دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1400 - 11:59

۱۰ سوژه پژوهش دانشگاهی درباره مکتب حاج قاسم

دانشگاه آزاد در این دو سال تلاش کرده با برنامه‌های مختلف یاد و خاطره شهید سلیمانی را زنده نگه دارد.
کد خبر : 631407
1




به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سیزدهم دی‌ماه سال ۹۸ بود که خبر شهادت حاج‌قاسم سلیمانی تیتر یک تمام رسانه‌های دنیا شد. انگار همین دیروز بود که تمام شبکه‌های تلویزیونی، خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های خبری و... خبری را منتشر کردند که تمام دنیا را در بهت فرو برد. حالا دو سال از شهادت پرآوازه‌ترین سردار ایرانی می‌گذرد؛ دو سالی که نه‌تنها نتوانست این داغ بزرگ را سرد کند بلکه عکس او هنوز در پشت شیشه بسیاری از ماشین‌ها و مغازه‌ها به چشم می‌خورد. هنوز هم آحاد جامعه این خبر را باور نکرده‌اند و نمی‌توانند قبول کنند سردار سلیمانی دیگر در میان ما نیست.




بیشتر بخوانید:


دکتر طهرانچی: سردار سلیمانی در میانه دستاورد خونین علم آمریکایی، فرصت منجی شدن یافت




دانشگاه آزاد اسلامی در این دو سال تلاش کرده با برنامه‌های مختلف یاد و خاطره این سردار را زنده نگه دارد. این دانشگاه به‌عنوان بخش نخبگان‌ کشور امسال هم برنامه‌های مختلفی را به‌مناسبت بزرگداشت شهادت حاج‌قاسم سلیمانی درنظر گرفته و با نام‌گذاری یک دهه به‌عنوان دهه مقاومت بزرگداشت شهادت این سردار و مکتب مقاومت، تلاش دارد نقش بسزایی در راستای تبیین ابعاد مختلف این سردار شهید و مکتب ‌قاسم سلیمانی ایفا کند. این دانشگاه همچنین تلاش دارد پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان به‌سمت شناخت حاج‌قاسم سلیمانی و مولفه‌های تربیتی آن شهید سوق داده شود. در همین راستا دی‌ماه سال ۹۸ نیز انتخاب موضوع گفتمان مقاومت به‌عنوان یکی از موضوعات سامانه پایش درنظر گرفته شد. در این گزارش مقاله‌ها و پژوهش‌های برخی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی را در این راستا جمع‌آوری کردیم که در ادامه می‌خوانید.


مبانی قرآنی و روایی وصیت‌نامه شهید قاسم سلیمانی


نویسندگان: ابراهیماکبری‌هفت‌ریگ ‌(دانشجوی کارشناسی‌ارشد فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج) و بتول سعیدی(استادیار دانشگاه‌)


چکیده تحقیق:
وصیت‌نامه شهید سپهبد قاسم سلیمانی به‌عنوان یک شخصیت اثرگذار بین‌المللی، دارای ابعاد پیچیده و قابل‌تاملی است که ذهنیت پژوهشگر را در شناخت و معرفت مبانی قرآنی و روایی وصیت‌نامه باز می‌کند. واکاوی تاثیر و جایگاه مدیریت جهادی در اقتدار نظام جمهوری اسلامی از ابعاد متعددی دارای اهمیت است که در وصیت‌نامه سپهبد شهید و بیانات رهبر انقلاب به آن پرداخته شده و وجهی از پژوهش حاضر به آن اختصاص داده شده که به برخی از آنها اشاره می‌شود. لازمه پیگیری اهداف پیشرفت و سازندگی کشور و موفقیت در حل مسائل و مشکلات کشور، علاج مسائل بین‌المللی، جلوگیری از عقب‌گرد، مقابله با دشمن و سلطه‌گری غربی‌ها، غلبه بر چالش‌ها، امید نبستن به دشمن و تقویت مولفه‌ها عناصر و عوامل موثر بر آن است که مساله مدیریت یکی از ارکان اصلی آن است که با توجه به تجربیات بسیار ارزنده‌ای که از مدیریت جهادی موجود است بررسی موضوع دارای اهمیت و ضرورت است. شهید سلیمانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فرماندهان مبارزه با تروریسم و استکبار در جهان، گفتمان مقاومت را در کشورهای منطقه تقویت کرد و تحقق گسترش آرمان‌های انقلاب اسلامی در جهان را در میادین عمل به اثبات رساند. همین ویژگی موجب اقبال عمومی به اهداف وی که همان آرمان‌های انقلاب اسلامی بود از سوی مردم منطقه شد که آثار این مقبولیت را می‌توان در مراسم تشییع باشکوه میلیونی در عراق و ایران مشاهده کرد. از این رو ابعاد شخصیت و عملکرد اثرگذار شهید سلیمانی را می‌توان به‌عنوان یک جریان و مکتب عمیق مورد مطالعه قرار داد.


بررسی مدیریت جهادی در برانگیختن روح جمعی جامعه به‌منظور خدمتگزاری موثر؛ مطالعه موردی مدیریت جهادی سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی


نویسندگان: هدی مهرابی‌زاده(نویسنده مسئول)، غلامرضا ابراهیمی‌نژاد(استاد راهنما) و فاطمه السادات‌رباطی(استاد مشاور)


چکیده تحقیق:
هدف از مطالعه حاضر تبیین و تفسیر مدیریت جهادی سردار شهید سلیمانی در برانگیختن روح جمعی جامعه به‌منظور خدمتگزاری موثر است تا با اتخاذ رویکرد کیفی تصویری جامع از علل و عواملی که زمینه برانگیختن روح جمعی در مدیریت شهید سلیمانی را فراهم ساخته است، ارائه دهد. پژوهش حاضر کیفی از نوع توصیفی‌ـ ‌تحلیلی و داده‌ها براساس مطالعات کتابخانه‌ای ـ اسنادی گردآوری شده‌اند. جامعه آماری شامل مولفه‌های «سردار شهید قاسم سلیمانی» بود. تحلیل داده‌ها به روش «تحلیل مضمون» در سه مرحله انجام پذیرفته است. نتایج نشان داد ویژگی‌های مدیریتی سردار شهید سلیمانی در شکل‌گیری مدیریت جهادی ایشان به‌عنوان یک کهن‌الگو در قالب قهرمان در ناخودآگاه جمعی نقش داشته است.
پژوهش درخصوص تجربیات مدیریتی نهادهای انقلاب اسلامی ازجمله مهم‌ترین موضوعاتی است که می‌تواند زمینه را برای ارائه الگوهای مناسب مدیریتی فراهم سازد؛ چراکه اهمیت و حساسیت مفهوم مدیریت جهادی چه در زمان دفاع مقدس و چه پس از آن بر کسی پوشیده نیست. زیرا مدیریت جهادی یکی از سرمایه‌های کشور و از عوامل استحکام قدرت ملی نظام اسلامی به‌شمار می‌رود. در اهمیت مدیریت جهادی همین بس که مقام‌معظم‌رهبری سال ۱۳۹۳را با عنوان اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی نام‌گذاری کردند.


ﻧﻘﺶ ﺷﻬﯿﺪ ﺣﺎج ﻗﺎﺳﻢ ﺳﻠﯿﻤﺎﻧﯽ در اﻣﻨﯿﺖ و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺑﺤﺮان‌ﻫﺎی ﻣﻨﻄﻘﻪ‌ای(ﺧﺎورﻣﯿﺎﻧﻪ)


نویسندگان: یزدان دالوند و علی قاسمیان


چکیده تحقیق:
محیط منطقه‌ای آسیای جنوب غربی(خاورمیانه)، طی یک دهه گذشته با شکل‌گیری برخی تحولات که به افزایش قدرت برخی از بازیگران و کاهش قدرت برخی دیگر منجر شده است، با نوعی بحران امنیتی مواجه است. بحران‌ها در سطح منطقه‌ای تحت شرایطی حالت امنیتی می‌یابند و آن هنگامی است که منطقه با وجود توامان قدرت‌های طالب وضع موجود و تجدیدنظرطلب یا به عبارتی کشمکش تجدیدنظرطلبی در مقابل حفظ وضع موجود روبه‌رو باشد. نقش حاج‌قاسم سلیمانی در پیروزی‌های جبهه مقاومت در مبارزه با استکبار جهانی، صهیونیسم بین‌الملل و ارتجاع منطقه نقشی اثرگذار است که موجب شد خلافت خودخوانده داعش در عراق و سوریه از بین برود و وی به‌عنوان نمادی از مبارزه با تروریسم در جهان مطرح شود. سردار سلیمانی با نظریه امنیت منطقه‌ای، هر کشور را نسبت به تامین امنیت ملی و همسایگان دوست خود حساس کرد و محور مقاومت، ترفندهای غرب در تغییر جغرافیای منطقه و تامین امنیت رژیم‌صهیونیستی را با شکست مواجه ساخت. ﺷﻬﺎدت ﺳﺮدار ﺳﻠﯿﻤﺎﻧﯽ از اﯾﻦ ﺟﻬﺖ ﺑﺮای ﮐﺸﻮر، ﻧﻈﺎم ﺳﯿﺎﺳﯽ و اﻣﻨﯿﺖ ﻣﻨﻄﻘﻪای اﻫﻤﯿﺖ دارد ﮐﻪ اﯾﺸﺎن ﻧﻘﺶ ﻣﻨﺤﺼﺮﺑﻪ‌ﻓﺮدی را در ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﺗﺮورﯾﺴﻢ داﺷﺘﻨﺪ. ﻣﺤﯿﻂ اﻣﻨﯿﺖ ﻣﻨﻄﻘﻪای در ۱۰۰ ﺳﺎل ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻫﻤﻮاره دارای ﻧﺸﺎﻧﻪﻫﺎﯾﯽ از ﺑﺤﺮان، ﺟﻨﮓ، ﺗﻬﺪﯾﺪ و ﺑﯽﺛﺒﺎﺗﯽ ﺑﻮده اﺳﺖ. اﯾﺮان در ﯾﮏ دﻫﻪ اﺧﯿﺮ در ﻣﺤﯿﻂ اﻣﻨﯿﺘﯽ ﺧﺎورﻣﯿﺎﻧﻪ ﺑﺎ ﻣﻌﻀﻼت اﻣﻨﯿﺘﯽ ﻣﺘﺮاﮐﻤﯽ ﻣﻮاﺟﻪ ﺑﻮده اﺳﺖ ﮐﻪ ﺳﻌﯽ در رﻓﻊ آﻧﻬﺎ دارد. ﺑﺎﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻼش ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﺒﻨﯽﺑﺮ ﺗﻌﻤﯿﻖ ﺣﻀﻮر ﻗﺪرت‌های ﻓﺮامنطقه‌ای و ﻋﺪم‌واﮔﺬاری ﻧﻘﺶ ﻓﻌﺎل ﺑﻪ اﯾﺮان، اﯾﻦ ﮐﺸﻮر راﻫﺒﺮد اﻣﻨﯿﺖ منطقه‌ای ﺧﺎص ﺧﻮد را ﺑﺮای ﻣﺪﯾﺮیت ﺑﺤﺮان‌های ﺧﺎورﻣﯿﺎﻧﻪ درﭘﯿﺶ ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. با انجام این تحقیق می‌توان به این نتیجه رسید که شهید حاج قاسم سلیمانی با شجاعت توانست بحران‌های منطقه‌ای خاورمیانه را به خوبی مدیریت کند و ترفندهای غرب و صهیونیسم بین‌المللی را که همدست بوده‌اند ناامید کرده و مجددا امنیت را به منطقه خاورمیانه بازگرداند. به نظر می‌رسد شهید حاج‌قاسم سلیمانی یک شخصیت انقلابی و ضدامپریالیسم جهانی بود تا جایی که مقام‌معظم‌رهبری به ایشان لقب «قهرمان امت اسلامی» داده‌اند.


ترور سردار شهید قاسم سلیمانی از منظر نقض حقوق بین‌الملل


نویسندگان: مهدیه علی خمسه
و دکتر حسین فرحی(استاد راهنما)


چکیده تحقیق:
از آنجا که شهید سلیمانی مقام ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران بوده و بالطبع در مأموریت‌های خارجی، از مصونیت‌های شناخته‌شده و مرسوم در کشور عراق برخوردار بوده است، بنابراین حمله صورت‌گرفته آمریکا به او و همراهانش در خاک عراق، استقلال سیاسی و حاکمیت ملی دولت‌ عراق را که در منشور سازمان ملل متحد و نیز در اسناد و مدارک معتبر بین‌المللی به‌عنوان اصول بنیادین و مرتبط با قواعد آمره بین‌المللی مورد تاکید قرارگرفته است، توأمان نقض کرده است.


بی‌تردید حمله آمریکا در سوم ژانویه ۲۰۲۰ در قلمرو سرزمینی عراق، به سردار شهید قاسم سلیمانی و همراهانش، اقدامی است که فاقد هرگونه عنصر قانونی و حقوقی بوده و با بسیاری از اصول و قواعد حقوقی حاکم در نظام بین‌الملل در تضاد است. حمله‌ای که مصداق بارز تروریسم دولتی و در مغایرت آشکار با منشور سازمان ملل متحد به‌ویژه بند ۴ از ماده ۲ منشور مبتنی‌بر «منع هرگونه توسل به‌زور علیه حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورها»؛ نقض حقوق بین‌الملل عرفی و قواعد آمره بین‌الملل و نقض حقوق بشر بوده است؛ چراکه که ترور سردار شهید قاسم سلیمانی نمی‌تواند آستانه حمله مسلحانه موضوع ماده ۵۱ منشور ملل متحد را برآورده کند. دیوان بین‌المللی دادگستری در قضیه نیکاراگوئه تاکید داشته که گستردگی و آثار حمله مسلحانه باید به قدری وسعت و شدت داشته باشد که بتوان آن را مخاصمه مسلحانه قلمداد کرد. به‌عنوان نمونه هیچ‌گاه درگیری‌های مختصر مرزی به‌عنوان حمله مسلحانه قابل شناسایی نیستند.


نقش آیین اربعین در حفظ محور مقاومت


نویسندگان: مهدی میثاقی و خلیل بهرامی‌قصرچمی


چکیده تحقیق:
شرکت زائران حسینی در پیاده‌روی این آیین، هرساله نمودی از معنویت، فرهنگ، سیاست و اجتماع آنان است که از طرفی موجودیت خود را در ابعاد متفاوت به جهانیان اعلام می‌دارند و از سوی دیگر، حضور خودِ زائران در این مراسم، موجب تاثیرپذیری و تاثیرگذاری متقابل آنها می‌شود. در این پژوهش باتوجه به هدف تحقیق که بررسی نقش آیین اربعین در محور مقاومت است، سوال اصلی پژوهش این امر است که آیین اربعین در حفظ محور اندیشه مقاومت چه نقشی دارد. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که حضور حماسی شیعیان و زنده نگه داشتن یاد امام حسین(ع) و گفتمان نهضت عاشورا، نقش بسیار پررنگی در حفظ مقاومت جامعه شیعیان در طول تاریخ داشته و اکنون نیز عامل اصلی پررنگ شدن محور مقاومت در جوامع شیعه، روایت گفتمانی حرکت عاشورایی است. درواقع، نهضت عاشورا این مقوله را به دنیا اعلام کرد که در برابر ظلم، فساد و استکبار، راهی جز مقاومت وجود ندارد. پیام اصلی قیام اباعبدالله این بود که برای اصلاح جامعه و ترویج دین، باید در برابر وضع موجود و نظام حاکم ایستادگی کرد. به‌طور کلی، تکوین تاریخ تشیع، همواره همراه با مبارزه سیاسی و قیام علیه ظلم و فساد بوده است. الشیبی، این مبارزه را میراث اصلی شیعیان می‌داند که از زمان سقیفه کلید خورد و در عاشورا به اوج رسید. قرارگیری در شرایط مبارزه دائمی، چهار ره‌آورد داشت که عبارتند از: اول؛ شکل‌گیری اندیشه تقیه، که استراتژی سیاسی اعتقادی برای حفظ و بقاست و دوم؛ شکل‌گیری اندیشه امامت مبتنی‌بر نص و علم الهی و سوم؛ شکل‌گیری اندیشه عصمت به‌عنوان رکنی در امام‌شناسی شیعه و چهارم؛ شکل‌گیری مساله مهدویت در تشیع. براین اساس، آیین اربعین، بدون هیچ‌گونه استفاده از قوه قاهره یا ابزارهای سرکوب‌گرایانه، توانسته است امنیتی را به وجود بیاورد که نظیر آن را در هیچ کجای دنیا و با استفاده از هیچ نوع ابزار یا قوای امنیتی و نظامی نمی‌توان پیدا کرد.


تحلیل مقایسه‌ای درک و بازتولید پیام توسط مخاطب در توئیتر


نویسندگان: احسان اسلامی‌فارسانی، نوروز هاشم‌زهی
و دکتر نازنین ملکیان


چکیده تحقیق:
یکی از اهداف آژانس‌های خبری، شناسایی و فهم ادراک مخاطبان از پیام‌های آنان است. این به این معنی است که بازخورد عملکرد خود را در واکُنش مخاطبان می‌بینند و به نوعی ارزیابی از خود انجام می‌دهند. حال اگر بتوانیم تصویری از این مواضع و اقدامات مخاطبان در واکُنش به پیام‌های آژانس‌های خبری داشته باشیم، این ارزیابی میسر خواهد شد.


رسانه‌های جمعی مانند آژانس‌های خبری از فناوری‌های نوین ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی برای بازنشر موثرتر اخبار بهره می‌برند؛ همچنین مخاطبان آژانس‌های خبری که نوع فعالیت آنان در دنیای جدید دیگر منفعلانه نیست و کاملا فعال و تاثیرگذار است، با دسترسی به رسانه‌های جدید، عموما مواضع خود را در این رسانه‌ها منعکس می‌کنند. به نظر می‌رسد که بتوان تاثیر پیام‌های آژانس‌های خبری را در این فعالیت رسانه‌ای مخاطبان یافت، به این معنی که مخاطب با کسب اطلاع از پیام‌های منتشرشده توسط آژانس‌های خبری، این پیام‌ها را به زبان خود در رسانه‌های جدید منعکس می‌کند. قاعدتا تجانس بین پیام ارسالی از آژانس خبری با پیام ارسالی از جانب مخاطب در شبکه اجتماعی نشانه اثرگذاری آژانس خبری بر مخاطب تلقی می‌شود. در این زمینه، مساله پژوهش حاضر این است که درک مخاطبان از خبرهای دریافتی از آژانس‌های خبری چگونه است؟ واکنش مخاطبان به پیام‌های ارسالی در آژانس‌های خبری از چه مدل ارتباطی پیروی می‌کند؟


بررسی ابعاد ترور شهید قاسم سلیمانی از منظر مسئولیت بین‌المللی


نویسندگان: منا غلامیان و دکتر حسین فرحی


چکیده تحقیق:
در جنایت ترور ناجوانمردانه عالی‌ترین ژنرال نظامی ایران(سپهبد شهید قاسم سلیمانی) توسط دولت ایالات متحده آمریکا در خارج از قلمرو سرزمینی خود آن هم در زمان صلح، نقض تمامی اصول ملل متحد مندرج در منشور ملل متحد بود که علاوه‌بر مسئولیت بین‌المللی جنایت رخ داده؛ می‌توانست موجب یک جنگ تمام‌عیار در منطقه غرب آسیا شود.
فاجعه ترور ژنرال سلیمانی، موجب ایجاد یک وضعیت بین‌المللی در منطقه غرب آسیا شد که اگر جمهوری اسلامی ایران به یک دفاع موشکی بازدارنده اکتفا نمی‌کرد می‌توانست یک مخاصمه مسلحانه بین‌المللی را به همراه داشته باشد. درواقع با پذیرش مسئولیت ترور توسط ایالات متحده آمریکا، مساله مسئولیت بین‌المللی مطرح نیست بلکه برهم زنی نظم کنونی جهانی مطرح است که یکی از اعضای دائم شورای امنیت مرتکب چنین اعمال متخلفانه‌ای شده است. از طرفی ادعای آمریکا مبنی‌بر دفاع مشروع از خود هیچ وجاهت عینی و حقوقی ندارد؛ چراکه وفق ماده ۵۱ منشور، هیچ فعل مسلحانه‌ای در سرزمین آمریکا رخ نداده و شهید سلیمانی نیز در آمریکا حضور نداشته است.


تاثیر ملی‌گرایی نوین شیعه بر قدرت محور مقاومت (پس از سقوط صدام)


نویسندگان: مصطفی حسین‌علیمردانی
و دکتر لنا عبدالخانی


چکیده تحقیق:
بحران عراق که با حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ و فروپاشی رژیم بعثی صدام آغاز شد، اصلی‌ترین تحول منطقه‌ای در خاورمیانه در ابتدای قرن ۲۱ محسوب می‌شود. این بحران از ابعاد مختلف داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی حائز اهمیت است و می‌توان روند بحران و تاثیرات آن در هر یک از سطوح فوق را مورد بررسی قرار داد.
باتوجه به پیچیدگی و گستردگی موضوع تبیین عوامل تعیین‌کننده در قدرت محور مقاومت و نقش ارزنده این محور در تعیین آینده سیاسی و امنیتی دولت عراق در دوران بعد از صدام می‌توان ابعادی ترسیم کرد که یکپارچگی ایدئولوژیک مراجع شیعی در مباحث سیاسی، تلاش برای ارتباط بین ملیت عراقی و ابعاد دینی، رعایت مرزهای قومی در بیانیه‌های مراجع شیعه، تاکید بر ملیت عراقی در برنامه‌های دینی و اجتماعی، همراهی امت و ملت در برنامه‌های سیاسی و سازماندهی نیروهای نظامی با رویکرد ارتقای شیعه در میان سایر مذاهب از این ابعاد است.


ایران و مقاومت اسلامی(بررسی و تحلیل نقش ایران به‌عنوان محور مقاومت)


نویسنده: مهدی لطفی


چکیده تحقیق:
محور مقاومت اسلامی، با الگوپذیری عینی از انقلاب اسلامی ایران، به قدرتی کارآمد وتاثیرگذار در محیط امنیتی منطقه غرب آسیا مبدل شده است و توانسته با نقاط ضعف دشمن درگیر و او را وادار به انفعال کند. امروزه در ساختارهای امنیتی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، تنها قدرت بازدارنده در برابر نظام سلطه به‌خصوص رژیم‌صهیونیستی به‌عنوان مهم‌ترین بازیگر حافظ منافع غرب به‌ویژه آمریکا که روابط ناگسستنی با این رژیم جعلی داشته و دارد، محور مقاومت اسلامی است، بنابراین ازجمله عوامل مبارزه و تقابل جریان‌ها و گروه‌های محور مقاومت با رژیم‌های عبری و عربی وابسته به نظام سلطه آمریکا و غرب، ماهیت و هویت ضداستعماری و استثماری محور مقاومت، تحت‌تاثیر نظام ارزشی و آرمان‌های هویت‌بخش انقلاب اسلامی ایران بوده است.


انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک مدل نظام سیاسی دینی مردم پایه، با ایستادگی خود در برابر نظام سلطه، توانست با گفتمان مقاومت، به الگویی الهام‌بخش برای ملت‌های آزادی‌خواه جهان مبدل شود، نهضت جهانی مقاومت تا آن مرحله از اثرگذاری پیش رفته است که توانسته عمق استراتژیک ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را تغییر دهد و با ایجاد جبهه‌ای جدید بدون اتکا به نظام سلطه در عرصه بین‌الملل نقش‌آفرین شود. خیزش مردمی ملت‌های مسلمان در سال ۲۰۱۱ در برخی از کشورهای منطقه و شمال آفریقا علیه حاکمان مرتجع خود با سه مولفه اسلامیت، مردمی و ضداستعماری بودن تحلیل می‌شوند که درواقع همان مولفه‌های اسلام انقلابی هستند، الگوی مقاومت انقلاب اسلامی ایران در مبارزه با نظام سلطه و عناصر متحدان فقط در انحصار مرز جغرافیای ایران باقی نمانده است و همیشه جریان مقاومت، در میدان عمل علیه سیاست‌های غرب به‌خصوص آمریکا و قدرت‌های مرتجع عربی و عبری در سراسر جهان، به تأسی از الگوی مقاومت انقلاب اسلامی ایران به مقابله برخاسته است. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی همواره در مبارزه با رژیم‌صهیونیستی به‌عنوان بازوی اجرایی نظام سلطه، جهت فشار بر قدرت‌های غربی و مهار تهدیدهای آنها علیه خود بهره برده است.


ترور شخصیت حاج‌قاسم در رسانه‌های معاند پیش از ترور فیزیکی


نویسندگان: محمدصادق محمدی‌کیاپی
و استاد راهنما(دکتر علی محمودی)


چکیده تحقیق:
حاج‌قاسم مدت‌ها پیش از آنکه به دست ارتش آمریکا ترورفیزیکی شود، ابتدا در رسانه‌های معاند غربی، عربی و حتی رسانه‌های فارسی‌زبان معاند جمهوری‌ اسلامی مستقر در خارج از کشور ترور شخصیت شده بود و معمولا هم، چنین است که غرب پیش از هر اقدام عملیاتی در رسانه‌های وابسته به خود دست به تخریب شخصیت و تخریب چهره اهداف خود می‌زند تا زمینه‌ها و بسترهای لازم را برای حذف فیزیکی اهداف موردنظر خود تهیه کند. بنابراین، این نوع هدف‌گذاری رسانه‌ای غرب، جای توجه ویژه‌ای دارد که سعی شده در این مقاله بدان پرداخته شود.


قبل از ترور فیزیکی حاج‌قاسم سلیمانی توسط ارتش آمریکا مدت‌ها توسط رسانه‌های غربی، عربی و حتی رسانه‌های فارسی‌زبان معاند خارج از کشور ترور شخصیتی و تخریب وجهه و جایگاه ایشان صورت گرفته بود و در راستای بهینه‌سازی اهداف ایالات متحده و دستگاه سیاست خارجی و دستگاه‌های نظامی و امنیتی، تخریب شخصیت و ترور شخصیتی ایشان در رسانه‌ها صورت گرفته بود. به‌گونه‌ای که مسیر ترور فیزیکی ایشان را از طریق برنامه‌های هدفمند در رسانه‌های نامبرده فراهم کرده بودند.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب