دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1400 - 09:58
هفته پژوهش ۱۴۰۰(۱۸۷)/ مظفری‌لقا در گفت‌وگو با آنا:

اعتبارات تحقیقاتی بیشتری در اختیار پژوهشگران قرار گیرد

پژوهشگر و فناور برتر استان کرمان گفت: اعتبارات تحقیقاتی بیشتری در اختیار پژوهشگران قرار گیرد و شاخص‌های ساختاری مانند مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری گسترش یابند.
کد خبر : 630563
مهدی مظفری‌ لقا



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مهدی مظفری‌لقا عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو مرکز رشد واحدهای فناور واحد شهید حاج‌قاسم سلیمانی (دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان) به‌تازگی در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال ۱۴۰۰ استان کرمان که در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان صورت گرفت به‌عنوان فناور برتر این استان معرفی شد.


این مراسم با حضور استاندار، مسئولان استانی، فرهیختگان و پژوهشگران دستگاه‌های اجرایی و اعضای هیئت علمی برگزار و از پژوهشگران برتر عضو هیئت علمی در گروه‌های هفتگانه، فناوران برتر استان، پژوهشگران برتر با رویکرد مهارت‌افزایی و شرکت‌های فناور برتر ازجمله مظفری‌لقا عضو مرکز رشد واحدهای فناور واحد شهید حاج‌قاسم سلیمانی کرمان قدردانی شد.




بیشتر بخوانید:


برنامه دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برای راه‌اندازی موزه تخصصی آبزیان


نتایج تحقیقات و پژوهش‌های موفق کاربردی و عملیاتی شود




مهدی مظفری‌لقا متولد ۱۳۶۶ اهل شهرستان کرمان و به عنوان عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج مشغول فعالیت است. او از سال ۱۳۸۵ تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته برق گرایش قدرت آغاز کرد و مقطع تحصیلی کارشناسی را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد و مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه و مقطع دکتری تخصصی را در دانشگاه شیراز گذراند و سال ۱۳۹۸ هم به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج انتخاب شد.


این پژوهشگر که فناور برتر ۱۴۰۰ در استان کرمان هم شناخته شده است در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که چه مؤلفه‌ها و ویژگی‌هایی باعث انتخابش به عنوان پژوهشگر و فناور برتر و برگزیده شد، توضیح داد: مطالعه تخصصی، بررسی آخرین مقالات چاپ شده، پیگیری‌ها و تلاش‌ها به‌منظور تعریف پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری کاربردی از عوامل مهمی هستند که سبب دستیابی به این موفقیت شده است.


عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج ادامه داد: تاکنون موفق به چاپ بیش از ۵۰ مقاله در مجلات ISI و ISC و کنفرانس‌های معتبر بین‌المللی شده‌ام، در چند طرح پژوهشی ملی به عنوان مجری و همکار و چند ثبت اختراع و طرح صنعتی فعالیت داشته‌ام. چند محصول فناورانه را تولید کرده‌ام که در مجموع سبب شد به عنوان فناور برتر دانشگاه‌های استان کرمان انتخاب شوم.


وی درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و موفقیت‌های علمی و پژوهشی خود گفت: نظر به اینکه رشته سیستم مهندسی برق قدرت جزء رشته‌هایی است که برای بیشتر حوزه‌های سازمانی قابلیت تعریف مسئله یا طرح پژوهشی را دارند با استفاده از این ویژگی طرح‌های بین‌رشته‌ای تعریف و اجرا کردم. ازجمله تازه‌ترین فعالیت‌های علمی و پژوهشی می‌توان چاپ مقاله با عنوان «A novel economic method of battery modeling in stand-alone renewable energy systems to reduce life cycle costs » در ژورنال Journal of Energy Storage با ۶.۵۸۳: IF و ۷, ۷۶۵: JCR، تولید محصول فناورانه و تجاری‌سازی شده با عنوان دستگاه آب مغناطیس خورشیدی، همکاری با سرای نوآوری خدمات خودرویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید سلیمانی به‌منظور ارائه خدمات خورشیدی برای خودروهای کمپینگ و کاروانینگ و ثبت اختراع با عنوان میز آموزشی سیستم خورشیدی آف گرید و آن گرید مجهز به جستجوگر حداکثر توان را نام برد.


مظفری‌لقا با برشمردن نقص‌ها و کمبودهای کنونی عرصه پژوهش و فناوری کشور عنوان کرد: با توجه به پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و لزوم اجتناب‌ناپذیر ارتقا و تطبیق صنعت و اهمیت پژوهش در زمینه‌های جدید، امروزه نیاز ارتباط صنعت با دانشگاه بیشتر از قبل به چشم می‌خورد و نیاز آن احساس می‌شود. امروزه در کشورهای توسعه‌یافته، توسعه علم و فناوری نقش محوری دارد. انتظار می‌رود اعتبارات تحقیقاتی بیشتری در اختیار پژوهشگران قرار گیرد و شاخص‌های ساختاری مانند مراکز تحقیقاتی و سراهای نوآوری گسترش یابند. با توسعه شاخص‌های انسانی هم‌راستا با توسعه شاخص‌های مالی و ساختاری می‌توان شاهد توسعه و رشد چشمگیر کشور در همه عرصه‌ها به‌ویژه عرصه پژوهش و فناوری بود.




بیشتر بخوانید:


چگونه پژوهشی گسترده، پویا و بانشاط داشته باشیم؟


از ثبت ۹ ژن و ۶ سویه باکتریایی تا چاپ و انتشار ۳۵ مقاله




پژوهشگر و فناور برتر استان کرمان مطرح کرد: توجه خاص به امر پژوهش و فناوری از مهم‌ترین عوامل اساسی پیشرفت در کشورهای توسعه‌یافته است. اصولاً هر نوع پیشرفت و توسعه ارتباط مستقیمی با تحقیقات علمی دارد و رشد و توسعه کشورهای پیشرفته در نتیجه سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش است. انتظار می‌رود اهمیت به پژوهش در کشور به‌طور جدی و عملی دیده شود که میزان اهمیت واقعی به این حوزه را در تخصیص بودجه می‌توان مشاهده کرد.


عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج خطاب به محققان و پژوهشگران بیان کرد: کشورهای پیشرفته به دنبال تولید مقاله‌ها و پایان‌نامه‌های کاربردی به مراتب بیشتری هستند؛ بنابراین بهترین توصیه به دانشجویان و محققان، اعتماد به خود در راه‌اندازی و اجرایی‌سازی ایده خلق‌شده در ذهنشان است. موانع و مشکلات وجود دارند؛ اما تنها محدودیت پیش‌رو، عدم جاه‌طلبی بوده که آن را هم خود شحص ممکن است، تحمیل کند. به‌طور خلاصه می‌توان گفت اگر ایده‌ای خلق کردید به موفقیت آن ایمان داشته باشید، بدانید که هیچ‌گاه از این تجربه خسته نخواهید شد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب