دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1400 - 12:39
هفته پژوهش ۱۴۰۰(۱۷۱) در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

از ثبت ۹ ژن و ۶ سویه باکتریایی تا چاپ و انتشار ۳۵ مقاله

تحقیقات بنیادی منجر به تولید محصول حمایت شوندپژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، ثبت ۹ ژن از باکتری‌های بومی جداسازی شده از نمونه‌های مختلف و ثبت ۶ سویه باکتریایی را از موفقیت‌های علمی خود عنوان کرد.
کد خبر : 632220
آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ محمد فائزی‌ قاسمی فارغ‌التحصیل نخستین دوره دکتری رشته میکروبیولوژی از دانشکده علوم دانشگاه تهران بوده و اکنون دانشیار رشته میکروبیولوژی و عضو هیئت‌ علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان است.


فائزی‌ دارای سابقه ۲۹ ساله در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی در حوزه‌های میکروبیولوژی و زیست‌فناوری بوده و فعالیت‌های پژوهشی‌اش با کار در پژوهشکده بیوتکنولوژی (زیست‌فناوری) سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در سال ۱۳۷۱ به‌عنوان همکار در طرح‌های پژوهشی مختلف و همکاری با مرکز کلکسیون قارچ‌ها و باکتری‌های صنعتی عفونی ایران آغاز شد


عضو هیئت‌ علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در هفته پژوهش ۱۴۰۰ عنوان پژوهشگر برتر را کسب کرد و در مراسمی از وی تجلیل شد.




بیشتر بخوانید:


لزوم ساماندهی بخش خُرد و کلان نظام مدیریت پژوهش کشور


از تجاری‌سازی محصولات فناور تا نگارش ۵۰ مقاله با موضوع فناوری


امیرحسینی رتبه برتر پژوهشی کهگیلویه و بویراحمد را کسب کرد


پژوهش موتور پیشران برای تبدیل شدن به دانشگاه پاسخگو




فائزی‌قاسمی به همین مناسبت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد که از سال ۱۳۷۸ به‌عنوان عضو هیئت‌ علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان مشغول به کار بوده و به غیر از تدریس در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری رشته میکروبیولوژی و پژوهش، حاصل این تجربیات فارغ‌التحصیلی بیش از ۱۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۰ دانشجو در مقطع دکتری، چاپ ۶ عنوان کتاب و نزدیک به ۱۰۰ عنوان مقاله در مجلات معتبر علمی بوده است.


باید از محققان و پژوهشگران در همه حوزه‌ها حمایت و ایجاد انگیزه شود تا همه فعالان در حوزه‌ پژوهش بتوانند در رفع دغدغه‌های علمی و پژوهشی کشور گام بردارند.وی که اکنون در حال کار و تربیت دانشجویان در مقاطع مختلف بوده و در دو مجله علمی و پژوهشی وزارتین به‌عنوان عضو هیئت تحریریه فعالیت دارد، پشتکار و به‌روز بودن در زمینه انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی را از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مؤلفه‌های انتخابش به‌عنوان پژوهشگر برتر دانست.


این پژوهشگر برتر درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی خود گفت: ثبت ۹ ژن از باکتری‌های بومی جداسازی شده از نمونه‌های مختلف در پایگاه مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی، ثبت ۶ سویه باکتریایی در مرجع منطقه‌ای مرکز کلکسیون قارچ‌ها و باکتری‌های صنعتی و عفونی ایران، چاپ و پذیرش ۳۵ مقاله علمی پژوهشی مستخرج از پایان‌نامه‌ها، رساله‌های دکتری تخصصی و کارهای تحقیقاتی ازجمله فعالیت‌ها در سه سال اخیر بوده است.


کمبود بسترهای لازم برای انجام کارهای عملی و آزمایشگاهی


فائزی‌قاسمی درباره نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور و بایدها و نبایدهای این حوزه اظهار کرد: کمبودها بیشتر نبود حمایت‌های مالی در حوزه تحقیقات بنیادی، کاربردی و کمبود بسترهای لازم برای انجام کارهای عملی و آزمایشگاهی و نبود ارتباط عمیق دانشگاه و صنعت است.



پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان انتظارات خود از مسئولان بالادستی به‌ویژه دولتمردان را بیان و عنوان کرد: حمایت بیشتر از تحقیقات بنیادی منجر به تولید محصول و حمایت در تجاری‌سازی محصولات تولیدشده در زمینه‌های مختلف پژوهشی، اختصاص پژوهانه (گرنت) برای استادان دانشگاه به‌منظور حمایت از طرح‌های تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف ازجمله انتظارات از مسئولان است.


وی ادامه داد: پیشنهاد این‌جانب سرمایه‌گذاری تحقیق و توسعه به‌عنوان اساسی‌ترین عناصر در پیشرفت دانش، افزایش بهره‌وری و ترغیب رشد علمی در کشور است؛ چراکه هر کشوری باید منابع کافی را در اینگونه فعالیت‌ها سرمایه‌گذاری کند و به‌طور کارآمد فعالیت‌های تحقیق و توسعه را انجام دهد.


فائزی‌قاسمی بیان کرد: باید از محققان و پژوهشگران در همه حوزه‌ها حمایت و ایجاد انگیزه شود تا همه فعالان در حوزه‌ پژوهش بتوانند در رفع دغدغه‌های علمی و پژوهشی کشور گام بردارند.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب