نخبگان مهارتی، موتور محرکه توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی هستند
ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه برای استفاده از ظرفیت نخبگان ابتدا باید شاخصهای شناسایی نخبگان مورد ارزیابی قرار گیرد، گفت: در دانشگاهها باید نخبگان مهارتی در اولویت قرار گیرند و نه نخبگان نظری.
وی افزود: با توجه به مسئولیتی که در دانشگاه مهارتی (فنی و حرفهای) دارم، معتقدم نخبگان مهارتی میتوانند بسیار بیشتر به حل مشکلات کمک کنند و امروز بیش از هر زمان دیگری نه تنها نیازمند توجه بیشتری هستند بلکه در راستای حل مسائل کشور نیز باید از آنها استفاده کرد.
صالحی عمران با تأکید بر اینکه نخبگان مهارتی، موتور محرکه توسعه اقتصادی، اجتماعی و صنعتی هستند و می توانند چرخدندههای اقتصاد کشور را فعال کنند، عنوان کرد: تولید همراه با توسعه در کشور با ورود نخبگان مهارتی به این عرصه امکانپذیر خواهد بود و این مهم باید مدنظر دانشگاهها باشد تا شرایطی ایجاد کنند که در کوتاهترین زمان ممکن همراه با برنامههای حمایتی ویژه برای نخبگان، انگیزه تلاش و فعالیت در آنها ایجاد شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای خاطر نشان کرد: آنچه نخبگان را تا حدودی دلسرد میکند، نبود زمینهای برای جذب و حضور آنها در بسیاری از بسترهای اقتصادی، علمی و محیط کار است و به همین دلیل تعدادی از آنها به صورت فرار مغزها به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند.
وی با تأکید بر اینکه پدیده فرار مغزها برای کشور خسارت اقتصادی سنگینی به بار میآورد، بیان کرد: این استعدادها در کشور رشد کردهاند و پایداریشان آثار اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زیادی برای جامعه دارد ولی متأسفانه از این سرمایهگذاری عظیمی که سالها در کشور برای پرورش نخبگان انجام شده ، بهرهبرداری لازم صورت نگرفته و از ظرفیت علمی و استعدادی این نخبگان برای خدمت به کشورهای دیگر استفاده میشود.
صالحی عمران با اشاره با اینکه باید در کوتاهترین زمان نسبت به جذب و بکارگیری نخبگان اقدام شود، اضافه کرد: نگاه هوشمندانه به ظرفیت جامعه نخبگانی کشور باید گستردهتر شده و سیستمهای دولتی و خصوصی راه را کوتاه کنند تا آنها در محیط واقعی کار و اشتغال قرار داده شوند.
وی با بیان اینکه قوانین به صورت شفاف شاخصهای نخبگی را معین کرده است، عنوان کرد: البته نهادهایی مانند بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از آنها ایجاد شده اما در این زمینه باید کاری انقلابی کرد و وقتی بر اساس آن شاخصها، فردی به عنوان نخبه تعیین شد بلافاصله در بحث اشتغال و جذب او اقدام شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا در کشور ما بخش صنعت نسبت به سرمایه انسانی جامعه توجه کافی ندارد؟، گفت: سرمایه انسانی بزرگترین ثروت یک جامعه است و در کشورهای پیشرفته به منابع انسانی نگاه ویژهای دارند ولی در کشور ما هنوز ارزش سرمایه انسانی برای بسیاری از نهادهای صنعتی و خدماتی و ... آشکار نیست و این مسئله نگران کننده است.
صالحی عمران با بیان اینکه جدی نگرفتن محیطهای دانشگاهی و آموزش عالی از سوی صنعت و عدم رغبت بخش صنعتی به دریافت مشارکت از دانشگاه و محیطهای پژوهشی یکی از مهمترین دلایل عدم بکارگیری نخبگان است، گفت: به عقیده من وزارت صمت که بخش خدمات، بازرگانی و تجارت کشور زیرمجموعه آن قرار دارد، باید مدیرانش را توجیه کند تا مرتب به دانشگاه مراجعه کرده و سرمایههای انسانی جامعه را رصد کنند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در پایان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری نیز با شناخت کامل از ظرفیت نخبگان کشور، بر استفاده از این سرمایه ارزشمند تأکید دارند، اظهار کرد: همه باید دست در دست هم در بهکارگیری نخبگان و فراهم کردن زمینههای مختلف برای حضور فعالشان در بسترهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه تلاش کنیم.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/