأی بیاورد که با توجه به اینکه «نیم» برای انسان معنا پیدا نمی‌کند، باید یک رأی بیشتر از ۲۹، یعنی ۳۰ رأی بیاورد اما هادی ساعی ۲۹ رأی آورده است.


اما و اگرهای انتخابات فدراسیون تکواندو/ ریاست ساعی ابطال می‌شود؟


مشابه این اتفاق هم در انتخابات فدراسیون اتومبیلرانی رخ داد که در آن مجمع، کار به دور دوم کشیده شد، اما در تکواندو این اتفاق رخ نداد و شاید این موضوع هم به عدم آشنایی معاون وزیر با اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی بوده است وگرنه انتخابات فدراسیون تکواندو هم با این شبهه باید به دور دوم کشیده می‌شد.


البته در فدراسیون وزنه‌برداری اتفاقی شبیه به مجمع تکواندو رخ داد؛ در آن مجمع رقابت اصلی بین علی مرادی و سجاد انوشیروانی بود که علی مرادی به‌عنوان پیروز انتخابات به عنوان رئیس برای چهار سال انتخاب شد، اما در آن زمان علی مرادی نیم رأی که در واقع همان یک رأی است را کم آورد و انوشیروانی که اصلی‌ترین رقیب او در انتخابات بود؛ به این موضوع اعتراض کرد و پس از شکایت پیگیر این موضوع بود. بدون شک اگر علی مرادی با حکم بازنشستگی روبه‌رو نمی‌شد؛ این شکایت به سرانجام می‌رسید و انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری هم به خاطر این موضوع ابطال می‌شد! حالا باید منتظر بمانیم آیا انتخابات فدراسیون تکواندو هم ابطال می‌شود یا خیر!




بیشتر بخوانید؛


واکنش ساعی به انتخابات فدراسیون تکواندو؛ ابهام وجود دارد شکایت کنند


اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون تکواندو مشخص شدند


از همه حلالیت می‌طلبم/ گاهی اوقات افراد به‌خاطر منافع شخصی خودزنی می‌کنند


همه اتفاقات خوب تکواندو در زمان پولادگر رخ داد/ اگر بتوانیم از مهماندوست استفاده خواهیم کرد


قهرمان المپیک رئیس فدراسیون تکواندو شد/ رأی مثبت اعضای مجمع به هادی ساعی




البته کلهر، معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در مورد ابطال انتخابات فدراسیون تکواندو گفته است: «اساسنامه به‌صراحت اعلام کرده که حدنصاب براساس حاضران خواهد بود؛ فارغ از اینکه افراد رأی می‌دهند یا نمی‌دهند و یا به چه کسی رأی می‌دهند. ملاک انتخاب تعداد حاضران است. درخصوص اینکه نیم رأی را باید به سمت بالا گرد کنند یا به پایین، محل اختلاف است و بخش حقوقی قرار است نظر خودش را اعلام کند. نتیجه نهایی را وزارت ورزش به صورت رسمی اعلام خواهد کرد. موضوعی که مشخص است تعداد حاضران معیار قرار می‌گیرد، اما این را که نصف رأی را به سمت بالا یا پایین گرد می‌کنند، بخش حقوقی باید جمع‌بندی کند.»


هادی ساعی هم البته پس از شائبه ابطال انتخابات فدراسیون تکواندو گفته است: «تاکنون کسی شکایتی برای این موضوع نداشته است. اگر کسی هم شکایت کند حق مسلم اوست. باید حقوق‌دان‌ها در این خصوص نظر بدهند.» به هر حال باید دید بخش حقوقی وزارت ورزش و جوانان به این ابهامات چطور پاسخ می‌دهد و آیا باید منتظر ابطال انتخابات فدراسیون تکواندو باشیم یا خیر.


حکم معاونت قهرمانی به پولادگر پیشکش شد!؟


با توجه به شبهاتی که در انتخابات فدراسیون تکواندو به وجود آمد به نظر می‌رسید که پولادگر قبل از مجمع انتخابات فدراسیون تکواندو، قول حضور در معاونت قهرمانی خود را دریافت کرده بود که به‌راحتی از این شبهات گذشت. به هر حال او از سال ۷۹ ریاست فدراسیون تکواندو را برعهده داشت و با توجه به اینکه قبل از برگزاری مجمع، به‌عنوان نایب‌رئیس اتحادیه تکواندو آسیا هم ابقا شده بود به‌راحتی مجوز حضور در انتخابات را هم داشت. با این حال در این انتخابات شکست خورد و سه روز بعد هم پست معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان را برعهده گرفت.


اما و اگرهای انتخابات فدراسیون تکواندو/ ریاست ساعی ابطال می‌شود؟


پولادگر در دورانی که در فدراسیون تکواندو حضور داشت، به‌خصوص در سال‌های پایانی به‌شدت از سوی اهالی تکواندو مورد انتقاد قرار می‌گرفت؛ چرا که خانواده تکواندو معتقد بودند او فضا را بسته نگه داشته و پیشکسوتان و قهرمانان این رشته ورزشی بیرون از گود هستند؛ با این شرایط این نگرانی وجود دارد که آیا پولادگر همان رویه را ادامه می‌دهد یا خیر. به هر حال پست معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان یکی از پست‌های کلیدی این وزارتخانه است که با ۵۲ فدراسیون ورزشی در ارتباط است و فردی که عهده‌دار آن است، باید اهل مصالحه و انعطاف باشد؛ در غیر این صورت شرایط سخت خواهد شد. البته شنیده می‌شود انتخاب او چندان باب میل وزیر ورزش و جوانان هم نبوده اما همچون انتخاب‌های پیشین آقای وزیر که به نظر می‌رسد به او تحمیل شده‌ است، انتخاب پولادگر هم شامل آن می‌شود. با این حال هم در فدراسیون تکواندو و هم در معاونت قهرمانی و توسعه وزارت ورزش و جوانان فصل جدیدی آغاز شده و در صورتی که بخش حقوقی وزارت ورزش و جوانان به شبهات پایان دهد، باید دید چه اتفاقاتی در فدراسیون و معاونت قهرمانی با حضور اهالی تکواندو رقم می‌خورد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب