اصل وجوب امر به معروف و نهی از منکر از ضروریات اسلام است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شهرکرد، ابراهیم رحیمی در نشست مشترک مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان چهارمحال و بختیاری و اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فرایض بسیار مهم و بزرگ اسلامی به شمار میرود و افرادی که این فریضه بزرگ الهی را ترک میکنند یا در برابر آن بیتفاوتند، گناهکار خواهند بود و کیفری سخت و سنگین در انتظار آنها است. امر به معروف و نهی از منکر نه تنها به اتفاق فقهای اسلام واجب بوده است؛ بلکه اصل وجوب آن جزء ضروریات دین مبین اسلام به شمار میآید.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر ازجمله واجبات مهم دین اسلام بوده که اجراکردن یا نکردن آن تأثیر عمیق و گستردهای بر همه ابعاد جامعه دارد؛ زیرا خداوند نخستین امرکننده به معروف و نهیکننده از منکراست؛ از این رو اثرات امر به معروف و نهی از منکر بر تعلیم و تربیت بین دانشجویان اهمیت بسزایی دارد و باید مقدمات و وسایل اثربخشی در وصول به آنان را فراهم کنیم. مهمترین و بزرگترین وسایل تأثیر، بسیج و سازماندهی نیروهای آموزشدیده، متدین، مؤمن و جوانان پرشور و نشاط در دانشگاه است.(بیشتر بخوانید)
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: دانشگاهها میتوانند یکی از مهمترین نهادهایی باشند که فریضه امر به معروف و نهی از منکر را بهخوبی آموزش دهند و دانشجویانی معتقد و باایمان و مستعد به جامعه تحویل دهند و جامعهای که پایه و اساس آن اسلام ناب محمدی(ص) است را برقرار کنند.
پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر ۴ رکن استوار بود
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: حضرت فاطمه سلامالله علیها احیاگر امر به معروف و نهی از منکر بود. پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر چهار رکن اقامه نماز، پرداخت زکات و امر به معروف و نهی از منکر استوار بوده و یکی از بسترهای تحقق امر به معروف و نهی از منکر حوزه و دانشگاه است؛ چراکه نخستین و برترین وظیفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر ترویج روحیه امر به معروف و نهی از منکر است.
حجتالاسلام ابوالفضل احمدی توضیح داد: اولویت کاری ستاد امر به معروف و نهی از منکر ایجاد بستر برای عموم جامعه است؛ زیرا تعیینکننده و رسیدن یک نظام به آرمانها و یا عقب ماندن از آرمانها مردم هستند. اگر مردم در میدان نباشند و همراهی نکنند، هیچ نظامی به آرمانهای خود نخواهد رسید. در گام دوم انقلاب به حرکت عمومی مردم نیازمندیم و باید با شتاب و جهتدار شود. به فرموده مقام معظم رهبری، پیشران حرکت عمومی کشور باید جوانان تشکلهای دانشجویی با جریان حلقههای میانی باشند. با این نگاه رهبر معظم به دانشگاهها و دانشجویان، وظیفه دانشگاهها است که در مسئله احیای امر به معروف و احیای روحیه مطالبهگری با جدیت و تعامل پیش بروند.
وی مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با توانمندیها و ظرفیتهای بالا پیشران بوده و نخستین دانشگاهی است که در استان با ستاد امر به معروف و نهی از منکر تفاهمنامه همکاری منعقد میکند. نگاه دانشجو به مسئولان دانشگاه، نگاه به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و با تکریم دانشجو که جزء معروفها است، میتوانیم این مهم را در جامعه بهصورت مطلوب محقق کنیم.
نقش آموزشهای معرفتی در دانشگاهها در امربهمعروف و نهی از منکر
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز بیان کرد: هدف ستاد امر به معروف و نهی از منکر رشد و تعالی انسان بوده و هدف در دانشگاه بر چهار محور سلامت افراد، سلامت خانواده، سلامت سازمانی و سلامت اجتماع طراحی شده است.
محمد قاسمیپیربلوطی اظهار کرد: آموزشهای معرفتی و بینشی در دانشگاهها میتوانند نقش بسیار سازنده و مهمی را در امر به معروف داشته باشند. عملی کردن معروف در دانشگاهها باید با همراهی و تعامل استاد، کارمند و دانشجو صورت گیرد. با آموزش، پژوهش و فضاسازی در دانشگاهها میتوانیم معروفها را گسترش و مصادیق منکرات را شناسایی و بر اساس آنها حرکت کنیم.
به گزارش آنا، در پایان این نشست، احکام اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از طرف دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان چهارمحال و بختیاری اعطا شد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/