دیدگاه فراقومیتی و فرامذهبی سردار سلیمانی به موتور محرک مقاومت بدل شد/ پیششرطهای سهگانه حاج قاسم
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، دو سال از روزی که فرماندهان رشید مقاومت منطقه، شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد بهوسیله تروریستیترین ارتش جهان به شهادت رسیدند میگذرد؛ در همه روزهای پس از شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، آزادیخواهان بیشتری از سراسر جهان با شخصیت او آشنا شدهاند و حال همگان میدانند حاج قاسم تأثیرگذارترین مرد میدان مقاومت است.
مجتبی فردوسیپور، سفیر سابق ایران در اردن در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: با توجه به ویژگیهای ملکوتی سردار سلیمانی سخن گفتن از جنبههای مادی او سخت و دشوار است، اما با توجه به مراوداتی که در جلسات مختلف با سردار داشتم، مایلم این برجستگی بارز را در قامت فرماندهی در وصفش بیان کنم. شهید سلیمانی یک ژئوپلیتیسین (کارشناس جغرافیای سیاسی) واقعی بود و زود است این بُعد از ویژگی سردار بهدقت ارزیابی شود. برای روشن شدن موضوع، نمونههای تاریخی وجود دارد، ازجمله حمله به ژاپن و کره جنوبی در جنگ جهانی دوم که به دنبال ضعف ژاپن از تداوم اشغال کره، این کشور به اشغال آمریکا و شوروی در دو بخش شمالی و جنوبی درآمد. این وضعیت سبب شد تا مراودات مردمی (و نه رسمی و دولتی) کره و ژاپن هنوز با وجود گذشت بیش از هفت دهه منازعات، با وجود ژئوپلیتیک مشترک، نتوانسته از چسبندگی ژئوپلیتیکی بهرهبرداری کنند.
هدف آمریکا از حضور در منطقه، محاصره ایران است
وی افزود: همین وضعیت برای ایران و عراق در جنگ تحمیلی با وضعیت خاص خود روی داد. در سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی ژئوپلیتیسینهای آمریکایی معتقد بودند برای تداوم هژمونی ایالات متحده آمریکا باید دست به حمله مشترک علیه ایران و عراق بزنند، زیرا ضعف و انحطاط هر دو کشور سبب از بین رفتن چسبندگی ژئوپلیتیکی ایران و عراق و در نتیجه تسلط آمریکا بر آنها میشود. گرچه آمریکا در افغانستان درگیر بود، اما نباید فراموش کنیم حضور آمریکاییها در آسیای میانه و قفقاز و افغانستان از سویی و حضور نظامی فشرده در پایگاههای خشکی و ناوهای هواپیمابر در خلیجفارس از سوی دیگر، گویای محاصره ایران بود. با وجود اختلاف سیا، پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا درباره حمله یکجانبه به ایران و عراق یا گزینه واحد، یعنی عراق، اقتدار ایران از حیث توان نظامی بهویژه وجود ژئوپلیتیسینی همچون سردار سلیمانی، آمریکا را از فکر حمله به ایران بازداشت.
سفیر سابق ایران در اردن عنوان کرد: حمله به عراق گرچه بر بحران منطقهای افزود، اما شهید سلیمانی آن را به فرصتی درخشان بدل کرد. حاج قاسم با بهرهگیری از چسبندگی ژئوپلیتیکی، عراق جدید را همچون ایران دوم علم کرد و عراق به جهنم آمریکا بدل شد. فهم ژئوپلیتیکی فرمانده رشید مقاومت نهتنها مانع تبدیل ایران و عراق به بدیل کره و ژاپن در تاریخ معاصر شد، بلکه زمینهساز برچیدن هژمونی ایالات متحده در منطقه شده است.
هدف اصلی توطئه افراطگرایی اسلامی، جنگهای داخلی و حملات آمریکا، جنگ میان مذاهب اسلامی در منطقه است
فردوسیپور نمونه تاریخی دیگری بیان کرد و درباره تئوری طراحی ژئوپلیتیک مقاومت گفت: اگر به تحولات دو دهه اخیر غرب آسیا دقت کنیم، به خوبی در خواهیم یافت هدف اصلی توطئه افراطگرایی اسلامی، جنگهای داخلی و حملات آمریکا به حلقههای ضعیف منطقهای، جنگ میان مذاهب اسلامی در منطقه بوده و هست.
بیشتر بخوانید:
شهید سلیمانی نماد جبهه مقاومت است
سردار سلیمانی نهتنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورها محبوب است
وی عنوان کرد: با وجود این، نگاههای تیزبین و فرماندهی برتر ژئوپلیتیسین غرب آسیا، او بحران مذاهب اسلامی را با فرصت ایجاد ژئوپلیتیک مقاومت، نهتنها خنثی کرد. این منبع عظیم، علاوه بر شکست طرح تفرقه اسلامی و ایادی داعشی آن، هماینک به موتور محرک مقاومت با ابعاد مذاهب، قومیتها و ادیان مختلف علیه محور آمریکایی - صهیونیستی در منطقه بدل شده است.
پیششرط های اصلی عقاید حاج قاسم
وی گفت: عقیده سردار سه پیششرط اصلی داشت؛ نخست، تداوم و حفظ آرامش در داخل، دوم، بهرهگیری از ظرفیت متغیر ژئوپلیتیکی و سوم، چسبندگی بر مبنای اشتراکات قومی و مذهبی. بهعنوان نمونه عطف توجه به نومعتزلهها در مذهب برادران اهل سنت و قرابت و چسبندگی اخوت اسلامی بر معیار مقاومت اسلامی، این اعتقاد معمار ژئوپلیتیک منطقهای، هلال خصیب گذشته را به بدر کامل اسلامی در ژئوپلیتیک منطقهای حال حاضر تبدیل کرده است که مذاهب و ادیان مختلف به همراه قومیتهای موزاییکی منطقه غرب آسیا در نظم منطقی مقاومت معنا میشود.
وی افزود: توصیه سردار رشید ایران و جهان اسلام، شهید سلیمانی به همگان این است که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست؛ مشروط بر اینکه نترسید، نترسیم و نترسانیم. با چنین عزم و ارادهای میتوان بر تمام مشکلات ازجمله اقتصادی فائق آمد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/