زیروکلاینت بهترین گزینه برای مجازی سازی دسکتاپ virtual desktop infrastructure
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، VDI مخفف Virtual Desktop Infrastructure است که هدف آن مجازیسازی دسکتاپ و زیر ساخت دسکتاپ مجازی است. در این روش دستکتاپها در سرور متمرکز ایجاده شدهاند و کابران با درخواست میتوانند آن را در اختیار داشته باشند. از جمله بهترین مزایای VDI به عدم وجود محدودیتهای زمانی و مکانی در ارتباط برقرار گرفتن با محل کارشان اشاره کرد و نکته حائز اهمیت این است که میتوان این کار را با هر دستگاهی انجام داد.
راهاندازی دسکتاپ مجازی از جمله عملیاتی است که امروزه با توجه به پیشرفت فناوری و تکنولوژی و فراهم شدن بستر آنلاین برای تمامی فعالیتها، از محبوبیت بالایی برخوردار است. راهاندازی دسکتاپ مجازی VDI در این زمینه برای کاهش هزینهها، گزینهای بسیار مناسب است. زیرو کلاینت یکی از همین بهترین روشها است که ما تصمیم داریم در این نوشتار تمامی اطلاعات مربوط به آن را در اختیار شما بگذاریم. پس در ادامه با ما باشید تا با زیرو کلاینت بهعنوان بهترین گزینه در مجازیسازی دسکتاپ، آشنا شوید.
مجازیسازی دسکتاپ چیست؟
پیش از این که به زیروکلاینت بهعنوان یکی از بهترین روشها در مجازیسازی دسکتاپ اشاره کنیم، بهطور کلی این پروسه را برای شما تعریف خواهیم کرد. مجازی سازی دسکتاپ که با نام Virtual Desktop Infrastructure و به اختصار VDI شناخته میشود، تکنولوژی است که به موجب آن دسکتاپ از طریق شبکه قابل دریافت خواهد شد. در دسکتاپهای مجازی، روی یک ماشین مجازی، سیستم عاملی قرار گرفته است که کاربر میتواند از آن استفاده کند. منابع پردازشی سیستم عامل نیز بر روی سرور قرار دارند. لازم به ذکر است که در دسکتاپ مجازی، از طریق شبکه، هر کاربر میتواند به دسکتاپ اختصاصی خود دسترسی داشته باشد.
پیادهسازی virtual desktop چگونه است؟
همانطور که پیشتر نیز ذکر کردیم، زیرو کلاینت یکی از بهترین انتخابها در مجازیسازی دسکتاپ خواهد بود. اما حتماً برای شما این سؤال پیش میآید که بهطور کلی چگونه میتوان به مجازیسازی دسکتاپ دست یافت. در این قسمت شما را با این پروسه آشنا خواهیم کرد.
در راهاندازی دسکتاپ مجازی VDI بین سرور و کاربر از طریق یک ماشین مجازی اتصال برقرار میشود. ماشین مجازی ذکر شده، سیستم عامل و دسکتاپ مختص به خود را خواهد داشت و در واقع کاربر از منابع سخت افزاری و نرم افزاری آن در حال استفاده است. بعد از این که ماشین مجازی و سرور با یکدیگر سینک و یا به اصطلاح همگام شدند، حال نوبت به دیگر دستگاهها مانند موس، کیبورد و مانیتور است.
دستگاههای رابط در واقع اتصال بین سیستم عامل و کامپیوتر مرکزی را برای کاربر فراهم خواهند کرد. حال استفاده از زیرو کلاینت و دیگر شتاب دهندههای سخت افزاری، این اتصال را هر چه بهتر و با کیفیتتر خواهد کرد. مواجه با انواع چالشها که در ادامه چندی از آنها را نام خواهیم برد، در استفاده از تین کلاینت و زیرو کلاینت کمتر خواهد بود.
تفاوت زیرو کلاینت و تین کلاینت
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، زیرو کلاینت و تین کلاینت از جمله روشهای اتصال به دسکتاپ مجازی هستند. سخت افزارها در زیروکلاینت سادهتر و هزینهها نیز پایینتر خواهد بود. اگر هدف فقط اتصال به سرور باشد استفاده از زیروکلاینت پیشنهاد میشود. و اما اگر قصد خرید انواع تین کلاینت دارید باید بدانید با مورد قبلی، بالاتر بودن سطح آن است.
Zero client در واقع بخشی از مدل کلاینت سرور محسوب میشود. میتوان گفت یک جعبهی کوچک بوده که سایر اتصالات مانند موس و کیبورد نیز به آن اتصال دارند. در این نمونه فضایی برای ذخیرهسازی در نظر گرفته نشده است. یک رابط شبکهای وجود دارد که در زمان اتصال مستقیم دستگاهها به سرورها، از آن استفاده میشود.
مجازیسازی دسکتاپ چه مزایایی دارد؟
دلیل محبوبیت زیادی که مجازیسازی دسکتاپ در این روزها دارد، مزایای بیشماری است که میتوان برای آن در نظر گرفت. در ادامه به چندی از مهمترین این فواید اشاره خواهیم کرد:
- هماهنگسازی محیط سیستم عامل
- امکانپذیر بودن کنترل تمامی کاربرها از طریق سرور
- امنیت بالا
- توانایی ارتقا سریع
- کمتر شدن ریسک خرابی تجهیزات
- فیدبک و پاسخ گویی سریع
- در دسترس بودن تمامی نرم افزارها برای کاربران
- کاهش پهنای باندی که برای شبکه مورد نیاز است
- سادهسازی و کاهش استفاده از انواع تجهیزات پیچیده و سخت
معایب و چالشهای مجازیسازی دسکتاپ
مزایا و فوایدی که برای مجازیسازی سیستمها میتوان در نظر گرفت آن قدر زیادند که شاید دیگر معایب آن اصلاً به چشم نیایند. اما با این حال ما در اینجا به موارد محدودی از معایبی که میتوان برای مجازیسازی در نظر گرفت نیز اشاره خواهیم کرد. از آن جایی که در سیستم مجازیسازی شبکه تمامی سیستمها به یک سرور متصل هستند، اگر کوچکترین اختلالی برای هر یک از سرورها به وجود آید، در عملکرد تمامی کاربران مشکل ایجاد خواهد شد. ایراد دیگری که شاید بتوان برای این نوع سیستمها در نظر گرفت، هزینههای بالا و گاهی دشواری در نگهداری و پشتیبانی آنها خواهد بود.
در صورت ایجاد اختلال و یا خرابی، نیاز به کارشناسان خبره در این زمینه هست که خب این قطعاً هزینههای بالایی را برای کاربران ایجاد خواهد کرد. میتوان گفت گاهیاوقات این اختلال پیچیده بوده و عیبیابی و رفع آن نیز زمان بر خواهد بود که در این صورت تأخیر در عملکرد کاربران نیز ایجاد خواهد شد.
مزایا استفاده از زیرو کلایت در راهاندازیدسکتاپ مجازی
و اما اگر برای مجازیسازی از سیستمهایی مانند زیرو کلاینت که پیشتر نیز از آن نام بردیم استفاده کنید، مواجهه با چالشها و معایب ذکر شده در بالا محدودتر شده و در برخی موارد کاملاً از بین خواهد رفت. برخی از این مزایا عبارتند از:
- آسان بودن نصب
- افزایش امنیت
- از بین بردن سیستم عامل در دسکتاپها
- مقیاسپذیر بودن
- عملکرد عالی
- پشتیبانی بهبود یافته
- توسعه بدون ایجاد اختلال
آن چه در این جا ذکر کردیم، معرفی زیرو کلاینت بهعنوان بهترین انتخاب در مجازیسازی دسکتاپ بود. همانطور که اشاره کردیم، مجازیسازی با توجه به رشد و پیشرفت تکنولوژی در این روزها، از محبوبیت و اهمیت بالایی برخوردار است.
بنابراین برای اجرا و راهاندازی آن خوب است که بهترین نمونهها انتخاب شوند تا رویارویی با مشکلات و محدودیتهای احتمالی کاهش یابد. از این رو انتخاب نمونههایی مانند zero client در این زمینه به شدت توصیه میشود. شما با مراجعه به ایمن شبکه هوشمند میتوانید با مشاوره و راهنمایی کارشناسان خبره در این زمینه، تجهیزات و فناوریهای لازم جهت مجازیسازی را تهیه کنید.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/