دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1400 - 13:21

خروج نیروهای رزمی خارجی از عراق پس از ۷ سال

از نیمه‌شب گذشته دیگر هیچ نیروی رزمی خارجی در عراق حضور ندارد.
کد خبر : 631983
خروج ارتش آمریکا



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از میدل ایست نیوز، پس از توافق بین بغداد و واشنگتن در پی ۴ دور مذاکره که چندین ماه به طول انجامید و در ژوئیه ۲۰۲۱ به پایان رسید، از نیمه‌شب گذشته دیگر هیچ نیروی رزمی خارجی در عراق حضور ندارد.


توافق حاصله بر سر آن بود که نیروهای رزمی ائتلاف بین‌المللی به رهبری امریکا حداکثر تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ از کشور خارج شوند و تنها شمار محدودی مستشار وابسته به ائتلاف بین‌المللی که کار آن‌ها ارائه مشورت به نیروهای امنیتی عراق است، باقی بمانند.


در همین رابطه مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق امروز و به مناسبت آغاز سال نوی میلادی در پیامی گفت: سال گذشته سال خروج نیروهای خارجی از عراق و جایگزین شدن مجموعه‌ای از مستشاران برای حمایت از نیروهای عراق در جنگ علیه داعش بود؛ آن هم پس‌ازآنکه نیروهای نظامی عراق موفق به از بین بردن بزرگ‌ترین سرکردگان داعش شدند.


وی تأکید کرد که سال ۲۰۲۱ سال اعتماد مردم به نهادهای حکومت، نظام دموکراسی و گشایش چشم‌اندازهای گفت‌وگوی اجتماعی بوده و افزود حکومت موجودیت خود را از انسجام ملتش می‌گیرد درحالی‌که افراد خارج از حکومت از درگیری، منازعه و زوال ارتزاق می‌کنند و ملت ما شایسته حکومتی شایسته و خوب است.


یک مسئول بلندپایه در دولت عراق در گفت‌وگویی با العربی الجدید گفت: دولت طی ماه‌های گذشته تلاش‌های زیادی برای تضمین اجرای این توافق و دور نگه‌داشتن کشور از بحران امنیتی دیگر و بی‌ثباتی کرد، به‌ویژه پس‌ازآنکه نیروهای امنیتی عراق دیگر به حمایت نیروهای رزمی نیازی ندارند.


وی تأکید کرد که پایگاه‌ها و اردوگاه‌های عراق امروز به‌صورت کامل از هرگونه نیروی رزمی خارجی خالی‌شده است.


به گفته وی دیگر نیازی به نیروی رزمی خارجی وجود ندارد و نیاز عراق به مشورت خلاصه می‌شود و آن‌ها هم اگر فرماندهان نظامی بگویند دیگر نیازی به حضورشان نیست، عراق را ترک خواهند کرد.


یحیی رسول، سخنگوی نظامی الکاظمی نیز روز گذشته تأکید کرد که دیگر هیچ نیروی رزمی وابسته به ائتلاف بین‌المللی در عراق حضور ندارد و آن‌ها که باقی ماندند مستشارانی هستند که به ارائه مشورت، حمایت و توانمندسازی نیروهای عراقی در زمینه آموزش، تسلیحات و تبادل داده‌های اطلاعاتی می‌پردازند.


وی اشاره کرد که نیروهای عراقی به تقویت توانایی‌های خود به‌ویژه در زمینه هوایی و پدافند هوایی و هواپیمایی ارتش و سیستم اطلاعاتی نیاز دارند و تأکید کرد که عراق به هواپیمایی ائتلاف بین‌المللی برای انجام حملات هوایی علیه مواضع داعش در برخی مناطق به‌ویژه مرز سوریه نیاز دارد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب