دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1400 - 11:24

به فکر سلامت مدافعان سلامت باشید

پایین آمدن کیفیت ارزشیابی از طریق برگزاری غیرحضوری امتحانات، ملاک اصلی برای تصمیم وزارت بهداشت است اما دلیل اعتراض دانشجویان این است که ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌ها کافی نیست.
کد خبر : 632392
99



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، انجام واکسیناسیون سراسری برای دانشگاهیان قرار بود خیال دانشجویان و اساتید را برای بازگشت بی‌دردسر به محیط‌های علمی راحت کند، اما به نظر می‌رسد اوج‌گیری دوباره این ویروس در قالب امیکرون همه برنامه‌ریزی‌ها را به‌هم زده است، به‌طوری‌که آموزش ترم جاری نیز همانند گذشته بیشتر در بستر غیرحضوری دنبال شد. در این میان اما از اواسط ترم زمزمه‌هایی مبنی‌بر برگزاری حضوری امتحانات در دانشگاه‌های کشور به گوش می‌رسید، درحالی‌که با قدرت گرفتن سویه جدید این ویروس، دوباره اخبار ضدونقیضی دراین‌باره منتشر و طبیعتا دانشجویان مثل گذشته سردرگم شدند. درنهایت وزارت علوم تصمیم گرفت تا به دانشگاه‌ها برای برگزاری حضوری یا غیرحضوری امتحانات اختیارتام دهد، اختیاری که عموما به غیرحضوری برگزار شدن امتحانات منجر شد. درمقابل اما وزارت بهداشتی‌ها تصمیم گرفتند امتحانات همه دانشگاه‌ها را به‌صورت حضوری برگزار کنند، تصمیمی که حالا با موجی از اعتراض‌های دانشجویان پزشکی مواجه شده و آن را نه‌تنها به نوعی بی‌عدالتی می‌دانند، ‌بلکه معتقدند این مهم با توجه به نبود زیرساخت‌های کافی در دانشگاه‌ها باعث به خطر افتادن سلامت دانشجویانی می‌شوند که در خط مبارزه با کروناویروس هم هستند.


نکته قابل‌توجه درباره تصمیم متولیان آموزش در وزارت بهداشت این است که هرچند قرار بود آموزش دانشجویان پزشکی از ابتدای ترم به‌صورت حضوری باشد، اما شرایط این اجازه را نداد و درنهایت یادگیری دروس توسط این دانشجویان از دو بستر غیرحضوری و حضوری تداوم یافت و حالا این وزارتخانه مصمم است که امتحانات را در همه استان‌ها به صورت حضوری برگزار کند؛‌ اصراری که به گفته مسئولان این وزارتخانه شرط لازم برای ارزشیابی درست دانشجویان است و برگزاری غیرحضوری نمی‌تواند ملاک قابل‌قبولی برای این مساله باشد. بعد از اینکه دانشجویان دست به راه‌اندازی پویشی با عنوان «انتقاد به حضوری شدن امتحانات دانشجویان علوم پزشکی» آن هم با امضای بیش از ۱۳ هزار دانشجوی محصل در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت زدند، برخی از دانشگاه‌ها تصمیم گرفتند نظر دانشجویان را لحاظ کنند و به سمت غیرحضوری کردن امتحانات حرکت کردند. در اصل اقدام برخی از دانشگاه‌ها مانند علوم‌پزشکی اصفهان برای ارزیابی غیرحضوری دانشجویان باعث واکنش وزارت بهداشتی‌ها شد. به‌طوری‌که طبق خبری که توسط یکی از کانال‌های فعال در حوزه علوم پزشکی منتشر شده، معاون آموزشی نه‌تنها با تصمیم این دانشگاه‌ها به‌شدت مخالفت کرده، بلکه معاون آموزشی مراکز آکادمیک را نیز به برخورد تهدید کرده است. در بخشی از پیام این مقام مسئول خطاب به دانشگاه‌هایی که تصمیم دیگری گرفته بودند، آمده است:‌ «تاکید می‌کنم بدون تایید معاونت آموزشی وزارت متبوع، این تصمیمات غیرقانونی است و بنده شدیدا برخورد خواهم کرد.» با اینکه کمتر از ۱۰ روز به شروع امتحانات دانشگاه‌های علوم پزشکی زمان باقی مانده؛ اما هنوز مشخص نیست درنهایت متولیان تربیت نیروی انسانی موردنیاز نظام سلامت قرار است صدای اعتراض دانشجویان را بشنوند یا همچنان بر تصمیم خود مبنی‌بر برگزاری حضوری امتحانات اصرار بورزند؛ هرچند برخی خبرها از واگذاری اختیار به دانشگاه‌های علوم پزشکی برای غیرحضوری کردن امتحانات خبر می‌دهند، اما تا لحظه تنظیم این گزارش خبری رسمی درباره این مساله منتشر نشده است.




بیشتر بخوانید:


دستورالعمل امتحانات دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد




از سوی دیگر شوراهای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی در این مدت تلاش کردند تا با نامه‌نگاری و رایزنی با مسئولان مختلف تلاش کنند تا نظر متولیان آموزش در وزارت بهداشت را تغییر دهند. درست است که پایین آمدن کیفیت ارزشیابی از طریق برگزاری غیرحضوری امتحانات، ملاک اصلی برای تصمیم وزارت بهداشت است اما در مقابل دلیل عمده اعتراض دانشجویان برای غیرحضوری شدن امتحانات این است که ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌ها به‌گونه‌ای نیست که امکان برگزاری حضوری امتحانات برای همه دانشجویان را فراهم کند و طبیعی است که برای پیگیری این اعتراض، ‌شوراهای صنفی دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف اقدام به رایزنی و برگزاری جلسات مختلف با مسئولان مربوطه کرده‌اند، مساله‌ای که به گفته خودشان تنها نتیجه‌اش گرفتن موافقت شفاهی برای مجازی شدن امتحانات ورودی ۱۴۰۰ بوده است.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب