دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1400 - 22:19
مدیرکل شبکه پژوهشی دانشگاه آزاد خبر داد؛

راه‌اندازی مرکز تحقیقات ملی سازه و بتن در واحد تفت

مدیر کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد از راه‌اندازی مرکز تحقیقات ملی سازه و بتن در واحد تفت خبر داد.
کد خبر : 631586
1



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا عبدالله محمدی در چهارمین جلسه کنسرسیوم بتن و سازه دانشگاه آزاد اسلامی که امروز ۸ دی ماه با حضور جواهری رئیس دبیرخانه کنسرسیوم سازه و بتن و دیگر اعضای این کنسرسیوم در سالن کنفرانس معاونت تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، تجهیزات آزمایشگاهی را سرمایه عظیم دانشگاه دانست و تاکید کرد: باید برای این سرمایه برنامه ریزی درستی داشته باشیم و راهکارهای مناسب از جمله جذب بودجه برای هزینه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی را در دستور کار قرار دهیم.


وی شکل گیری آزمایشگاه های ملی و منطقه ای را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: استان‌ها باید بخشی از بودجه خود را در راستای تجهیز و تکمیل آزمایشگاه‌ها هزینه کنند. از سوی دیگر منابع باید به درستی مدیریت شود و براساس آیین‌نامه‌های مدون و زیرساخت‌های آماده امروز این امکان فراهم است.


محمدی با بیان اینکه دانشگاه آزاد با برندسازی جذب دانشجو را افزایش خواهد داد، از سرمایه گذاری دانشگاه آزاد اسلامی بر روی طرح‌های کلان ملی با مدیریت معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری خبر داد و افزود: کنسرسیوم می‌تواند در این زمینه ورود کند و در شناسایی و معرفی طرح‌های کلان ملی دانشگاه را یاری کند. اما برای این مهم می‌بایست در گام اول ظرفیت‌هایمان را به درستی شناسایی کنیم و هر واحد دانشگاهی بانک اطلاعاتی پرورش یافته ارائه کند.


محمدی در ادامه افزود: با شناسایی صحیح ظرفیت‌ها می‌توان دستگاه و تجهیزاتی را از واحدی به واحد دیگر و با اولویت همان استان در قالب مشارکت ارائه کرد تا با هم افزایی موثر گره‌ها و مشکلاتی که به دلیل نبود برخی از تجهیزات آزمایشگاهی ممکن است گریبانگیر برخی واحدها شده باشد، مرتفع شود. از سویی اگر با وجود هم‌افزایی تجهیزات لازم برای پیشبرد اهداف بر زمین مانده وجود نداشت، با ارائه طرح توجیهی از منابع مالی صندوق و یا بودجه پژوهشی واحدها برای رفع این مشکل استفاده خواهد شد. همچنین واحدها می‌توانند منطبق بر آیین نامه آزمایشگاه و کارگاره‌های مرکزی با شرکت‌های خصوصی و توانمند مشارکت داشته باشند و در این زمینه درآمدزایی کنند.


وی به برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: این رویداد فرصت مناسبی برای کنسرسیوم است تا ایده‌ها را شناسایی کرده و آن را در رویداد ارائه کند. تیم‌سازی و حمایت‌های آموزشی در سطح استان و سرمایه گذاری بر روی طرح‌ها و ایده‌های خلاق و نوآور از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و در سطح ملی انجام خواهد شد.


دانشگاه آزاد در مسیر دانشگاه‌های معتبر دنیا و نسل چهارم حرکت می‌کند


جواهری، رئیس دبیرخانه کنسرسیوم سازه و بتن دانشگاه آزاد نیز در این جلسه لزوم شناسایی ظرفیت واحدها در دو بخش اساتید و تجهیزات را یادآور شد و تصریح کرد: این مهم با هدف پیشگیری از موازی کاری و همچنین تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی واحدهایی خواهد بود که با وجود پیشرفت در پروژه های مختلف نتوانستند به دلیل نبود تجهیزات کار خود را تکمیل کنند.


وی بر لزوم شناسایی نیازهای صنعت ساختمان در کشور تاکید کرد و گفت: در زنجیره پرارزش حوزه مسکن باید خلاها شناسایی شده و دانشگاه برای تامین آن وارد عرصه شود. البته در این حوزه اقداماتی نیز صورت گرفته است.


رئیس مرکز تحقیقات سازه و زلزله واحد تفت در ادامه تاکید کرد: دانشگاه از طرح و ایده‌هایی که قابلیت سرمایه گذاری داشته باشد، حمایت می کند. اساسا روش کار دانشگاه آزاد نشان می دهد در مسیر دانشگاه‌های معتبر دنیا و نسل چهارم حرکت کند. برای اولین بار است که در طول عمر دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان مرکزی به این نتیجه رسیده به مدد طرح‌هایی برود که به دلیل مشکل مالی بر زمین مانده است.


وی همچنین ابراز امیدواری کرد طرح جامع کنسرسیوم سازه و بتن در آینده نزدیک به مرحله نهایی برسد.


جواهری در پایان به رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که قرار است اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزار شود، اشاره کرد و گفت: در این رویداد هسته‌ها حداقل با دو استاد و یا یک استاد و دو دانشجو تشکیل شود تا ایده‌ها تا اردیبهشت ماه به مرحله نهایی برسد و در نهایت سرمایه گذاری بر روی ایده های پخته عملیاتی شود.


در پایان این جلسه مقرر شد طی دوهفته آینده ظرفیت‌های علمی و معنوی و همچنین تجهیزات آزمایشگاهی واحدها احصا شود تا این مهم به همراه پیشنهادات اعضا، در جلسه آتی کنسرسیوم مطرح شود.


اعضای کنسرسیوم سازه و بتن متشکل از واحد دانشگاهی تفت به عنوان دبیرخانه کنسرسیوم سازه و بتن و واحدهای کرج، تهران غرب، ساری، خمین، نجف آباد، تبریز، رشت، کرمان، کرمانشاه، سمنان و علوم و تحقیقات هستند. هشت کنسرسیوم نانو، گیاهان دارویی، امنیت غذایی، آسیب‌های اجتماعی، انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، غذا و دارو، ساخت و تولید (با رویکرد قطعه سازی) و سازه و بتن با مشارکت حدود ۱۱۰ واحد دانشگاهی با هدف پرهیز از موازی کاری، انتقال و اشتراک تجربیات و هم افزایی توان علمی میان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و مشغول به فعالیت هستند.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب